Ker sta v penziji sta gledala malo višji avto-cx30. Pogoj z moje strani😁 je bil,da je avto avtomatik in da ima cimvec fizičnih gumbov za lažje upravljanje. Na koncu smo se zaradi nižje cene in boljšega menjalnika odločili za Kio Xceeda-1.5 tgdi za 24.600€-cena za gotovino. Primerljiva Mazda bi stala 30.000€ plus, kar se mi zdi prevelika razlika-žal ne vidim tolikšne dodane vrednosti pri Mazdi(razen notranjosti), ki bi upravičevala to razliko. Ampak človek ne kupuje vedno racionalno, navadno zmagajo čustva-zato bi jaz za sebe verjetno izbral Mazdo😀.So pa trenutno vsi avti predragi! Tudi Kija je svoje avte občutno podražila, in z majem sledijo nove.
X-ceeda bi moral primerjat z Mazdo CX-3, CX-30 je dosti bolj prostornejša od obeh prej omenjenih
Na vsak način hočejo sforsirati električne avte na tržišče čeprav jih večina uporabnikov noče,ker so bistveno predragi.....☹️
to šele bo ekološka katastrofa, da gre vse na elektriko.... to bi kr velik stvari potegnlo za sabo ena izmed njih bi bla po velki potrebi po gradnji novih elektrarn, elektrarne pa vsi vemo kakšni onesnaževalci so... če bi se šlo na eko varianto kot je fotovoltaika bi se spet ogromno parcel uničlo zarad tega, za vetrno velja enako.... poleg tega bo treba 1x rabljene akumolatorje nekam odlagat...
Enako, sigurno ne bom zarad tega SUV-a kupoval. Tako sem 1x že naredil saj, ko je Mazda umaknila 5-vratno različico 6-ke enostavno nisem imel več tiste potrebe po menjavi nekje po 6 letih. Tako sem jo vozil skoraj 2x dlje časa kot sem ponavadi menjal avte in sem jo menjal v dvanajstem letu lastništva.
Sicer ne vem kaj razmišljajo pri Mazdi, samo krčenje palete vozil slej kot prej privede do težav in preživetja. Mazdi bo na koncu ostala le še Mazda 3 v dveh različicah, pa CX-30 in CX-50 ter verjetno še CX-5 pa Miata. To je šest modelov od tega se dva razlikujeta samo v prtljažniku in je dejasnko samo 5 modelov.
V zadnjih 10 letih so ali še bodo torej umaknili:
- Mazdo 3
- Mazdo 6 limo
- Mazdo 6 Karavan
- Mazdo 6 HB
- Mazdo 5
- Mazdo BT
- Mazdo CX-7
- Mazdo CX-3
Se pravi so jih 8 umaknili in pridobili praktično samo 2 novi različici. Zelo zelo žalostno vse skupaj. 😒
Tocno to se je tut Alfi zgodil, zdej majo komaj 2 aktualna modela, 3ji pa zamuja
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ampak zmankal ga pa ni 😁
Ps: nvem zakaj mi je dupliciral slike
Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂)
Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani