Govorim o avtih, ne direktno klasične limuzine... tja spadajo vse od klasike hb, shootingbrake, karavan. Vse kar je vitko elegantno ne pa teli bajski od SUV-ov. Mater jaz 100x raje pogledam za eno z normalno postavo kot pa za slonico z ritjo kot tridelna omara. Ja ne vem no men pač to ne zgleda in res ne vidim nobene lepote v teh buškastih oblikah pa naj bo to al na teticah al pa na avtih.
Jebat ga, mogoče sem pač čuden, ampak estetika je al je pa ni.
Skoraj vse znamke imajo vpad prometa. Razen kake toyote in dacie. Razlog so previsoke cene novih avtomobilov nič drugega.
Cena je seveda faktor in zato rinejo s SUV-i, da ja lahko še vsaj tri jurje dajo gor na ekvivalentno klasično različico oblike. Folk ma pač počas tega dovolj, al boste delal avte kot si jih želimo za sprejemljiv denar (to ne pomeni poceni, ampak z ustrezno ceno, ki ni enaka zlatarski) al jih pa pač ne bomo kupovali.
Tukaj ni treba bit nič bolj pameten in če si ljudje želijo limuzine za sprejemljivo ceno s klasiko jo mora proizvajalec ponudit. Ne pa da te prepričujejo, da rabiš EV SUV težak skoraj tri tone za 60-70k€. Ker če ne kupiš tega si svinjuhar in antiekološki egoist. Odvratni so v tej agendi in zdaj, k jih tepe zaradi teh abotnih odločitev so pa spet ljudje krivi in ne odločitve vodstev koorporacij in vlad držav ter EU-ja.
To je isto k v ZDA, ko folk ne gre gledat LGTBQXYZ-neki femenističnih filmov pa razlagajo da so krivi vsi moški, ker da imamo homofobne šovinistično mizonogistični način razmišljanja.
Mazda drsi v Evropi... 20% padec prodaje. No ja sej kej novega za ponudit itak ni. Neki rebadgingi, SUV-ov da ti gre na bruhanje. Vse ostalo razen Mazde 3 ma pa oreng brado Mazda 2 in MX-5 sta stara skoraj 10 let, še celo trojka ima skoraj 6 let za sabo. Kaj je pa pol še drugega na voljo, kar ni SUV? Kurckej.
Je bil v mojem izboru 2019 ampak v vsakem pogledu je bil predrag. Že takrat je prihajal blizu 50k€ - preveč takrat. Danes pa hmmm ... cena je še vedno začne okoli 50k€, tako, da nekaj hudo se ni podražil bi pa sam vzel 5-vratno obliko (ne vem, če se spoh še prodaja), ker je bistveno lepša kot SB.
Malo se spomnimo nazaj, kako je bilo pred mnogimi leti z Japonci… Se je govorilo, da je to crap … da so slabi… itd… Kaj pa danes? Pa podobno recimo s Korejci… Tudi Kitajci se kot kaže izboljšujejo …
Samo Japonci so morali prehodit 30 let razvoja, da so bili dejansko sprejemljivi in konkurenčni
Korejci tudi 20 let, da so avti bili res na nivoju.
Kitajci bi pa radi to naredili v 10 letih oziroma celo 5, če bi šlo. Ne vem, ampak navadno, je moralo kar nekaj vode pretečt, da se je doseglo željeni nivo. Zato pa zdajle crkavajo Kitajske avto firme ena za drugo in celo take, ki so stavile na kvaliteto in višji nivo.
Ne vem, super ja, da kupiš avto, katerega fabrka crkne po treh letih ti pa ostaneš brez suporta, servisa in z vozilom s katerim si poročen do konca uporabe.
Ej, pa a smo mi ziher, da bo tole Japonc? Bolj k gledam bolj mi je podoben Kitajcu. Po moje se Mazdi ne splača razvijat EV-ja tko, da je samo kupila platformo in mehaniko pa neki po svoje zakrivila obliko.
Tole je nekaj takega kot recimo Changan Deepal SL03
A od zadi pa zgleda kot še en SUV. Nobenih elegantnih limo linij.
Mah sej bomo kmal itak vsi peš hodili tko k nekoč kitajci, kateri se bodo pa brez težav vozili. Če bo šlo tako naprej bomo mi ratal Kitajci izpred dveh desetletjih.
- super, da so prišli k pameti in da so vrnili najbolj uporabno obliko HB petih vrat, ki še vedno zgledajo kot limo in ne karavan. Velik plus.
- spredaj zgleda OK, ampak nekoliko preveč dvignjen nos in vleče na SUV. Lahko bi bil nos za 5cm bolj spuščan pa bi bilo idealno.
- kljub uporabnim vratom je oblika zadaj spet čist preveč SUV-ovska in skoraj nič limo. Pa še to zategovanje v konkavnost - mah kr neki.
- a je nekaj narobe s podatki, ker sistemska moč PHEV je med 300 in 350KM pospešek pa kot pri 2.0 bencinarju. Isti električni pogonski sklop samo na baterijskem ima bistveno boljše pospeške. Čudno.
- notri je precej bolj pocensko kot trenutna. Nekak izgleda kot da bi hoteli šparat in konkurirat Teslini notranjosti. To ne bo cool.
- kje so gumbi? Ravno to je velika prednost in ostali se vračajo nazaj k fizičnim gumbom, Mazda bi pa Teslo izpre 10 let posnemala. Ojej polom, če bo res tako.
- Fizični gumbi na volanu zato izgledajo kot da bi bil volan na hitrco vzet iz kakšnega drugega Mazdinega modela.
Sicer bili živi pa videli... ampak tole žal ne izgleda nek presežek. Škoda.
Jaz pa striktno ne kupujem na kredit in fafing. Moj moto je, da če nmam denarja za nakup potem je avto zame predrag in nedostopen. To je pač moja osebna odločitev, ker takoj, ko so financiranja zraven je 100% sigurno, da nisi zmagovalec pa ne glede kolikokrat obrneš zadevo.
Sicer sem to videl šele zjutraj, ampak, model, se ti zavedaš svoje odgovornosti?
Veš, če ženska ni nasajena ponoči, je pa podnevi. In če zdaj zaradi tebe nekaj noči na bo nasajena, mi bo nekaj dni "pila kri". In ko jo bom imel zadosti in jo nalovim - jo pošljem kar h tebi. Skupaj z vsemi šestimi otroci. Pa bomo videli, koliko se bos potem še 5elinil...
Najbolj mi je všeč pri tem zapisu, da zdaj fokus "udrihanja nekoga z lopato po hrbtu"ni več na meni
@Boss, velik možakar si in slej ko prej ti ne bo pasal sedet na tleh in se ti spravljat iz nizkega avta.... 😉
Upam, da bom še dolgo mlad pa da se mi ne bo treba s tem vprašanjem ukvarjat. Moj fotr je bil glih kar 78 pa ma še vedno Mazdo 6 in bi bil zanj verjetno kakšen CX-3 bolj primeren pa me sam pogleda in pravi: tiste parkrat na teden za not pa ven it pa še nisem tolk ubog, da ne bi zmogel.
Je pa res, da nikoli ne veš kaj ti bo življenje prineslo ali odneslo, tako da ne bom rekel "nikoli".
Kar mi na pamet pade od znamk ki še imajo limuzine, niti ena mi ni všeč ...
To pa ne verjamem. Mogoče ti prej nobena znamka ni tako všeč kot Mazda in boš zato raje vzel neki pač, samo da je od Mazde. Tako delamo pravi Mazda fanboyi, sam men kljub temu, da mi je Mazda totalno všeč na SUV-a ne morem. Obupno grozni so mi - si ne morem pomagat ampak tako jih vidim. 🥺
Mah sam kurc k je nepremičnina 1.6TDI pa 116 kljuset... Oh ja, še dobr, da je ročni menjalnik, da vsaj mal treniram. Sem imel še Superba na razpolago in je bil tud 1.6TDI DSG - če maš pa tole pa Škodo zasovražiš. Ker osu je dal to mašino notri k je čist neprimerna velikosti in teži.
Se pol vsedem nazaj v mojo 150KM 2.2 pa mislim, da imam avion.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Govorim o avtih, ne direktno klasične limuzine... tja spadajo vse od klasike hb, shootingbrake, karavan. Vse kar je vitko elegantno ne pa teli bajski od SUV-ov. Mater jaz 100x raje pogledam za eno z normalno postavo kot pa za slonico z ritjo kot tridelna omara. Ja ne vem no men pač to ne zgleda in res ne vidim nobene lepote v teh buškastih oblikah pa naj bo to al na teticah al pa na avtih.
Jebat ga, mogoče sem pač čuden, ampak estetika je al je pa ni.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani