Skoči na vsebino
Mazda cx90, 2023
Napisano

Sem vrgel v kalkulator, ker se mi je zdela zanimiva debata, koliko zračni upor vpliva na porabo goriva. 

Pri hitrosti 130kmh (oz. 129kmh če smo čist natančni), je razlika v porabi 1,48 L/100km.

Ostale rezultate si lahko ogledatw spodaj😉

P. S. : prva tabela so rezultati za Cd=0,26. Druga tabela pa Cd=0,33

IMG_20220913_123153_edit_573076119893284.jpg

IMG_20220913_123220_edit_573066908856306.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-50?
Napisano (urejeno)

@Slivka gre se zaradi jeb.. emisij v EU. Žal za ljudske avtomobile morajo proizvajalci dosegat normo emisij celotne flote vozil. In če ima proizvajalec v ponudbi recimo kak večlji v6 ali v8 motor ki ima velik misijski izpust, se jim poderejo emisije cele flote. Zato ali črtajo kake manj dobickonosne modele, ali dodajajo elektricna vozila ki popravijo to.

Če pa ne dosežejo predpisanih emisijskih norm za celotno floto pa morajo plačati kazen. 

Proizvajalci kot so Ferrari in Bentley pa si lahko privoščijo plačati kazen ker prodajajo zelo drage avte za petičneže, in pokrijejo tudi tisto kazen za emisije. 

Za Mazdo sem 99% da v EU ne bo 2.5 Turbo motorja kaj šele 6valjnikov.

Aja, btw BMW že ene  5let vgrajuje tudi 3valjne 1.2 in 1.5 motorje 😉

Popravljeno od Aless

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov Mazdin bencinski motor - Skyactive-X
Napisano

No ja o dizelskem navoru pri SkyactiveX ni ostalo kaj dosti, spet so preve? obljubljal 224Nm/3000rpm ni glih nek prese?ek. :zvizga:

Za primerjavo Oplov 1.6Turbo bencinar ima 300Nm/1650-4500rpm, to je potem primerljivo dizelskemu navoru.

No bomo videli ?e je vsaj poraba pri SkyactiveX pribli?no taka kot obljubljajo.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov 6 valjni motor Skyactive X
Napisano

Investitorje???

Ja te objave so iz finan?nega poro?ila ki so ga posredovali svojim investitorjem, v njem so poleg teko?ih poro?il o financah Mazde tudi na?rti za prihodnost.

Se pravi ?e bodo finance dovoljevale se bo razvijalo v tej smeri ?e ne pa vpra?anje.

Aja pa 2.5T motor bo na voljo na Japonskem, v EU pa ?al ni v planu.

post-5522-0-07332000-1557558961_thumb.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nov 6 valjni motor Skyactive X
Napisano

Ja ?e Mazdi uspe prepri?at vlagatelje, imajo v planu vrstne 6 cilindrske motorje oboje bencin in dizel!

Plus tega imajo plan 4kolesni pogon.

Ter plugin hybrid.

Aja pa ceno bi radi dvignili ;)

Na?rte imajo zelo dobre, samo je ?e samo na?rt. Ker sem bral ta investicijski na?rt s katerim ?elijo prepri?ati vlagatelje v firmo.

post-5522-0-12296500-1557519901_thumb.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Lol, to kar je videti na tej prestavitveni CX30 je enako kot da bi si jst na mojo staro M6 dal ogromen plasti?ni pokrov z napisom SkyactiveX.

Pod pokrovom je lahko bil navaden G120 ali bilokaj, o podatkih motorja tudi nobenih info, skratka brezvezna predstavitev kar se skyxa ti?e.

?e najbolj pristne informacije glede SkyactiveX motorjev so od nemcov ki so lani testirali te motorje v prej?nji M3. Takrat je bilo povedano da so tisti motorji bili omejeni na manj?o mo? in da so zelo klenkali.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pri karavanu se ful pozna ?e izolira? prtlja?nik in zadnje blatnike, placa je zadost tak da ne ?parat z izolacijo.

Jst sem izoliral sprednje koloteke, zadnje blatnike, komplet prtlja?nik, zadnja vrata prtlja?nika ter sredinsko konzolo in se je ?um gum res zelo zmanj?al, ?e posebej zadaj lepo tiho.

Ko bom mel ?as se lotim ?e vrat in pokrova motorja, material je, samo ?asa ni.

Pri meni se zdaj najbolj sli?i motor, ki je ?e po default bolj traktorsko glasen.

Aja, je pa tudi dobra stran izolacije, da ozvo?enje bolje dela, lahko zmanj?am glasnost in se ?e vedno razlo?no sli?i.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

O?itno ima Mazda resne te?ave z SkyactiveX motorji. Mazde 3 z SkyactiveX motorjem letos zihr ne bo v ZDA naprodaj, ?e pride v EU, pomeni da bo EU poskusni zaj?ek.

Lahko sklepamo da si v ZDA ne upajo dati polizdelka, zaradi morebitnih to?b, ?e stvar ne bo laufala.

https://www.motor1.com/news/346378/mazda-skyactiv-x-engine-delay/amp/

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 3 MPS?!
Napisano

Hja no, nekatere znamke ukinjajo normalne modele sedan,3vratne, karavane...nekatere pa dodajajo buti?ne fastback izvedbe hothatchev!

Hyundai je npr. ponudil zelo lep primerek I30 Fastback N (270KM)

post-5522-0-30424800-1555348839_thumb.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.