Skoči na vsebino
Mazda 3 MPS
Napisano

:bravo: Kar lepo so jo pohvalili, ?eprav imajo zelo visoke standarde. Predvsem so bili presene?eni nad podvozjem saj kar dobro slu?i namenu kljub temu da ima le prednji pogon. Zavore od 6ke MPS pa so itak namenjene ?e za malo te?ji avto.

No in ?e kon?na misel:

So the new hot Mazda is quick, but is it a car for enthasuists? Like the Mazda6 MPS before it, the Mazda3 MPS is not a hard-edged performance car. If you want that, you'll probably buy a Honda Civic Type R. No, the 3 MPS performs a difrend role - as a discreet, safe, confortable, rapid machine. Better make that very rapid.

Se opro??am za pravopisne napake, sem bolj na hitrco prepisal. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 MPS
Napisano

no men je ?e zmeri velik bolj privla?na Astra OPC, res da je ?ist :hohoho: preve? podhranjena! :danzoman:

Privla?na gor ali dol ampak ko bo? speljal ti jo bo zategovalo levo desno, ko bo? v ovinku zavil bo ?lo pa naravnost. :hohoho:

S3 ima v bistvu "kvazi" 4x4 tako, da recimo no... (kvazi je mi?ljeno, da se zadnji vklopi po potrebi kot pri Golfih)

Pismo pa kje ima ta ?tevec 50??? ?isto na za?etku nekje, pri prostem teku. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 MPS
Napisano

V Avtomagazinu niso nikjer napisali, da je prednji pogon v tem avtu slabost. ;)

Ven ga ne vle?e le elektornika, ki nadzoruje vrtenje prednjih in zadnjih koles, loputo plina, turbino itd temve? tudi nek Mazdin LSD, ki skrbi, da ima v vsakem primeru gnano kolo najmanj 1/3 mo?i in navora. Kar pa pomeni, da te ne glede na vse avto ve? ali manj vedno povle?e iz ovinka, skoraj tako kot 4x4. :bravo: Nekaj podobnega (LSD) ima tudi Ford Focus (saj sta bratca), ki so ga tudi povsod hvalili po njegovi legi. Skratka prednji pogon definitivno ni slabost.

Nasplo?no pa v hot hatch prevladuje preednji pogon... ?e bi dodali 4x4 bi pa to pomenilo, da bi moral avto tekmovati v isti klasi kot so Impreze WRX, Lancerji EVO, kar bi bila pa ?e prehuda konkurenca. ?e 6ko so ljudje metali v isti ko? zaradi 4x4, ?eprav ni namenjena brezpotjem in brezkompromisnim dirkanjem (kot pri konkureci) ampak je njen 4wd mi?ljen za stabilnej?o lego na cesti. ;) Pohvalno je pa ?e to, da je avo kljub tak?ni mo?i in navoru tako stabilen ?eprav je gnan le na prednja kolesa. Za primer lahko pogledamo Ople, ki trpijo zaradi "torque steer" sindroma, ker so jim Oplovi in?inirji nalo?ili preveliko mo? za njihovo podvozje in prenose, Mazda pa o?itno nima teh te?av (no vsaj zaenkrat ?e nisem zasledil kritik).

:jupiii:

Dodano: Komaj ?akam kak?ne Top Gear teste ker imam ob?utek, da bo tale avto dosegel zelo dobre rezultate! Tak?ne avte imamo radi! Sleeper. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 MPS
Napisano

Evo v Avtomagazinu je ?e ?lanek o njej.

Rezultati? Same pohvale! Izvrsno podvozje, nor motor, dobra aerodinamika, ?eprav na prvi pogled ne izgleda pretirano agresiven avto.

Skratka en tak hot hatch, ki zna pokazati vraga tudi raznim Civicom Type R,Golfu GTi... Izgleda pa ?e tako nedol?no, da izpade pravo presene?enje, ko te zakadi ta avto.

Overall: 5 zvezdic aka :rispekt::rispekt::rispekt::rispekt::rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 slavi veliki jubilej
Napisano

Baje se da iz oznake motorja ali ?asije to?no izvedeti v kateri tovarni je bla narejena. Nekje na nekem forumu sem za sledil to informacijo, pa se ?al ne spomin kje. Lahko tud na tem, vendar mislim da je bilo na enem ameri?kem. Poslal kodo (baje rabjo sam par prvih znakov) pa vedo iz katere fabrke je to. No za mojo kodo so rekl da je genav japonska.

Res je. Moja je narejena v Hiro?imi. :bravo: Vendar tudi jaz ne vem to?no kje se to da preveriti...

Zato pa so ?tevilke ?asije, da se preveri vse podatke.... ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zoom Zoom PHOTO COMPETITION
Napisano

:rispekt: Ne bi se branil MX5ke. :P

Samo kaj, ko vem, da nimam dovolj dobrih fotk... Kar vidim kak?ne profesionalce, ki bodo naredili miljav?nt slik in celo serijo itd.. in poslali kak?no res lepo. <_<

Wildcat posodi? RX-8ko, da naredim kak?no dobro sliko? :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 slavi veliki jubilej
Napisano

Jaz ?e cel dan i??em nalepko Made in China kje na avtu, pa zaenkrat ni?, samo neki po japonsko...A kdo mogo?e zastopi japonsko?

A si ziher, da ni po Kitajsko napisano? :P

Res je beden ob?utek, da ogromno Japonskih avtov delajo izven Japonske in se potem ne more? pohvaliti, da ima? avto Made in Japan. <_< Suzukije delajo Mađari, Honde Angle?i... Vsaj kvaliteta je ?e kolikor toliko. :rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 MPS v Slo
Napisano

da jezi voznike ko jih zadaj pusti pol pa zagledajo ta napis :hohoho:

Al najprej vidijo napis potem jih pa zadaj pusti? :blink:

Pa 150 konjev? Malo premalo za 2.2 motor. :huh: No ja ampak vseeno je lep avto. :bravo:

Marko ej prav ?akal sem, ?e bo napisal, da je zlate barve. ;) Jaz jo vidim velikokrat, ?lovek dela nekje proti ?tajerskem koncu pomoje.

Aja a Astra Coupe je Pinifarinin design? No saj znajo res kar klasi?no lepe avte delati.

Fak spet smo offtopic. :ph34r:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA PRVA
Napisano

In to kljub temu, da so v Fordovem koncernu! :rispekt:

Mimogrede, kje je pristal Nissan? sramezljiv Odkar ga ima Renault ?ez mu gre glede kvalitete (in tut oblikovanja) samo ?e navzdol...).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 MPS
Napisano

Na osnovi Focusa ST! :rispekt: Pa ?e Mazda (?e bolj kvaliteten in zanesljiv) :bravo:

V Top Gearu so Focusa pohvalili do amena. Da se dr?i kot bi bil 4WD. Tako, da meni je prav. :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Novosti... wankel+hibrid...
Napisano

Evo ?e nekaj o tejle Mazdi na vodik! :danzoman:

_Ebook__Mazda_Hydrogen_Car.pdf

Stvar bi bila pomoje ?isto uporabna, ?e bi le za?eli na Petrolu tankati vodik.

Namesto 210 konjev dobimo iz (ne pozabiti tega) 1.3 motorja 110 konjev.

Namesto 222Nm pa 120 Nm navora kar je vseeno ?isto dovolj za 1.3 motor. Oziroma realna ?tevilka za navaden linijski 1.3 motor.

Skratka: Ho?emo vodik!!!! :vesel: Mazda ima pomoje ?e pripravljene prodajne na?rte. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Senku
Napisano

Od kdaj Mazda dela vesoljske ladije? :blink:

:bravo::danzoman:

Tole ma da je nova Rx-7! :rispekt: Pa hibridni Wankel! :mi pijemoo: Morda bo poraba kon?no le ene 10 litrov konstantno. ?e mu dajo pa ?e turbino bo pa hudobija! Skratka: :rispekt:

Edino volan naj dajo normalen... <_< ?eprav v notranjosti ni ni?esar! ????? Popolna pu??ava.

Mare ej tisto bo nalsednik Mx-3/6 in je zate, ampak jaz bom pa potem pre?altal na tega Wankla. :bravo:

PS: A ste opazili zadnje steklo! Le na kaj me tole spominja?? :ne vem: :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Washu
Napisano

?e nekaj takega pride ven zna biti kar hit. Videti je zelo prostoren in uporaben, samo volan naj ?e urihtajo, ker mi "smrdi". :bravo:

Pa kako izgleda, ko se vse odpre. ?zmeden? Vesoljska ladija. :rispekt: ?eprav, ko je vse zaprto pa izgleda dizajn premalo drzen. Morda bi mu pasal bolj aerodinami?en prednji del?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

24 ur Le Mansa z dizlom
Napisano

a so res wankla prepovedali na Le mans? :ne vem:

Za to izjavo stojim 90%. 767B je namre? pometla s konkurenco nakar so je le ta prito?ila ?e?, da nima istega motorja. Ravno zato uoam, da bodo to storili tudi z Audijem saj ravno tako ni enak sistem delovanja.

Skratka naj Audi popu?i in se ope?e ali pa naj se konkurenca/Mazda/ ljudje uprejo, da to ni po?teno in, da je diskriminacija. :angry:

Matr, ?e bi bil jaz pri Mazdi bi se ziher prito?il. Tale avto bo res najbr? ?el nekajkrat manj v boks kar je pa kar velika razlika. Poglejte F1 in Ferrari kako je svoj ?as taktiziral s postanki. Hvalabogu jim letos niti to ni pomagalo. :P:cheers:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

24 ur Le Mansa z dizlom
Napisano

Sigurno ma diesel prednost na taki progi,ker bojo lahko dalj ?asa zdr?ali na progi z enim tankom bencina oz.nafte!!! :bravo:

To je isto kot pri Pariz-Dakarju ko VW tehta 200 kil manj kot Mitsubishi Pajero ker ima manj goriva sabo. Dobra ideja. :rispekt:

Samo nekaj mi gre v nos. ?e bodo zmagali, ma da skenslajo dizle iz te dirke. Resno. Konec koncev je tut Mazda brez problema zmagala z Wanklom in se je konkurenca dobesedno "usrala" in so naredili cel halo in prepovedali Wankla v tem ?portu.... Ni po?teno. :angry: Si predstavljate Mazdo v F1 z Wanklom kako dela ?talo Renaultu? :P Potem bo pa namesto tega VW v F1 nekega lepega dne z dizlom tekmoval. :hohoho:

Mare samo tale motor?ek se pa obrne. Pomoje on samo tapne gas pa ima ?e blokado. ?zmeden?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 MPS v Slo
Napisano

Tak?no povpre?je bi pri?akoval od 2.0 bencinskih motorjev, meni namre? toliko porabi Primera 2.0 karavan 140 konjev, pa ga ne ?param. Po ac 150-180, po mestu pa nisem najbolj po?asen. ?e bi meni dizel rabil 10, jim ga peljem nazaj v trgovino...

OK zdaj bom zavil offtopic zato moderatorje, da moj post presko?ijo. :P

Kateri letnik je tale tvoja Primera? P11? Alu je ?e novej?a-P12?

Kar se ti?e porabe, poglejmo razmi?ljanje morebitnega potencialnega teh avtomobilov:

-"Motorji 2.0 in 130 konjev.... Kar drago zavarovanje." To je predrago za povpre?nega slovenca, ?e mene vpra?ate. Optimalno (in racionalno) je za povpre?nega Janeza do 80kw (109 konjev).

-"Poraba je glede na teste OGROMNA!!" Vsak Janez, ki gleda tudi na ekonomi?nost bo to opazil

-"Cena dizla je ?e skoraj ista kot cena bencinarja" Torej bo za gorivo porabil ravno toliko kot za malo bolj povpre?en in poceni avto, naprimer Cliota 1.4, 15 dCI, Golfa 1.9TDI (90 konjskega), Polota 1.4, 206ko HDi ali pa recimo 1.6...

-"Ve?ina znamk ima v ?tartu dra?je dizle kot bencinarje" Razen naprimer Toyota, ki ima zdaj akcijo (ali pa se bo to obdr?alo), da je cena ista.

In zakaj bi si potem sploh en navaden dr?avljan ?elel te avtomobile? Oziroma ne povpre?en, ker tak si ne more privo??iti takih avtomobilov. ?e pa ?e napraska za tak?en avto ga bo ob branju testa minilo vse. In si bo kupil zgoraj omenjene avtomobile. Ker glede na ?lanek tole niso ekonomi?ni nakupi... "Pa spet pre?altjmo na Cliote... In zakaj bi potem sploh ?e kupili dizla?"

Ne vem ?e sem se dobro izrazil in, ?e ste me razumeli ampak upam, da. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 MPS v Slo
Napisano

Ja v?asih so res preve? subjektivni. Mi gre ?e odkrito povedano na jetra ko neprestano hvalijo supertesnega Golfa in tudi po svoje Corollo Verso. Ponavadi naj bi v take teste pisali, kolikokrat je bil na (izrednem) servisu, koliko porabi... Ne pa da v vsaki ?tevilki napi?ejo, da so ?isto navdu?eni ker ima Verso veliko prostora in, da ?ipan Golf fajn leti... :whatever: Saj razumem, da te kaj navdu?i ampak v?asih so kak?ne ocene res malenkost pristranske.

Reklama te moti? OK ?isto mo?no ampak kolikor se jaz na to spoznam jo lahko da vsaka znamka oni pa veselo sprejmejo samo, da pade nekaj cekina. Tut Joker (ra?unalni?ka revija) velikokrat kritizira kak?ne igre, firme nakar drugi? vidi? polstranske reklame teh iger ali pa celostranske od Microsofta... :whatever:When money talk, bullshit walk!

Poraba? saj pri njih ni nikoli majhna, ?e si opazil. Saj vidi?, da dajo ?e ob testih majhnih avtomobilov "akcijske" slike. To je zaradi urednika. Prej?nji je baje zahteval umirjene estetske slike ta pravi ?imve? akcije to ma folk rad. In tudi jaz se ne bi branil, da mi nekdo da avto in mi v bistvu re?e: "Teraj ga!" :bravo:

Pa ?eprav sem naro?nik in sem nasplo?no zadovoljen z njimi ampak sem ter tja ga malo biksajo. sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.