Največji smeh je, ko vidiš te besne Tesle za 100000€ in njihove voznike, ki so prilepljeni na steklo, ker najbrž preračunavajo, koliko deset kilometrov jim je še ostalo. . In kamioniste, ki jim trobijo, da se odmaknejo, da jih ne zmeljejo. Neprecenljivo. 😊
Ne vem,če sem to prigodo že kje tukaj opisal🤔...res se ne spomnim...ah,pa še enkrat...
Smo malo pred začetkom korona-krize en dan šli v Ikeo-Villesse (Italia...mal naprej od gorice)...mal Ikea,pa cunje,itd...je velik center...
In vidim eno belo teslo na ikejinem parkingu z Lj registrsko.....
Na poti domov...sem peljal čez naselja do izvoza za AC....in dohitim eno belo Teslo z Lj registrsko🧐 (ha,ha...ujel "tička")...in izven naselja cinca z 60km/h....pa sem bil "pri volji" in ga pustil in potrpežljivo vozil za njim....in je to trajalo sigurno cca 5 minut....tako,da je mene potrpežljivost minila,in sem ga seveda prehitel....
Od kod točno prihaja oz. je tip doma,in kam je namenjen seveda ne morem vedeti...a mislim si pa lahko,za kaj "cincanje"😂....iz Ljubljane na Ac ga je "pokal" in se hvalil,kako tesla "gre"...pr Ikeji ni bilo za Filati,pol pa "kriza" za nazaj🤣
Iz tega stališča...če kdo vozi večinoma kratke in le tu in tam kakšna daljša-za mojo "lepšo polovico" lih tapravi avto kot "drugi pri bajti"...priključek 230V na parkingu imam...in če bi bila cena in financiranje OK🙄👍
Saj jaz se strinjam, da dejansko ni fora v ekologiji. Če bi bila bi se najprej šlo tam delat spremembe, kjer najbolj zaleže. Privat avioni, privat jahte, prevozi blaga z ladjami iz drugega konca sveta, nepotrebni turizem, trajnostni izdelki, itd itd.
V glavo nas jebejo točno tisti, ki se požvižgajo na vse to, tisti, ki na IPCC na Bali se vozijo s privat avioni, name pa s prstom kažejo kako svinjam, ker se vozim 20km na šiht za avtom namest, da bi peš hodil al pa z biciklom. Ta hipokrizija me tako pogreje, jezen sem pa na novinarje in na vse kvaziekologe, ki ne vidijo, da so le orodje v rokah elite.
A res, a Bini je imel Mazdo 3 z skyactiv-x motorjem? Primerjaj enak motor v drugačni karoseriji, ker se pogovarjamo več ali manj o tem, da je SUV oblike pač manj aerodinamična kot limuzinska ali HB. Pa to se vidi s prostim očesom in ne rabiš znanstvene raziskave.
Kot točka dve je pa štirikolesni pogon napram navadnemu. 95% uporabnikov, ki si ga omisli, ga ne rabi. Avtomatski klasičen torque converter menjalnik je tudi slabši glede porabe od ročnega ali DSG menjalnika in sanke na strehi pa še kaj samo povečujejo porabo. In deci ali dva, tam, pol litra nekje drugje, pa še kakšnih par deci pa je razlika 1 liter na 100km za faking nič. Pri avtu, ki naredi 200.000km je to 3.000€ več stroška brez potrebe.
Moraš na to gledati malo drugače-CO2 je hrana za rastline,torej večja poraba=bolj smo "zeleni"😂🤣
Ok-dost zajebancije...bom tako rekel-sem že čez "Abrahama" in je ta zadnja Mazda tretji avto v mojem življenju-vsi trije novi kupljeni in vsi bencinarji. Pa se mi naj javi tisti,k je tako "ekološko ozaveščen" kot jaz...
Kar pa se tiče SUV,šin na strehi ipd....mislim,da je Homo Sapiens še zmeraj najdominantnejša vrsta na planetu,tako da mene boli "pimpek" za tistih magari "ne vem koliko litrov" bencina....si bom že privoščil,če bom hotel.
@Boss-ne leti to nate...samo tvoj komentar sem vzel iz konteksta,da sem napisal,kaj si mislim...k mi včasih gre že pošteno na "tistega spodaj" vse o kvazi ekologiji,porabi itd....saj veste kaj mislim....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj,a Mazda 3 z 4 vrati oz. z "ritko" vam ni všeč....meni je ful všeč...bolj kot 5-vratna varianta...
Rej pa je za klaso nižja kot 6ka🙄...žal😟
Mi je prav čudno,da jih je tako malo...res je manj praktična tista ritka,a kar se lepote tiče je res huda...nekak bolj harmonično mi deluje🧐👍
Povezava za deljenje
Deli na druge strani