Skoči na vsebino
Mazda 2 2023
Napisano

Kot sem zjutraj napisal - velika večina res misli, da Toyotini hibridi ne gredo nikamor. Ampak ljudi res zavede zgolj neobičajen zvok (ki se itak pojavlja zgolj pri bolj dinamični vožnji, klancih ali teh malo slabotnejših motorjih). Ko to udomačiš, vidiš da ni razlike v hitrosti (lahko človek preveri tudi po tehničnih podatkih). Kdor pa rad vozi umirjeno in je pogosto v mestih, kolonah ... pa sploh uživa.
Ni pa za vsakega. Se strinjam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2 2023
Napisano

Za olje pojma nimam.
Mislim, da ima skupno povprečje 3,4 (se pozna, da je hladnejše). Sicer pa iz Tunjic v Ljubljano ji nameri 2,7, nazaj pa 3,7. Zato bo tvoja poraba precej realna.
Kot ostalim Toyotinim hibridom (glede porabe) "ustreza" mestna vožnja, vaške ceste, manjši gor/dol ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2 2023
Napisano (urejeno)

Od aprila ima v našem koncu Toyota 10 let jamstva (3 leta tovarniške garancije, naprej pa krijejo, če je avto redno vzdrževan pri njih po programu Relax).
Žena je oktobra iz Mazde 2 prešla na Toyoto Yaris Hybrid. Če bi malo počakala, bi lahko ostala na Mazdi 🙂
Sam sem sicer kar zagovornik teh (Toyotinih!) hibridov. Meni je ta umirjena vožnja res všeč. Že leta jih spremljam (in občasno vozim) in res so super - za umirjenega voznika. Tisti, ki rad pritiska, običajno ni tako zadovoljen, čeprav je glavni razlog nezadovoljstva predvsem neobičajen glas ob priganjanju. In zanimivo - če bi takrat meril zadeve, bi videl, da sploh ni težava v hitrosti/neodzivnosti, pač pa zgolj v doživljanju tega zaradi neobičajnega zvoka. Po tehničnih podatkih niso nič počasnejši, le naša precepcija doživljanja je tako zmedena, da moti občutek.
Ko to enkrat odmisliš ali pa sploh voziš brez priganjanja, pa je to Toyotin hibrid zakon. Pri Toyoti stvari niso podvojene kot pri hibridih nekaterih drugih znamk, zato z vzdrževanji ni skrbi. Sodelavec ima Priusa Plugina, drugi Corollo hibrid, oba super zadovoljna. Žena z Yarisko tudi, čeprav pravi, da je bila Mazda 2 boljša za vozit - predvsem bolj športna. In to verjamem, ker ima (trenutna) Mazda 2 res dobro podvozje, menjalnik, motor ... sedaj jo ima sin in je še pri hiši.
Če bo torej koga kaj zanimalo o Yariski (oziroma novi Mazdici), naj kar vpraša.

UPDATE: vidim, da me je Alex prehitel 🙂

Popravljeno od kacnje
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.