Skoči na vsebino
pred 1 uro je Alex napisal:

Recimo, da kupim po nesreči kakšen baterijski avto. Se teoretično odpravim na smučanje. Noter štiri odrasle osebe in ful nakrcan avto.Cilj:360km Domet avta teoretično:360km. Zima, mraz. Se odpravim v Dolomite. Na poti me doleti sneženje. Ker je ful mrzlo domet pade na 260km. Zaradi sneženja se ustvarijo kolone. Stojim v koloni, gretje in vsi ostali uporabniki delujejo. Domet se znižuje, jaz pa čakam v koloni nekje med hribi. Ko se končno premaknem, domet 120km, jaz še vedno bogu za hrbtom v hribih. Gledam kot mona v ekran, kjer se domet prehitro znižuje. V bližini nobene polnilnice. Pade mrak, tema. Sedaj gledam samo še kje se bom ustavil, da ne ostanem sredi noči sredi ničesar in sredi ceste. Adrenalin zagarantiran. Kaj bi iskal doživela na smučanju, če je že sama vožnja adrenalin na max. 

Ne vem za vas ostale a jaz zase vem, da ne bom nikoli vozil takega avta. 😏

Ni panike. Potem prideva midva s Slivko + 50kW dizl power💥

Vsekakor elektrika je prihodnost. In veliko nas bo električarjev.... 

Žal el. omrežje še dolgo ne bo pripravljeno na to. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Fotru so na cx-5 menjal ta senzor in poraba se je res znizala..obvestila niso poslal so pa menjal ko je bil redni servis...

Meni so v?eraj zamenjali ta senzor in posodobili program.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 2013
Napisano

Danes sem se prvi? usedel v novo M3. Ob?utek je bil kot, da sem se usedel v reaktivca :prstgor:

Edino me je malo zmotil displey na sredini, ki ?trli ven iz armaturke. Ma se navadi?...

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

"Video was made on a closed private road" :whatever:

Pri taki hitrosti se pa hitro napolni kondenzator, ko za?ne? zavirati.

?ez nekaj dni bo v film?ku crash russian car....

Buh ne dej, ma so pa norci.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Mogo?e pa je nekaj napredka s tem skyaktivom posebno, ?e se primerja dizela?a cx7 in cx5 (173 in 176 km). Pri cx5 je povpre?na poraba za dober liter do dva manj?a, kot pri cx7. No, je pa tudi res, da je cx7 slabih 200 kg te?ja.

Ja no...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Test Mazda 6 III
Napisano

Bojim se, da ne. Servis tega ne more naredit, ker nimajo popravljenga softvera, vem pa da je Majes v BTC seznanjen s to bedarijo, ker jo je do?ivel na lastni ko?i.

In kar je najlep?e, gre za prikrito napako ali pomanjkljivo funkcionalnost, zaradi katere je po zakonodaji (sem preveril pr enmu, ki se na to spozna), kupec upravi?en do povra?ila sorazmernega dele?a kupnine, ki jo napaka predstavlja. Se pravi, ko greste bidat novo M6 III, lahk ?e jurja sklestite, ker ne dela USB :):harhar:

?e se ne motim je kolega Primo? na njegovi cx5 imel nek problem med BT - ipodom in potem so mu na servisu apdejtali software od radia.

Po mojem vse se da.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Test Mazda 6 III
Napisano

Aichi zelo dobro napisano.

Mene osebno prav tako moti ta funkcionalnost USBja in ?e mnogo drugih. Tudi lastniki CX-5ke niso ravno zadovoljni.

Glede navigacije in zamujanja opozoril/napotkov, pa bi naj to odpravili z novim softwerom, ki je na voljo 10.817 pa QuickGPSfix om.

lp

Zanimivo, jaz imam USB klju?ek 32gb in do sedaj nisem opazil nobenega problema. MP3 delujejo odli?no :bravo: . Pa nimam nobene playliste in vse je normalno po mapah in z imeni komadov.... .

TT mi tudi deluje odli?no, posebno tujina. SLO je pa bolj tako narejena, da si v?asih pomagam z Garminom. Sem ga pa updejtu in imam vse radarje pri nas (razen MB).

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Danes sem vozil za eno lepo belo 6-ko III-limuzino.In kaj sem udotovil?

Da ne "stoji" ni? kaj preve? na ?iroko in pravzaprav izgleda med vo?njo od zadaj dokaj bogo.Za razliko od mazde I in II, ki sta precej bolj "razkre?eni in ?portno delujo?i. :D

Meni pa ne zgleda tako bogo. Na AC sem dva dni nazaj vozil za eno rde?o z avstrijskimi tablicami. Potem sem vozil par sekund v?tric in mi je jodlar pokazal tako :prstgor: in poli sem ?e jaz njemu tako :prstgor:. Mi je blo prav fanj :bravo:

Meni pa cx5 zgleda dokaj bogo, ker gume 225 so malo premalo ?iroke na velikost in ?irino avta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Vpra?anje je tudi, koliko je ra?unalnik v avtu to?en. Sedanja Mazda ka?e kak?en liter manj?o porabo od tiste, ki si jo izra?unam sam.

Pri moji cx5 je kar to?en. Izra?unana : 7,457 ra?unalnik: 7,4 :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Sem pogledal spodaj pod cx in ima neko plasti?no za??ito podvozja, spredaj in bo?no po celotni dol?ini. Verjetno prav zaradi plastike je toliko sli?ati kamen?ke. Mogo?e ima to tudi M6.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Kar me je pa precej zmotilo je pa zvo?na izolacija podvozja. ?el sem ravno z ?eninim bmw-jem k mo?niku in sploh nisem opazil, da so po cesti posuli kamenje. To sem potem z mazdo opazil, zgleda niso na tem naredili ni?. Ne vem a na japonskem ne poznajo kamenja :-)

Res, prav neugledno ropota kamenje po blatnikih.

Skratka, pripomb na?eloma ni, razen to, da bi lahko malce zadu?ili ?e zvoke s podvozja.

?io!

Tudi mene je to presenetilo pri CX-5. Kamen?ke je kar sli?ati.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-9 II
Napisano

Malo velika "krava" je tole... vsaj po sliki notranjosti sodec ... :rolleyes:

Objavljena slika

Pomojem je velikost ala varianta Q7 in cene vertjetno od 45-70K?. Bo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

A s tisto astro si bil ti? Kaj si ?el probat Cx5?

Ja, s tisto astro ja. Prej?nji teden sem probal benzinca, v?eraj pa dizla cx5. Razlika je o?itna...

M6 pa nisem probal.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

O.k.

Danes sem kon?no sprobal (niso imeli karavana ), limuzinsko metalno rde?o 6III,CD 150 REVO.

Ima pa vse kar se da montirat gor razen panoramske strehe.

Lepo so ji pasale gor 19 colske feltne.Sem se pa malo bal, da bo vo?nja z njimi preve? traktorska-trda, ampak me je pozitivno presenetila z udobjem.

Najprej sede?i.Takoj sem na?el primerno nastavitev za lepo ?portno (nizko in ne kot na klopci v parku) sedenje.

Napram Mazdi I se mi zdi vse bolj zaprto,vrata so vi?ja, okna manj?a, se mora? najprej navadit.

?tarta? z gumbom in motor se skoraj nesli?no v?ge.

Najprej graja-gumb za ?telat zunanja ogledala je ful ?e?ki in veliko bolj nenatan?en in neroden kot na moji.

Na volanu je en kup gumbov, ki so malo nepregledni in za moje pojme jih je preve?.

Sredinski ekran?ek je za moje pojme ?isto v redu in funkcionalen.Nimam kaj pripomniti.

Ful mi je v?e? pedal za gas malo manj pa pedal od sklopke-v tem avtu je bil ful trd.

Menjalnik je bil vsaj v tem avtu res vrhunski- menjaval sem kot po maslu, razen med 4. in 5. se mi je malo zatikal, ker je druga?e kot pri moji.Se navadi? in je bomba.

Motor (imel sem 150 konjskega) vle?e ?e od zelo nizkih obratov in se ne ?uti toliko turbo luknje.Pozna se tudi

200 kg manj?a te?a avta, ker ima res dobre pospe?ke.Volan je podobno odziven kot pri moji in tudi podvozje je dokaj trdo nastavljeno (?e enkrat, imel sem gor 19-ke).

Pri 130/uro je bila na 2000 obratih in zelo tiha (sli?i se samo malo gume pi?a vetra pa ni?).

Zelo v redu je tudi opozorilnik, da se nekdo nahaja v mrtvem kotu in te pravkar prehiteva.To sem zasledil samo enkrat. :hudicek:

Muzika je ista kot v starih 6-kah, ni? posebnega, zelo v redu pa se mi je zdela igra?ka (kamera) za rikverc.

Z pomo?jo nje bi verjetno tudi moj sin parkiral to?no v sredino parkirnega boxa.Lu?tna stvarca ampak ne nujna.

V glavnem, bi ga imel. :bravo:

Pa ?e slikica probne 6-ke.

post-399-1359483549_thumb.jpg

post-399-1359483631_thumb.jpg

Aja, pa ?e za Boss-a nekaj.Povpre?na poraba (ni? mehke nogce) in ful po mestu je bila 6.6/100. :bravo:

Me je kar presenetila.

O, v?eraj sem te videl, kako si fotkal M6 ;-) jaz pa tisto zverino zraven cx5 :-)

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Pri tem pa se postavlja vpra?anje kaj za vraga bi potem ?lovek sploh ?e kupoval karavana. :ne vem:

Mene je pa to zmotilo, da npr. hladilnika oz. podobnega predmeta nikakor ne more? stla?iti :blink: v prtlja?nik.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

To, kako se imenuje barva pa ne vem... Niti ce je res tocno tak odtenek ;)

Ni ista ne, primerjal sem v salonu bordo rde?o cx-5 in novo M6. Pri M6 je rde?a bolj ?iva (vidna razlika) in ta bo na voljo tudi pri cx5.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

... Sedaj sem pred dilemo, kaj vzeti ... novo sestico ali CX-5 ... :aaaaa:

Ej, ta barva bi zelo pa?ala na CX-5. Od Marca naprej bo na voljo tudi na cx-5 :prstgor:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

?e se ne motim, sem jo prej?nji teden videl M6 III karavan, ki je ?la skozi Pivko. V o?i mi je padla pa zato, ker je bila prelepljena z za??itnimi (kamufla?a) nalepkami. Tuje reg. tablice in zadaj sem 1000%, da je bil znak od Mazde.

Bo?!

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.