No pa sem se vrnil z dopusta.... in si kon?no vzel ?as da vam povem svoje vtise glede nove mazde 6 GTA 2.0CD
Avto kot veste, me je navdu?il prvi? ko sem ga v ?ivo videl, in dejansko je bil zame ogromen skok nove 6ke glede na staro 6ko, predvsem sem prehvalil notranjost.
No in ker se zare?enega kruha najve? poje sem se dogovoril za 3 dneven test ride to?no takega modela kot sem IMEL namen kupit....
Prvi vtis ko se v avto vsede? je odli?en, zvok zapiranja vrat, vse tiste pozdravne lu?ke, ergonomija, ob?utek v sede?u....
Potem avto pri?ge?...... Glede na to kolko so ogla?evali kolk je avto ti?ji.... hm.... not really... :ne vem:
Potem sem pa za?el filat kilometre...
Lega... roko na srce.... ne preve? dobra, mogo?e sem pristranski zaradi moje mazde, katera je precej la?ja, in ne na zadnje tudi precej ni?ja, in je posledi?no zaradi tega lega oziroma ob?utek malo druga?en.... :ne vem:
Motor.... hm..... spet roko na srce... za te konji?ke... PRECEJ LEN!!
Najve?jo mo? ima v razponu od nekje 1800 do 3000 obratov, kar je spodaj ali zgoraj me resni?no ni impresioniralo.
Dejstvo je da sem prevozil ?e kar nekaj dizlo, ampak se mi primerjava med ostalimi in mazdinim ne zdi preve? na mestu, ker je mogo?e z dolo?enimi modeli zelo nerealen in irelevanten podatek
Kakorkoli sem obra?al dejstva in jih ?e vedno obra?am.... in potem nekje na koncu potegnem ?rto...
Avto je super, bi ga seveda imel, ampak imam ob?utek da ni vreden svojega denarja... oziroma ni vreden 27 600 ?.....
Tako da moje iskanje gre naprej... in obstaja velika verjetnost da bom od ekonomi?ne "?elje" sko?il na nekaj za "odtenek" bolj po?re?nega in posko?nega.... ampak do takrat pustim vrata odpra...
Sej na internetu je ?e kar precej objav in testov. Zanimiva je pa stvar da povsod testirajo samo bencinski model 2,5.
Diesla nisem ?e zasledil, ampak naj bi bil po mnenju ljudi ki so bili na testni vo?nji v avstriji, zelo dober.
Tako da.... dobavni roki so katastrofalni... ?e bo vse po sre?i bom med prvimi lastniki modela 2,0 diesel z opremo GTA.... pa ?e to bo ?ele aprila oziroma maja.
Po posvetovanju s "prodajnim centrom" ki se kli?e Jasna, sem se odlo?il da se ugriznem v rit in kupim raj?i Diesel Power...
In kar je najlep?e, tudi diesel ima opremo GTA....
V naslednji fazi ?akam na podrobne podatke o opremi in mo?nimi barvnimi niansami in seveda prodajo obstoje?e Mazde 3.... Ki je slu?ila in ?e vedno slu?i odli?no svojemu namenu.....
Tako.... pa je pri?el ?e moj dan ko sem z lastnimi o?mi ugledal novo mazdo 6... in morem re?t da se je zgodila podobna zadeva kot s trenutno 3ko.....
Think i'm inloooveeee.....
In kot ka?e jo grem drugi teden kupit.... oziroma naro?it, ker so zaloge ?e razprodane, in jo v najbolj?em primeru dobim nekje aprila....
Zagledal sem se pa v model bencin 2,5 oprema GTA....
Mislim da sem pri?el do iste dileme ko Suicidial.... namre?, edino motor 2,5 nudi mo?nost opreme GTA, ostali bencinarji ?al ne.....
Kakorkoli... avto je resni?no lep, in za moje pojme so naredili ogromen skok naprej v primerjavi s prej?njim modelom, tako oblikovno kot tudi funkcionalno.
NO pa je pri?el dan ko sem tudi jaz stestiral 3 MPS...
?e potegnem ?rto.... NOR avto....
Skratka...
Prvi ?ok, pozitiven seveda do?ivi? ko se vsede? noter.... usnjeni sede?i morem re?t da so odli?na izbira, bo?ni oprijem ob?utno bolj?i kot v standardni razli?ici, ampak za moj okus ?e vedno ni optimalen.
Naslednja zanimiva stvar je ta, da nima ve? klju?a... ampak tako kot nove 6ke samo kartica, katera lahko ostane pospravljena v ?epu...
Pri?gem avto... hm... glas res ni? posebnega... lahko re?em da ISTI kot v mojem.... no takoj ko sem speljal se pa ?e poka?e brutalna mo? ki se skriva pod sklopko.....
Od tukaj naprej je samo ?e pravljica...
Avto pri nizkih obratih noro umirjen.... ga pelje? lahko kot penzija.... stvar se seveda drasti?no obrne ko kazalec za obrate presko?i ?tevilko 4..... pol se pa za?ne rodeo...
Prva prestava je skoraj brezveze... ker dejansko ne more? take mo?i na sprednji par koles prenest....
Druga je pa ?e adijo.... mo? ki jo za?uti? na hrbtu, na volanu..... smeh na mojem obrazu.... bla?eno stanje....
Avtocesta...... pelje? 160 km/h v 5. prestavi.... pohodi? gas.... AVTO TE ZALIMA na sede?... in ta ob?utek se nadaljuje veselo ?e kar preko magi?ne meje 200km/h.....
Zaenkrat kar ne najdem pravih besed za avto... mene je fasciniral... in obstaja zeloooo velika mo?nost da ga izberem za svoj naslednji avto...
BTW.... povpre?na poraba med to "me?ano vo?njo" je bila 11,6...... CRAZYYY!!!!
No to zadevo more? dolgoro?no gledat... ?e posebej ?e se ukvarja? s ?im podobnim... in glede na to da ima? mo?nost poslu?anja razli?nih seminarjev, ta ideja niti ni tolko slaba.....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Eee boss... ma ne provocirej strica ki bo jezen ratal ko ZMAJ... :hohoho:
Feel free....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani