Skoči na vsebino
Bo Mazda 6 res počasi izginila?
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Hja enako smo govorili tud za CX-60 predno je ven prišel in je bil pol šok, da pa le ni bil fake news.

Ka pa vem. Mogoče so pa res z CX-5 -> Mazda6 zadnim FL -> Mazda3 2019 in -> Mazda CX-30 zaklučji poglave prejšnega oblikovanja, ki mi je bilo všečno.

Škoda se mi zdi, da so se oddaljili od okroglih zadnih luči, ki so zej ble prav lušne minimalističe in lepo oblikovane, prednje maske so mi pa tut vse lepe. Ta novi stil pa nisem tako  prepričan, še vedno sanjam, da bo bolj podobna vision coupeju po zunanjosti :D :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 50
Napisano

Všeč mi je:

1. napihnjeni zadni boki

2. po slikah sodeč bi morala bit nižja kot cx-5

3. ohranl so dvojni izpuh, ki ni zobotrebec

Ni mi všeč:

1. Je SUV xD

2. Predna maska je preveč črna in se izgubi cela njena oblika ... niso mi všeč ti novi podolgovat mrežasti vzorci

3. Integriranje kljuk za odpiranje vrat v notranjosti ... to se pa že bliža čisto toyoti :D

4. Te nove okroglo kvadrataste linije luči in vsega okoli, lih so izpopolnal okrogle oblike z trojko in cx-30 zdej pa neki spreminjajo na kvadrate 😕

Me prav zanima, kako bojo zgledal čisto novi modeli, se bojim, da gredo fejst v to smer MX-30 dizajna, ki tudi meni osebno ni preveč všeč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdina prihodnost
Napisano (urejeno)

Tako pa je oficialno potrjeno, dobimo novi straight six engine in celo vrsto elektrifikacije.

NEWSROOM.MAZDA.COM

Everything you need to know about what's going on. Includes up to date news releases, production and sales results and archives, or sign up...

Popravljeno od 50keda
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Jah, različni ludje različni kriteriji, nimaš kej.

In kot praviš @Nejc1986 s temi novimi trendi so res čist razkosal razrede (kar ni nujno slabo, pač moraš zdej dejansko cel vozni park pri vseh znamkah pogledat, ko iščeš kej novega). Po mojem zato, da lahko rečejo, da oni majo pa neki boljš kot "konkurenca", čeprav si to konkurenco na koncu koncev mala vsak sam, eni s prtlažnikom in zunanjimi merami, drugi spet s tem kolk bojo moral za to na koncu odštet.

Nič ne de, mazda 6 bo še vseeno izginila xD

Popravljeno od 50keda
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Možno, da je res. Mislil sem predvsem, glede na velikost notranjosti, s kufrom in zunanje mere. Morm kuj prevert ...

EDIT: Ja nisem se motil, oba sta dolga 4300mm in mata kuferan v rangu 430l. Po kakšnem kriterju pa vidva to rangirata?

Popravljeno od 50keda
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pa ne pozabit, da razen šestke, ki je več ne bo, modeli vseeno niso tako poceni za svoj rang (moja opažanja). Če vzamem samo par P2008 pa CX-30 recimo: v P ti prodajo dosti več "bonbončkov", ki ljudi privlači, na koncu je pa še cena manjša in M  gladko odpade.

Hkrati pa mazda tut ni za vsakega, ma dosti svojih for, k ene sploh ne zanimajo, še manj pa privlačijo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja, res je zelo optimističen, in se mu vid, kak bi rad, dobu modele k imajo  večjo štalo za konje pa so bolj premium :)

Ampak vrjetno nek "premium" model namesto šestke bo moral bit, ali? Enostavno ne vrjamem, da bi mazda kr naenkrat šla all-in v "SUV" pa cross modele :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kje so pa tole pobrali:

"Do svojega slovesa prihodnje leto pa je Mazda6 za letošnje modelno leto še na voljo z različnimi nivoji opreme in opcijskim 2,5-litrskim turbo motorjem."

??? Od kdaj je pri nas možen 2.5 turbo liter? :D jao ... novice

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hja žal evropa za Mazdo postaja nezanimiva, ravno prejšni teden sem bral annualno poročilo. Tak mali procent, ko majo v evropi ... se sploh čudim, da jo jih še tukaj prodajajo.

Enostavno se bodo v prihodnosti fokusiral na: USA, AUS pa JAP ... vse ostalo bo bolj bogo, bo treba logo na forumu zamenjat ja :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-50?
Napisano

Mislim, da govori o linijah, ki so vidne. Hja, težko celoto komentiramo zarad kamuflaže, ampak tiste očitne linije so čiste mazdine, sploh hauba in grill.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
19 hours ago, Slivka said:

- pokrov motorja je pripraven za rezanje nog neprevidnim pešcem. Pri takem se vprašam, zakaj pa jaz na BTjki ne smem imeti cevne zaščite (uradno je ne homologirajo zato, ker je preveč nevarna za Evropske pešce, čeprav isto cevno zaščito lahko brez zadržkov uporabljajo v Avstraliji. Očitno so Avstralski pešci bolj žilavi od Evropskih...)

V Avstraliji so cevne zaščite z razlogom. Tam se temu dejansko reče bull bar tudi z razlogom, saj imajo dostikrat probleme z divjadjo na cesti in ti rabiš zaščito pred njimi ;) Ker njihova divjad niso zajci in manjše srnce :)

Popravljeno od 50keda
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Downsizink brez (svetle) prihodnosti
Napisano

Ampak, ?e je spro??ene ve? energije po manj?i povr?in, potem to pomeni, da se bo materjal bolj/hitreje obrabu, torej bi teoreti?no bat in blok bolj mogla bit bolj obrabljena ... pa nima veze z obrati :)

To je fizika, nekje prida?, drugje od?teje? :P drga? ne gre.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.