MAZDA |
|
|
Mazda 2 hibrid |
nova generacija |
april |
Mazda MX-30 REX |
nova različica |
2. polovica leta |
Mazda CX-60 PHEV |
nov model |
julij |
Mazda CX-60 |
nov model |
december |
sportman333 2.676
pred 3 urami je Deeyan napisal:
to šele bo ekološka katastrofa, da gre vse na elektriko.... to bi kr velik stvari potegnlo za sabo ena izmed njih bi bla po velki potrebi po gradnji novih elektrarn, elektrarne pa vsi vemo kakšni onesnaževalci so... če bi se šlo na eko varianto kot je fotovoltaika bi se spet ogromno parcel uničlo zarad tega, za vetrno velja enako.... poleg tega bo treba 1x rabljene akumolatorje nekam odlagat...
poleg tega bi morali celotno omrežje posodobiti, ker ne premore takih zahtev, se pojavljajo že v kakšnih manjših/starih vaseh, ko se ob prenovi hiš večina folka priklopi na toplotne črpalke in enostavno omrežje ne da oz. ne more dati takega "throughput-a" skozi, tako da za moje pojme je ta elektro zgodba malo prenapihnjena....(kot to da bodo enkrat smo elektro vozila, rad bi videl kamione, ki mora 42t vleč in sedaj tanka po 1200l dizla :))
sportman333 2.676
ja japonci imajo neko čudno filozofijo, podobno je pri Hondi, kjer imaš 4 modele v ponudbi in "je...bi se", v ameriki pa cela falanga, tukaj tudi EU malo kozle strelja z vsemi temi predpisi in okoljevarstvom, potem imaš pa razne diselgate afere in vidiš da EU proizvajalci niso nič boljši ali bolj ekološli :). Je pa zgleda res sedaj ta trend SUV-ov v porastu in je to kot kaže komerialna usmeritev, ker če pogletate 10let nazaj, koliko firm pa je delalo SUVe (oz. takrat kao terenci)....par, sedaj pa že vsaka firma v izboru SUV :). Volvo je meni ql, resda je kitajc, ampak sem se peljal zadnjič z kolegom ki ima XC40, infotainment so kitajčki razdelali u nulo, tehnologija/motor pa naj bi bila še vedno švedska, ampak mene osebno odbija (1) ker so samo avtomatiki, (2) so še vedno dragi in (3) servisi res niso poceni....
Napisano
če ne bi bili tako dragi, meni je V60 B5 (T5) res hud stroj (no že B4 je strup), ampak so zasolili ceno kitajčki
Povezava za deljenje
Deli na druge strani