Skoči na vsebino
Bo Mazda 6 res počasi izginila?
Napisano
pred 2 urama je Boss napisal:

Ej, pa a smo mi ziher, da bo tole Japonc? Bolj k gledam bolj mi je podoben Kitajcu. Po moje se Mazdi ne splača razvijat EV-ja tko, da je samo kupila platformo in mehaniko pa neki po svoje zakrivila obliko.

Tole je nekaj takega kot recimo Changan Deepal SL03

image.png

Sj pise v clanku da je kitajc

Ne vem zj s kom so skupaj to razvijal, ampak tehnologija notr je kitajc, motorji in baterije

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Deepal sl03 ima po NEDC 515km dosega, glede na to, da je to NEDC, se kamot 20% odbije.

deepal s7 ki je pa vecji avto, ima pa z istim motorjem in isto veliko baterijo 410km dosega po WLTP

Gumbe rabi, drgač nj ne vozjo v evropo :D

Bi pa prcakvov da ce 6ica pride v evropo, da bo prvo hibrid ali pa plug-in prsu. Tale mislim da bo samo za kitajski trg.

Popravljeno od Matick
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pisejo da naj bi imel range do 600km, kar bo verjetno pol nekje 400-500.

Manjkajo mi pa fizicni gumbi za klimo in podobne zadeve. NCAP bo od 2026 spremenil zahteve, in če ne bo gumbov v avtu za najbl osnvone funkcije, ne bo mogu dobit 5 zvezdic

Zmogljivosti pa ne vem, men so čist vredu, razen če bi ciljali tko kt tesla, na neke neumne pospeške, kvaliteta izdelave pa nična. Bolš normalna zmogljivost, pa avto narjen kt je treba

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda ceniki, najdi cenik
Napisano
pred 25 minutami je SeekK napisal:

Tele cene s financiranjem tudi meni potegnejo živc...je pa to ratala stalna praksa..

Ker povprečen folk ne racuna kolk lizing preplača, samo vidi da na lizing ima pa par jurjov cenejš, pa to kupi.
Ne vem kako imajo pri mazdi, ampak mi je reku kolega ki prodaja škode, da lahko tolk popusta dajo na lizing, ker del preplačila lizing hiša da prodajalcu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 minutami je Boss napisal:

To pa ne verjamem. Mogoče ti prej nobena znamka ni tako všeč kot Mazda in boš zato raje vzel neki pač, samo da je od Mazde. Tako delamo pravi Mazda fanboyi, sam men kljub temu, da mi je Mazda totalno všeč na SUV-a ne morem. Obupno grozni so mi - si ne morem pomagat ampak tako jih vidim. 🥺

Čisto možno. 
iz VW grupe ne bi absolutno nič vzel. Kia se mi je zamerila ko sem kupvov že tole mazdo. Rabljenih mercedezov tudi ne bom kupvov 
Pol smo pa že vse eliminiral, razen, pogojno, volvo, samo tudi pravjo da so ta nove mašine jajc, pa so več na servisih kt doma.
Pod črto, samo da je mazda, pa tud če je SUV :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MX-30 R-EV podaljsevalnik dosega - wankel
Napisano
pred 4 minutami je NevLado napisal:

Ko so pri BTC LJ mazda pooblaščencu imeli MX-30 na zalogi, sem povprašal glede servisa. Servisov ni, se pa avto pri 180kkm "ugasne" in MORAŠ menjat baterijo. Cena je bila 2 leti nazaj 8 tisoč eur. Sepravi toliko kot damo mi letno za servis, te ista cena useka pri električarju od enkrat.

Mene redni servisi pridejo 200-250 na servis. Pa 9 jih je od 0-180.
Ok, naslednji je na 120kkm ki naj bi bil kaksen evro vec, ampak do 8k je pa se kar dolga

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Downsizink brez (svetle) prihodnosti
Napisano

@Boss, pozabil si tudi dodati da zaradi drugacnih pogojev izgorevanja turbinski motor bolj onesnazuje kot atmosferski. Najvecji problem nastanejo trdi delci, in NOx, ki dejansko vec pripomore k onesnazevanju kot pa CO2. Ravno zaradi tega se bo zelo kmalu uvedel GPF za benicnarje s turbino

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.