Skoči na vsebino

Zdaj ko sem bil na dopustu, večina Slovakov, Čehov fura samo octavie RS ali pa uni glomazni Kodiaki al kaj je že.....v glavnem slovenčkom nam gre slabo glede na vozni park ostalih tablic, kar sem jih imel možnost videti na trajektu oz na otoku.... (zmahajo pa itak tablice z SRB :), tam je bilo pa samo m5, x6 ali pa limo 7tka.....noro kaki avti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda ceniki, najdi cenik
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Jaz pa striktno ne kupujem na kredit in fafing. Moj moto je, da če nmam denarja za nakup potem je avto zame predrag in nedostopen. To je pač moja osebna odločitev, ker takoj, ko so financiranja zraven je 100% sigurno, da nisi zmagovalec pa ne glede kolikokrat obrneš zadevo. :nevem:

Danes moraš iskati avto hišo, kjer lahko kupiš na cash....večina jih te opcije sploh ne nudi več,ker seveda vedo da je za njih najslabša....torej lizing/kredit....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

To je verjetno trend, da bi pač čim več zaslužili, seveda na račun ljudi.....za moje pojme taki "konglomerati" ne morejo nuditi ustrezne kvalitete, ker zagotovo nimajo mehanikov specializiranih za eno in drugo znamko, tako ti bo enkrat delal servis nekdo ki je prej 2h nazaj "šraufal" opla, nato bo šel malo se učit na mazdo in obratno....dvomim, da pa imajo toliko zaposlenih, da bodo ločili kdo dela na oplu, kdo na mazdi.....to je potem že podobno kot če greš k nekomu "pod kozolec", ki pač dela na vseh znamkah :)....dokler je samo olje in filtri , pa kake ploščice in diski je itak vseeno....kot si marsikdo zna doma formatirat in instalirat windowse, pa zaradi tega še ni sistemski inžinir, ki bo postavljal strežnike in virtualke :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 11 urami je Jest napisal:

Kaj pa zrezki v restavraciji? Te lahko kupis povsod… jih tudi neses s seboj, ko drago peljes na vecerjo in reces kuharju, naj jih pripravi? 

• Bojda Dwayne Johnson the Rock to prakticira...prinese svoje zrezke, ker ne zaupa kuharjem....
Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je Jest napisal:

Meni tudi nimjasno, s cim… Mogoce so ga nategnili v Kopru, ker niso hoteli potegniti avta od drugega trgovca, ko je kupoval sedanjo premijo… Drugi del se je pa kot kaze tudi resil… in se je ACosmos odrezal cisto fer… ali se motim?

Sicer pa imajo trenutno kar dobre “otvoritvene” ponudbe…

image.jpeg

AVTO.NET

Mazda CX-30 X186 GT Plus | VRHUNSKA | ODPELJI TAKOJ, letnik:2023,31440 EUR :: www.Avto.net ::

Malo je (če sploh kateri) novih avtov drugih znamk s takim motorjem in tako opremo za 29.5k eur, to je kar zelo zelo dobra ponudba....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-90 (USA, Avstralija)
Napisano
pred 5 minutami je Janez007 napisal:

.

Kolegi z manjšimi otroki pogrešajo ponudbo enoprostorcev. 

Jah teh ni več, zame eden boljših, če ne najboljši je bil R Espace, res dober avto, prostoren, udoben in tudi takratni 2.2.dizel motorji so bili dobri....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-30 R-EV podaljsevalnik dosega - wankel
Napisano (urejeno)

Če že, je za moje pojme alternativa samo hybrid, ki pa je za moje pojme itak samo kvazi eko usmerjen, v osnovi imajo pa navadne benz motorje, tisti elektirčni motor je samo zraven, da se lahko prodajajo za 10k € dražje in so eko usmerjeni.....pure EV vozila pa so za moje pojme way to go, da bi postala realnost, sploh pa ne v SLO......električno omrežje po vaseh škripa že samo ko folk prenavlja bajte in namesto centralne kurjave uvaja toplotne črpalke in omrežje tega ne zmore in prihaja do izpadov.....kaj šele, da bi vsaka bajta ali (da ne rečem) blok imel polnilnico za EV vozila....bo tema v SLO cel dan :)

pa še dve zadevi, to da imaš doseg 400km, to je res neko sranje, pa tak doseg imaš z lahkoto z kakim RS6 ki ima 500km, in ga žgeš do konca, pa mislim da ga niti normalen človek ne more toliko km...se ustaviš na "tank šteli", odkartaš 150€ in greš v 5min dalje....kaj boš pa s Teslo delal, čakal 5h :)......in če pozorno berete članke o EV vozilih, nikjer in nihče ne pripravi podrobnega članka o odsluženih baterijah, ki imajo v generalnem življensko dobo 8.let, kaj pa potem...., kjer se bo to shranjevalo, koliko časa,, itd....podobno kot za odpatke iz nuklearke, ko bodo sedaj po 20.letih mogoče začeli graditi skladišče nevarnih odpadkov......

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 20 minutami je Bini napisal:

Ja res je x ceed enaka po velikosti kot CX30 👍 Jo ima hči in ko se vsede v CX30 se kar stopi in vzdihne kakšna je pa to razlika.....😊😂👌

Res pa je da s je Mazda podražila Kia pa ne....☹️

pozabil si dodati, da je verjetno zelo (pomojem celo največja) razlika pri porabi, ker še s komerkoli sem se pogovarjal, ko je šel na testne vožnje različnih avtomobilov je imel komentar pri KII, da je poraba zelo visoka....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

CX-30 je za moje pojme še vedno ugoden glede na to kaj dobiš v opremi in da si lahko izbereš x186 motor....in je to še vedno v rangu 30k €......ker na splošno za 20k € skoraj težko dobiš normalen družinski avto (razen če se šteje da je rang vw polo, škoda scala, mazda 2, toyota yaris, honda jazz itd....že družinski avto, za moje pojme je to kvečjemu lahko 2 avto - city avto)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA

Mazda 2 hibrid

nova generacija

april

Mazda MX-30 REX

nova različica

2. polovica leta

Mazda CX-60 PHEV

nov model

julij

Mazda CX-60

nov model

december

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bo Mazda 6 res počasi izginila?
Napisano
pred 3 urami je Deeyan napisal:

to šele bo ekološka katastrofa, da gre vse na elektriko.... to bi kr velik stvari potegnlo za sabo ena izmed njih bi bla po velki potrebi po gradnji novih elektrarn, elektrarne pa vsi vemo kakšni onesnaževalci so... če bi se šlo na eko varianto kot je fotovoltaika bi se spet ogromno parcel uničlo zarad tega, za vetrno velja enako.... poleg tega bo treba 1x rabljene akumolatorje nekam odlagat...

poleg tega bi morali celotno omrežje posodobiti, ker ne premore takih zahtev, se pojavljajo že v kakšnih manjših/starih vaseh, ko se ob prenovi hiš večina folka priklopi na toplotne črpalke in enostavno omrežje ne da oz. ne more dati takega "throughput-a" skozi, tako da za moje pojme je ta elektro zgodba malo prenapihnjena....(kot to da bodo enkrat smo elektro vozila, rad bi videl kamione, ki mora 42t vleč in sedaj tanka po 1200l dizla :))

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bo Mazda 6 res počasi izginila?
Napisano

ja japonci imajo neko čudno filozofijo, podobno je pri Hondi, kjer imaš 4 modele v ponudbi in "je...bi se", v ameriki pa cela falanga, tukaj tudi EU malo kozle strelja z vsemi temi predpisi in okoljevarstvom, potem imaš pa razne diselgate afere in vidiš da EU proizvajalci niso nič boljši ali bolj ekološli :). Je pa zgleda res sedaj ta trend SUV-ov v porastu in je to kot kaže komerialna usmeritev, ker če pogletate 10let nazaj, koliko firm pa je delalo SUVe (oz. takrat kao terenci)....par, sedaj pa že vsaka firma v izboru SUV :). Volvo je meni ql, resda je kitajc, ampak sem se peljal zadnjič z kolegom ki ima XC40, infotainment so kitajčki razdelali u nulo, tehnologija/motor pa naj bi bila še vedno švedska, ampak mene osebno odbija (1) ker so samo avtomatiki, (2) so še vedno dragi in (3) servisi res niso poceni....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.