Skoči na vsebino
Mazda RX-9
Napisano

Jaz sem se skliceval na uradne podatke o izpustih Co2 pri dizlih, kako je v realnosti nebi vedel in ne bom ni?esar trdil(japonci ?e vedo, saj so uvedli kjotski pa verjetno ?e kateri sporazum).

@BOSS

pa ne da bi se branil kake mazde z 1.2 ma?ino pa ene 200 konji?ki pa minimalno porabo? Res je, da je dober zvok motorja simfonija za nekatere(predvidevam da si med njimi; zamen ni lep?ega kot glas kake ornk ameri?ke zverine iz za?etka 70ih), a za ve?ino nadle?na komponenta, poleg tega pa je "hrupno" onesna?enje kar precej?nje(tako nekako kot z svetlobo) in marsikdo bi z veseljem kupil elektri?ni avto ravno zaradi tega.

me pa zanima kak bi bil smisel z dizel elektro hibridom, ko pa pravite da je onesna?enje ve?je kot pa pri sedanjih.?e se gre tu za porabo, pa sigurno naftna mafija tega ne bo odobravala in bo preko svojih vzvodov pritisnila na proizvajalce avtomobilov...kak je pa rezultat pa vidimo ?e danes.

@YavarYe X6V6

Zaslu?i? si :cheers: za dobro razlago. Vlada kak?no zanimanje za tesla roadster(ki je mimogrede ?isto elektri?en)? Seveda ne, najprej zaradi cene, drugo zaradi nepoznavanja, tretje zaradi velikih oligarhov avtomobilske in naftne industrije :angry2: . Ravno zaradi tega se ne razvije alternativni trg tako kot bi se lahko(in bi se moral mimogrede).Zaradi tega in pa priseganja pri klasi?nih(in poznanih-preverjenih)stvareh in ne nekih "modnih, nepreverjenih prototipih" :glare:

Henri Toivonen+Lancia delta S4=Dream team

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda RX-9
Napisano

A potem pomeni ves ta EKO sr****, da bomo vsi vozili dizle(nove seveda)? pa kaj so nori ali kaj? Da pa bi v evropo izva?ali V6 je pa bolj utopija kot pa resni?nost. Dobri stari ?asi ko si lahko uvozil bilokateri avto so mimo. Sedaj pa DMV in eko takse prepre?ujejo tak "siv" uvoz avtomobilov(itak samo zato, da dr?ava pobere ?e ve? deanrja :angry: )iz tujine.Me zanima koliko DMV-ja bi bilo na kak star ameri?ki muscle(tipa HEMI cuda in 454 chevelle SS) <_< .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda RX-9
Napisano

Hja, ?e ne bo RX potem je res brez veze daje notri wankel.?e pa bo iz serije RX pa izpustijo wankel ma?ino(iz kateregakoli razloga), potem sem prepri?an da je marsikdo ne bo hotel kupiti(iz istega razloga).

@Ploki

Verjetno, si vsi ?elimo kaj takega, samo kaj ko nas je ta zadnji DMV tko zj**** pri uvozu avtomobila, da niti pod razno ne bo nih?e uva?al takega avta(navkljub relativno ugodnim cenam na evropskem tr?i??u), ne kateregakoli drugega, ki ima emisije CO2 vi?je od 150g/km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5, koncept a zgleda kmalu realnost?
Napisano

15 litrov porabe za navadnga EVO-ta niti ni tolk huda za 300KM

Misli? to EVo ali obi?ajne modele(2.0L)? pa ?eprav ?e ni tako velik stro?ek(pa ja, sploh ?e se vozi? po 100km v eno stran v slu?bo), registracija sigurno je, poln kasko pa tudi ni poceni. pa bog ne daj da se ti kaj pokvari ali da se kam zaleti?.... :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ok, ?e so pa stock potem je pa lancer sigurno lep?i. FQ je divja zverinica (po mo?i pa pospe?kih) verjetno kar precej konkuren?na ameri?kim V8 zverinam a predraga za vzdr?evanje(registracija+poln kasko), prepotratna z bencinom. Se pravi neuresni?ljive sanje.

Malce offtopic:

Kako to, da imajo Ameri?ani tako poceni avte? mislim proti evropskim ali pa vsaj evropskim v istem razredu.

?e je za?etna cena za chevy camara SS pod 23k? (6.0 V8 412bhp) za kar pri nas dobi? bmw 320 ali 325(?ez 250bhp verjetno ne gredo stock), do?im dobi? corvette Z06(mislim, da je ta zadnja)pod 50K? pa naj bi bil premium avto z res zverinskimi stati(505 bhp, 3.6s do 100km/h), za kar pri nas ne dobi? ni?esar.?e audi R8 V10 in pa nissan GT-R staneta precej ve?(nissan okol 85k, audi nekje od 130k naprej), je pa res, da bi imel z uvozom dovolj te?av(poleg vzdr?evanja seveda), pa ?e dr?ava si vzame lep kos poga?e pri uvozu avtomobila iz tujine :angry2: .

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Tale Kia me spominja na Ford Crown victoria(NYPD BLUE) ali pa ?e na njihove prednike iz za?etka ?esdestih let(samo ?e malo ve?je okrogle lu?i manjkajo).

Men osebno so bile najlep?e mazde3 (mazde3 MPS/mazdaspeed) med leti 2002-2006. Saj ne da zgledajo sedaj ?udne, a tele zvite (smejo?e)linije nekako ne sodijo na avto(moje mnenje).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

E to?no ta ja. ?e bi takale zgledala nova RX-7 bi bil polom. So mi konceptne ?tudije RX-9 (2012) dosti lep?e.

Ker pa je tole CX5/7 tema bom ?e nekaj o tem; kak namen pa imajo sploh ti avti?Kaj podobnega kot SUV v ameriki ali kaj? Glede na to da ima isto ma?ino kot Mazda3 MPs (vsaj mo?i imajo enake) mi nekako ne sede. ?portni terenec? ?e bi imel toliko denarja si zagotovo raje kupim land rover defenderja, ki ima dosti ve?ji spekter uporabe.Mogo?e ne zgleda tako lep, a pri men je velikokrat funkcionalnost pred izgledom.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda RX-9
Napisano

Men pa zgleda tale Prototype kar zanimiv. mogo?e je malce preve? podoben Rx-8 od spredaj a na splo?no kar zgleda(?koda, da taka ne bo pri?la v prodajo 2012). ?e bo nekak?en duhovni naslednik Rx-7 potem mora zagotovo imeti sekven?ni turbo (pri 1.8 ma?ini :P ), druga?e bo bleda duhovna naslednica. Me pa zanima zakaj bodo po samo ?estih letih "ukinili" proizvodnjo Rx-8. Glede na to, da so vrhunski avtomobili (brez turbo 231 bhp, kar je takoj za hondo S2000),je malo ?udno, da bodo naredili "mo?nje?o" verzijo, ko pa bi lahko nagradili Rx8 z turbom ali kaj podobnega.Ravno tako pa dvomim, da bo prodaja Rx-9 dovolj velika, da bi se spla?alo narediti nov model(recesija pa to, pa ?e ne drugega DMV na vozila z velikim izpuhom Co2)...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Edin lep koncept iz mazdinih razvojnih studiov je bila Furai. Vse ostale me pa nekak ne privla?ijo ravno. Nekje na netu sem gledal, da naj bi letos(oz zgodaj 2010) pri?la na tr?i??e nova Rx-7 (remake?). Ima kdo kak?ne slike mogo?e? Sem sicer na?el nekaj konceptov a nekateri poznavalci trdijo,da to ni RX-7. ?e mene kdo vpra?a naj naredijo 2002 (Spirit R) remake, z bolj prijazno ma?ino (hibrid mogo?e?) in normalno ceno, pa bodo imeli takoj dovolj kupcev zanjo. ?e leta 91 je bila FD3s state of the art stvarca, pa ?e po 18ih letih zgleda mlada in lepa (itak je lep?i samo ?e 1969 charger R/T in pa 1970 chevy chevelle SS454).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.