Skoči na vsebino
1 hour ago, Alex said:

Denarci gor ali dol. Ko meni nekdo omeni dober in predvsem "pravi" avto imam pred očmi kak hud športnik z V8 motorjem ali kakim drugim hudim motorjem.Nikakor pa ne kake tesle ali podobnih plastik fantastik avtov. 

Tudi ko mi omeniš moto GP niso to tisti smešni električni motorji pač pa motorji, ki rjovejo in bruhajo ogenj. 

Ko se bo končala doba motorjev z notranjim izgorevanjem se bo končala doba resnih prevoznih sredstev. Začela se bo doba grdih spačkov in v resnici bodo to le prevozna sredstva za zasilni prevoz od točke A do točke B. V tem primeru s temi vozili pozabite na točko G. 😏

to so včasih govorili tudi za konje in vozove. glej nisem nek zagovornik el. avtov, ampak stvari se spreminjajo. če na boljše ...to bomo pa še videli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

11 hours ago, Slivka said:

Francoski časopis "Petit Journal" je za 22. julij 1894 (tisoč osemsto štiriindevetdeset - napišem še z besedo, da ne bi kdo mislil, da sem se zatipkal) priredil dirko med Parizom in Rouenom. Prijavilo se je kar 102 vozili in kar 20 različnih vrst vozil: 38 bencinskih, 29 parnih, 5 električnih, 5 na stisnjen zrak in 25 drugačnih izvedb. Kdo je opravil kvalifikacije in se sploh uvrstil na tekmo in kdo je nazadnje zmagal, zdaj sploh ni pomembno. Pomembno je dejstvo, da so že pred 126 leti pripeljali na tekmo električne avtomobile. Torej niso tako zelo na začetku razvoja...

Prav imaš. Električen avto je bil pred bencinskim in dizelskim. Ampak kasneje je prišlo do zastoja razvoja električnih (zaradi istih problemov kot so sedaj - baterij). V primejavi z ICE pa se je v vmesnem času zgodila petrokemična revolucija z Rockefellerjem in ostalimi. Služili so bajne denarce na račun črne brozge ... in še vedno jih. Skratka energija proizvedena iz nafte je bila vse cenejša in lažje dostopna. Za razliko baterij s katerimi se skoraj nihče ni ukvarjal. Razvoj pač zahteva čas in denar. In ni provizij in mastnih zaslužkov.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 12 urami je Mraušk Mčk napisal:

Z wanklovim bi imela porabo ene 6 na sto. Kar se življenjske dobe tiče bi baterije preživele motor.

Ne se sekirat zaradi omejene uporabnosti tega avta. Vsi električni avti so omejeno uporabni, mazdin je samo malenkost bolj. 

se ne sekiram in vem za omejeno uporabnost...pravzaprav vsake stvari.

samo pri mazdi imajo baje res plan dodati wankla kot generator ...zna bit zanimivo...sicer bomo pa vidli kako jim bo uspelo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

2 hours ago, Alex said:

Sem zadnjič gledal na oddaji volan, ko so imeli predstavitev te baterijske mazde. Tako grdega avta pa že dolgo nisem videl. V živo (na tv) izgleda še slabše kot na slikah. Pa ta dvojna vrata, ki se odpirajo kot pri rx 8!? Wtf? Pa doseg avta za eno pot od Ljubljane do Kopra. E moja mazda, s tem avtom si ga močno  upihnila mimo. 😕

Če bo dobil wanklov podaljševalnik, zna bit zanimiv.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.