Skoči na vsebino
Bo Mazda 6 res počasi izginila?
Napisano
pred 57 minutami je scania napisal:

Po moje pa zna bit, baje bi naj bila na platformi cx60, zdaj pa čim vec delov lahko uporabiš cenej je za njih, kot pa razvoj novih delov.

Meni vredi zgleda, upam da bodo zapiranje ogledal popravili 😁😁

Ha, ha, pri tej obliki so res samo ogledala problem. 😄😄

pred 53 minutami je Boss napisal:

Ja pa tudi vzdolžna postavitev motorja bo zahtevala tako dolgo havbo in manj zašiljenosti, kot bi človek želel pa da avto ne bi zgledal kot še en SUV več. Tako, da verjetno bo tole kr blizu tistega kar pride na cesto. Pač želijo bi premijci, danes so pa premijci ene grde skulpture z ogromnimi maskami in botoks gobci, majhnimi lučkami in škatlastim izgledom kot bi jih risal 7-letnik.

Mazda je vedno slovela po svojem pristopu oblikovanja avtomobilov.

Delali so lepe avte. To jih je ločevalo od konfekcijskih ostalih znamk. Sedaj, ko imajo v ekipi evropske oblikovalce (za mazde za evropski in avstralski trg) se bojim, da se bo vse to izgubilo in bodo hoteli narediti avte podobne germanom.😕 To ne bo šlo skozi. 

Kupci mazd smo se odločal  za nakup mazd prav zaradi drugačnosti. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cx90, 2023
Napisano
pred 2 minutama je Slivka napisal:

Pri desetih avtih je to že liter na 100 km...

Glede na to, da je v Evropi vsaj 50.000 Mazd CX-30 teoretično to pomeni 5000 litrov na 100 km. Če vsak v enem letu naredi 20.000 km, teoretično to pomeni 1000 m3 goriva na leto več.

To v teoriji. V praksi pa to pomeni, da nas določeni jebejo na suho z ekologijo (start-stop sistemi, LED luči,...), dokler to koristi njihovim financam...

A, ko ena jahta prižge svojo silno konjenico, je to vse ostalo smeh. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cx90, 2023
Napisano
pred 56 minutami je Boss napisal:

A res, a Bini je imel Mazdo 3 z skyactiv-x motorjem? Primerjaj enak motor v drugačni karoseriji, ker se pogovarjamo več ali manj o tem, da je SUV oblike pač manj aerodinamična kot limuzinska ali HB. Pa to se vidi s prostim očesom in ne rabiš znanstvene raziskave.

Kot točka dve je pa štirikolesni pogon napram navadnemu. 95% uporabnikov, ki si ga omisli, ga ne rabi. Avtomatski klasičen torque converter menjalnik je tudi slabši glede porabe od ročnega ali DSG menjalnika in sanke na strehi pa še kaj samo povečujejo porabo. In deci ali dva, tam, pol litra nekje drugje, pa še kakšnih par deci pa je razlika 1 liter na 100km za faking nič. Pri avtu, ki naredi 200.000km je to 3.000€ več stroška brez potrebe.

Nimam avtomatskega menjalnika pa tudi sank ni na strehi.😉

Tako,da tvoja teorija (razen malo. večjega zračnega upora mazda cx 30 = 0,33,  mazda 3 =0,26 ) ne drži popolnoma. Kak deci na 100 je res več, to je pa tudi vse. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cx90, 2023
Napisano
pred 4 minutami je NevLado napisal:

Ob manjših obremenitvah so manjše razlike, ob večjih pa večje....

Res je. A v osnovi ni neke velike razlike, ker je cx30 ne tipičen predstavnik suvov. Je bolj aerodinamične oblike in s tem ni tako požrešen, kot večina suvov, ki so bolj oglati. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cx90, 2023
Napisano
pred 11 minutami je Boss napisal:

Seveda ni nobene logike v tem. Ampak kdo smo mi, da bi izražali pomisleke, da recimo CX-5 kuri 10-15% več kot Mazda 6 z istim motorjem. Al pa CX-30 za pol litra več kot Mazda 3.

CX 30 ne kuri več kot mazda 3. Vprašajte Binija. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bo Mazda 6 res počasi izginila?
Napisano
pred 24 minutami je Janez007 napisal:

Ko gledam tole našo Mazdo 6 od zadaj, je res že kar zastarela. 😏 Razen sprednjega odbijača praktično enaka že od 2013.

Res se ji že poznajo leta. A vseeno manj kot nekaterim drugim znamkam. Že, ko jih plasirajo na tržišče nekateri avti izgledajo zastarelo. Niti FL jim ne pomaga dosti. Je pa še vedno atraktivna oblika. 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX 5 karavan?
Napisano
pred 27 minutami je Slivka napisal:

Opala!

Če obstaja v kovinsko modri barvi, z dvolitrskim turbo-dizlom in vlečno kljuko, jo grem še jaz iskat...

Pa še barva je prava. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 50
Napisano
pred 21 minutami je mazdaman napisal:

Luči so podobne kot na CX-50

Sent from my iPhone using Tapatalk

Najbrž, da so celo enake. Velikokrat vgradijo enake luči v več različnih vozil. Po moje bodo na cx 60 tudi take. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 50
Napisano
pred 1 uro je Deeyan napisal:

Kot celota mi bmwjewsko zgleda, razn zadaj 🙂

Samo s tem, da je seveda lepša od bavarca. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 50
Napisano
pred 10 minutami je mazdaman napisal:

Cx-50 in CX-60 nista povezane vsaka za svoj trg kot govori Alex.

kolikor sem jaz razumel CX-50 je za ameriški trg, za EU pa še ni čisto izključeno, da je ne bo, ker bi lahko prišla kot naslednik CX-5 in je delana na osnovi z sprednjim pogonom (ceneje).

CX-60 in CX-80 sta pa nova platforma za EU in še kateri trg.

CX-70 in CX-90 pa za USA in ostale trge kjer so zaželjeni večji avti.

Za evropski trg je trenutno namenjena le  FL cx 5. Ki pa je, mimogrede, velikooo lepša od obstoječe. Ne ni samo barva. 😊2022_Mazda_CX-5_Review_yankodesign_hero.thumb.jpg.00ef0084619a017e2de22de34e81fc20.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 50
Napisano
pred 10 minutami je Boss napisal:

Sam vseen... tole je še sprejemljivo. Kaj če bo CX-60 res taka kot ta na sliki - to je pa 🤮

🤢

image.thumb.png.ca092447e339571fa03e54aa8a9f34d6.png

To bo pa res strel totalno mimo. Upam, da je to delovna, zakamuflirana varianta. 🙄

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX 50
Napisano
pred 57 minutami je Deeyan napisal:

morem priznat, da mi čedalje bolj ušeč ratuje :)

Na žalost je ne boš vozil, razen, če si jo boš uvozil iz Amerike. Ni za evropski trg. 

Za Evropo bo cx 60. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2 2023
Napisano
pred 16 minutami je scania napisal:

Koliko berem bi se naj mazda 2 od mazde prodajala se naprej. Zdaj sem pa totalno zmeden. Kaj zdaj bo mazda 2 hybrid (toyota) in mazda 2 (mazda). Bom probal poiskat clanek, je se kdo to zasledil?

Kot sem uspel zaslediti, je mazda letos dala na trg malo bolj  navito mazdo 2 GT. Ta naj bi se prodajala vzporedno z novo(Yaris varianto) , ki pride na trg 2022.

Mazda2-3.jpg
WWW.CARBUYER.CO.UK

Efficiency improvements and new range-topping...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2 2023
Napisano

Samo res, kake neumnosti bodo še pogruntali. "Zvočno onesnaženje". Ko misliš, da si slišal že vse mogoče, se zgodi tole. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2 2023
Napisano
pred 2 minutama je kupid napisal:

Tudi zame ne😁

Smo imeli eno corollo hibrida v službi in nikomur ni bila všeč. Vsi so govorili,da tole ne gre nikamor,da se samo dere v visokih obratih. Je pa res,da so naši službeni avti iz VW grupe, vsi po vrsti dizli ter avtomatiki. Corolla te prisili, da voziš počasi in ekonomično,kar je verjetno tudi naloga hibridov.  Drugače pa zelo udoben avto, ki žal v meni ne prebudi čustev in veselja do vožnje, kot moji avti v garaži😁.

👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2 2023
Napisano

Ko sem šel na poskusno vožnjo cololle, mi je prodajalec prvo povedal za to 10-letno podalšano jamstvo na hibride. Baje, tako mi je zatrdil, da niso imeli še niti ene reklamacije oziroma okvare na te menjalnike in prav tako na baterije. Zato so lahko šli v to dodatno garancijo do 10 let, ker stvarem zaupajo. Kot sem že napisal, tej hibridi, s tem menjalnikom, kot pri Toyoti, definitivno niso zame. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2 2023
Napisano

Če se prostovoljno vključiš v "relax" po petih letih, ko preteče Toyotina garancija, se le ta, podaljša na 10 let ali 160000 prevoženih kilometrov. 

Toyota: "Po preteku tovarniške garancije vam nudimo možnost, da se brezplačno vključite v program jamstva Toyota Relax*. Kot dokaz kakovosti, zanesljivosti in vzdržljivosti naših vozil vam po vsakem rednem servisu ponujamo brezplačno popravilo vozila v primeru morebitne okvare  (vse do starosti vozila do 10 let ali 160.000 km), pod pogojem, da vaš avtomobil servisirate pri pooblaščenem partnerju Toyota.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.