Aja še tole,potem pa konec reklame za Kijo😁. Tudi pri Kiji so začeli vračati are za avte,ker imajo težave z deli-do konec leta ni več dobavljiv Xceed z avtomatskim menjalnikom.Potem pa pride ven facelift in občutno višje cene,ki bodo primerljive z Mazdo.
Ja ne rečem,notranjost je pri Mazdi dosti lepša,ampak še vedno trdim,da ni vredna te razlike-če kupuješ racionalno. Iskreno mi je pa zunanjost pri Xceedu bolj vsec-pri Mazdi me motijo tiste črne obrobe,ki so prevelike. Zato bi sam raje imel Mazdo3.
X-ceeda bi moral primerjat z Mazdo CX-3, CX-30 je dosti bolj prostornejša od obeh prej omenjenih
Žal ne drži-prvo si poglej mere avtomobilov,ki so identične, kot drugo pa zavij v salon in se vsedi v avto. Mazda cx3 je dvignjena Mazda2 in je dosti manjša in manj prostorna. Xceed je dvignjen Ceed,tako kot je CX30 dvignjena Mazda3.
Če smo ravno pri ceni-oktobra 2018 sem za svojo Mazdo3 G165,(skoraj vsa oprema-razen usnja in radar tempomata)plačal manj kot 22.000€. Kje so ti časi🤔
Ker sta v penziji sta gledala malo višji avto-cx30. Pogoj z moje strani😁 je bil,da je avto avtomatik in da ima cimvec fizičnih gumbov za lažje upravljanje. Na koncu smo se zaradi nižje cene in boljšega menjalnika odločili za Kio Xceeda-1.5 tgdi za 24.600€-cena za gotovino. Primerljiva Mazda bi stala 30.000€ plus, kar se mi zdi prevelika razlika-žal ne vidim tolikšne dodane vrednosti pri Mazdi(razen notranjosti), ki bi upravičevala to razliko. Ampak človek ne kupuje vedno racionalno, navadno zmagajo čustva-zato bi jaz za sebe verjetno izbral Mazdo😀.So pa trenutno vsi avti predragi! Tudi Kija je svoje avte občutno podražila, in z majem sledijo nove.
Ko sem šel na poskusno vožnjo cololle, mi je prodajalec prvo povedal za to 10-letno podalšano jamstvo na hibride. Baje, tako mi je zatrdil, da niso imeli še niti ene reklamacije oziroma okvare na te menjalnike in prav tako na baterije. Zato so lahko šli v to dodatno garancijo do 10 let, ker stvarem zaupajo. Kot sem že napisal, tej hibridi, s tem menjalnikom, kot pri Toyoti, definitivno niso zame. 😊
Tudi zame ne😁
Smo imeli eno corollo hibrida v službi in nikomur ni bila všeč. Vsi so govorili,da tole ne gre nikamor,da se samo dere v visokih obratih. Je pa res,da so naši službeni avti iz VW grupe, vsi po vrsti dizli ter avtomatiki. Corolla te prisili, da voziš počasi in ekonomično,kar je verjetno tudi naloga hibridov. Drugače pa zelo udoben avto, ki žal v meni ne prebudi čustev in veselja do vožnje, kot moji avti v garaži😁.
Meni tudi. Čeprav me je sama vožnja z corollo razočarala.
Vemo, da sta obe znamki vedno v samem vrhu glede kvalitete in zadovoljstva kupcev. Tako, da bo tako sodelovanje dobrodošlo tudi pri bodočih Mazdinih hibridnih. Ne pozabimo, da je tu zraven tudi lexus.
Tudi mene je vožnja z novo Corollo razočarala. Predvsem zaradi avtomatskega menjalnika,ki nabije obrate v višave ob vsakem še najmanjšem pritisku na gas!
Pa ne vem kaj v tem avtu dela tipka sport-samo obrate nabije še višje in avto je še glasnejši,gre pa nikamor🤪. Drugače pa je verjetno super avto za starejše in umirjene voznike.
?e jo primerjam z mojo Mazdo je ?e bolj ?portno naravnana in manj dru?insko uporabna.
Ko sem odprl prtlja?na vrata sem takoj opazil, da je prtlja?nik manj?i, bolj globok in manj uporaben.
Tudi na zadnjih sede?ih je podobna zgodba...s svojimi 180 cm sem lahko sedel zadaj brez problema, bolj me je zmotila nizka linija strehe, zaradi katere je vstopanje in izstopanje ote?eno in je potrebno paziti na glavo.
Na zadnji klopi deluje bolj utesnjena od stare zaradi manj?ih oken in ?rnega stropa.
Vse je podrejeno zunanjemu dizajnu in manj uporabnosti.
Pa da ne bo kdo mislil, da samo kritiziram-avto je bomba za mene, ki se vozim sam ali v dvoje in bi jo takoj kupil,
?e bi bil X ?e na voljo
Prednosti:
-kon?no pravi naslon za roko (to me pri moji najbolj moti)
-lep?a notranjost,
-bolj?i materiali,
-bolj?i menjalnik (kraj?i hodi),
-bolj?i zaslon,
-bolj?i sede?i,
-BOSE je tudi bolj?i
-vsa osvetljava je led (pri moji zamenjal vse rumene ?arnice)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Kia je z novim cenikom spet dvignila cene.
Xceed se je od marca do danes podražil za 1400€.
Ko bi še plače šle tako gor, kot se vse draži😵
Popravljeno od kupidPovezava za deljenje
Deli na druge strani