Skoči na vsebino
SPY PHOTOS: New Mazda 6
Napisano

Skoraj iz profila jo ima? na prvi strani te teme.

Ampak meni na tistih profilnih slikah prav grdo izpadejo prednji blatniki napram zadnjih, ker zgleda kot, da ne bi bilo last istega avtomobila.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 MPS v Slo
Napisano

Potem Mazdo 6.Jaz bi imel pa 3-ko ker mi je ful huda!Spet po drugi strani pa Mazdo 6 ker je 4X4 :rispekt:

Definitivno 6 MPS zarad ?tirikolesnega pogona, ker toliko konjev je za prednji pogon le preve? ne glede kak?ne sisteme za stabilnost uporabljajo. To ni to - pri 250+ konjih sta lahko izbira samo pogon zadaj al pa 4x4.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 MPS v Slo
Napisano

Pa kwa je temu folku? Zakaj jih kaj ve? ne kupujejo - kako si predstavljajo, da bi jaz ?ez ene dve leti pri?el ugodno do kak?ne rabljene, ?e jih bo tako malo? Mislim halo res neodgovoren folk :hohoho::hohoho::hohoho:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 MPS v Slo
Napisano

Obstaja, proda? svojo in dobljen denar nadgradi? z toliko ? da si kupi? novo 6 MPS. :bravo:

...in seveda pozabi? na to, da bo? 6,5 litra prevozil 100km, ?e jih bo 50km bo ?e kar v redu ;)

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 MPS v Slo
Napisano

Mogo?e je mislil na to kako so jih v resnici naredil

Ko so samo kromirani krogci in eni pusy ror?ki zadaj :D

Marko ma ?ist prav saj zgledajo tile zaklju?ki kot bi jih nekdo sam doma spacal. Se pravi lep nastavek na koncu not v sredini pa ven gleda obi?ajna cev, ki ima fi verjetno celo manj?i od rora moje dizelce. Skratka poraz.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda skrbi za alternativne na?ine pogona
Napisano

Problem al pa bolje re?eno feature vseh teh hybridov je, da var?ujejo le v mestnem ciklu vo?nje pa ?e tam, kjer je veliko ustavljanja in speljevanja.

V vseh ostalih primerih ?e posebej, ?e je vo?nja relacijska pa je hybridni na?in pogona bolj ali manj cokla saj pove?uje te?o avtomobila in posledi?no tudi porabo.

Moje mnenje je, da je to sicer korak v pravo smer, ampak trenutno so hybridi le metanje peska v o?i okoljevarstvu saj bomo v pravo smer zmanj?anja onasne?evanja dosegli ?ele z uporabo povsem elektri?nih avtomobilov.

?e se mene vpra?a bi moj idealni okoljevarstveni avtomobil, ki ne bi bil odvisen od omejenega dosega baterij, imel poleg baterij ?e vedno motor z notranjim izgorevanjem, ki bi na?eloma deloval samo takrat, ko bi recimo kapaciteta baterij padla pod polovico. Ta (bencinski) motor pa sploh ne bi bil vezan direktno na kolesa ampak bi zgolj poganjal alternator, ki bi nato polnil baterije ali pa direktno pogonske elektro motorje.

Pri tem bi (bencinski) motor deloval enakomerno v podro?ju najve?jega izkoristka, da bi bilo ?im manj izgub.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

KONCEPT - MAZDA NAGARA
Napisano

ali pa MX-3 :D

pa recimo 121

?al je tako, da inovativna oblika ponavadi najprej ?okira, ve?ini je preve? drzna, da bi jo kupili. Najbolj navdu?eni sicer hitro odprejo denarnice potem pa kupcev-navdu?encev zmanjka in inovativni model gre lahko pred?asno v pokoj al pa ?ivotari tako kot recimo Ford KA, Chrysler PT Cruiser, VW new Beetle.

Me zanima koliko ?asa bodo prosperirali nova Honda Civic, Citroen C6 pa ?e kdo, ki orje ledino...

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 MPS v Slo
Napisano

tole pa ne jemljem kot resno izjavo. odkar je Mazda 6 ven pri?la, sem si jo ?elel, ker je zgledala fenomenalno. seveda je pri?el tudi trenutek, ko sem si jo lahko privo??il. Subaru Impreza SW mi je oblikovno porazen avto.

word, pa na?eloma nimam ?isto ni? proti Subarujem samo impreza karavan je pa ?zmeden? kr neki

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Uni?enje starih gum breme proizvajalca
Napisano

Mene so vedno odirali po 500sit/gumo, tako, da sem jim 2 jurja pustil, ker nek minimalni ?ut za ekologijo pa ?e imam :hohoho:

Druga?e so pa ti ukrepi precej pozni tako kot tisti za razgradnjo odslu?enih avtomobilov, ra?unalnikov in bele tehnike saj so gozdovi zaradi neumnih zakonov in predvsem neumnih ljudi polni svinjarije. In da ob?utek za okolje in vsaj neko minimalno varovanje narave ?e zdale? ni potrkal v glavo nekaterih "sloven?kov", ki jim je balkan zgleda precej bli?je kot razvita Evropa.

Ja, tudi odmetavanje ?ikov iz avtomobila med vo?njo spada v kategorijo kulture - kaj si pa o tem nekateri mislijo oz. po?nejo si pa preberte v tej temi na a.com.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 MPS v Slo
Napisano

?e vedno smo offtopic

Sem danes kupil AM in takoj ko sem odprl prvo stran, kjer me je ?akala dvostranska reklama za Passata mi je bilo jasno kdo je zmagal na testu ?e predno sem pri?el do strani s primerjalnim testom. Vsem so potalali oceno ?tiri le Passat je dobil petico in to za ve?ino laikov pomeni, da je to dale? najbolj?i avto.

Subjektivno dodeljevanje to?k spada pod rubriko "kr neki" in na koncu glavnega konkurenta za prvo mesto (Honda Accord) onemogo?i? tako, da mu meri? pro?nost v predzadnji in zadnji prestavi (ker ima petstopenjski menjalnik) ostalim s ?estopenjskim menjalnikom pa v predpredzadnji in predzadnji.

Zraven se pa zla?e? ?e pri uradni ceni kjer "zgubi?" 100 jurjev, pa napi?e?, da ima oprema trendline pri Passatu ?e serijski dvosmerni climatronic (ni res in stane 100 jurjev).

Glede na accordovo opremo (primerljiva je sport in ne executive, kot je napisano) bi morali dokupiti pri Passatu ?e 17" alu plati??a z gumami, trikrak volan s tipkami za upravljanje, tempomat, sredinski naslon za roke, ...) Tak?en Passat je skoraj 300 jurjev zdaj dra?ji od Accorda ?!? Ne pa tako kot v primerjalnem testu, ko je v rubriki "gospodarnost" dobil Passat 11 pik ve? glede na AM na?in dolo?anja cene in njihov izbor opreme (tipalo za de?, parkirni senzorji :whatever: ). Passat na testu kao zmaga za 17 to?k in ?e popravimo samo to dvoje nerealnih to?kovanj je Accord na prvem mestu in tudi s kon?no oceno 5.

?e pa v to dru??ino spustimo ?e Mazdo 6 pa je Passat dra?ji za cel milijon od Mazde (tole primerjavo sem ?e enkrat napisal na Avtomobilizem.com http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtop...er=asc&start=20 ). Res ?koda, da je uvoznik ni posodil na test sam sigurno ne bi bila prva, ker Passat je MORAL zmagati tako kot je MORAL zmagati Golf, ko so imeli primerjavo spodnjega srednjega razreda (mislim da enkrat maja lansko leto). Mogo?e pa prav zato niso posodili ?estke, kdo ve?

V zadnjem AM so "kon?no" testirali Mazdo 6 CD143TE in so jo resni?no pohvalili - predvsem motor in njegove zmogljivosti :bravo: Napisali so tudi, da takrat, ko so izvajali test dru?inskih limuzin ta mazda na ?alost ?e ni bila na voljo a ?e bi bila so zmogljivosti tako dobre (malce slab?e kot od Avensisa s 177KM), da bi bila Mazda na stopni?kah - po moje bi zmagala glede na zmogljivosti in seveda z zelo ugodno ceno.

:danzoman:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.