Ne more bit tolk grda.. res, da je SUV sam je trenutna CX-5 za nekaj razredov lepša kot teli renderingi.
Itak, da navlečejo gor en kup kamuflažne plastike, dokler testirajo avto. To pa zato, da se najprej naslajajo švabi, da tokrat pa bodo imeli lepši suv kot Mazda, a ko bo prišla CX 50 na ceste, bodo zopet surle (nosovi) do tal.😉
Vsi pravi športni avti in superšportniki imajo zadnji pogon ali AWD. Zadnji pogon lahko prenese večjo moč, ni trganja volana v ovinkih.Je tudi cenejši za vzdrževanje kot sprednji. Sprednji pogon je omejen z močjo. Pri pospeških so tudi boljši, ker avto počepne zadaj in prenese več moči na zadnja pogonska kolesa.
Je pa manj prostora v kabini zaradi "tunela" po sredini.
To dejstvo, da so Teslo razvijali racunalnicarji in ne razvijalci avtomobilov... Zato pa je tudi narejen in sestavljen bolj tako po "domace" ... Je pa poln tehnike, ki jo ostala avtoindustrija sele pocasi uvaja ...
Se strinjam, da je tehnološko dovršen avto. Vozno in pa notranjost ni na nivoju klasičnih športnikov.
V bistvu je dobra primerjava, saj imajo folcvagni res najbolj katastrofalno trdo plastiko in notranjost na splošno grdo. To pomeni, da so, kot sem že sam omenil, Tesle res boge.
Boš videl, kaj je to pospešek in (takojšnji) navor. 😃
In ne bo več 2.2 dizel vsemogočen ...
Sorry, sem se že vozil z njo.
In to nedolgo nazaj. Moj dober kolega iz Nemčije, tudi glasbenik, je imel prej Porsche 911 carrera 4.Sedaj je postal kao "eko" in se je t pripeljal z nov Teslo. Porshea sem vozil tudi sam.
To je prava poezija. To teslo nisem. Obljubil mi je, da jo bom lahko enkrat, ko bo lahko zopet prišel dol. A proti porsheu je to prava kanta.
Res da ima kao neke pospeške a je žalostno vse skupaj. Če je to bodočnost avtomobilizma... 😕
Prav imaš. Električen avto je bil pred bencinskim in dizelskim. Ampak kasneje je prišlo do zastoja razvoja električnih (zaradi istih problemov kot so sedaj - baterij). V primejavi z ICE pa se je v vmesnem času zgodila petrokemična revolucija z Rockefellerjem in ostalimi. Služili so bajne denarce na račun črne brozge ... in še vedno jih. Skratka energija proizvedena iz nafte je bila vse cenejša in lažje dostopna. Za razliko baterij s katerimi se skoraj nihče ni ukvarjal. Razvoj pač zahteva čas in denar. In ni provizij in mastnih zaslužkov.
Denarci gor ali dol. Ko meni nekdo omeni dober in predvsem "pravi" avto imam pred očmi kak hud športnik z V8 motorjem ali kakim drugim hudim motorjem.Nikakor pa ne kake tesle ali podobnih plastik fantastik avtov.
Tudi ko mi omeniš moto GP niso to tisti smešni električni motorji pač pa motorji, ki rjovejo in bruhajo ogenj.
Ko se bo končala doba motorjev z notranjim izgorevanjem se bo končala doba resnih prevoznih sredstev. Začela se bo doba grdih spačkov in v resnici bodo to le prevozna sredstva za zasilni prevoz od točke A do točke B. V tem primeru s temi vozili pozabite na točko G. 😏
Recimo, da kupim po nesreči kakšen baterijski avto. Se teoretično odpravim na smučanje. Noter štiri odrasle osebe in ful nakrcan avto.Cilj:360km Domet avta teoretično:360km. Zima, mraz. Se odpravim v Dolomite. Na poti me doleti sneženje. Ker je ful mrzlo domet pade na 260km. Zaradi sneženja se ustvarijo kolone. Stojim v koloni, gretje in vsi ostali uporabniki delujejo. Domet se znižuje, jaz pa čakam v koloni nekje med hribi. Ko se končno premaknem, domet 120km, jaz še vedno bogu za hrbtom v hribih. Gledam kot mona v ekran, kjer se domet prehitro znižuje. V bližini nobene polnilnice. Pade mrak, tema. Sedaj gledam samo še kje se bom ustavil, da ne ostanem sredi noči sredi ničesar in sredi ceste. Adrenalin zagarantiran. Kaj bi iskal doživela na smučanju, če je že sama vožnja adrenalin na max.
Ne vem za vas ostale a jaz zase vem, da ne bom nikoli vozil takega avta. 😏
To so avti za eno osebo, mogoče max. dve, za prevoz iz svoje občine v sosednjo. Ko je to mogoče, seveda. Pojavi se pa problem, ko je občina raztegnjen kot denimo naša. V tem primeru moraš narediti pavzo za dofilanje štroma.
Sem zadnjič gledal na oddaji volan, ko so imeli predstavitev te baterijske mazde. Tako grdega avta pa že dolgo nisem videl. V živo (na tv) izgleda še slabše kot na slikah. Pa ta dvojna vrata, ki se odpirajo kot pri rx 8!? Wtf? Pa doseg avta za eno pot od Ljubljane do Kopra. E moja mazda, s tem avtom si ga močno upihnila mimo. 😕
Kaj, če začnemo z mazdami voziti pred parlamentom ob četrtkih in vzklikamo:"Hočemo zadnji pogon na Mazdah in šestaka ali pa nič". Imejte sami te podhranjene atmosferce.Kdo nam je ukradel konje? Banda pokvarjena inženirska."
Iz tvojih ust v božja ušesa, da se to res uresniči. In upam hkrati, da bo na voljo s pristnim šestcilindrskim bencinskim motorjem, brez nekih posiljenih hibridnih izvedenk (ajde, ta 48 voltna baterija je verjetno neizogibna, ampak naj bo to vse od električne pomoči); potem pa dragi moji soforumaši, treba tako zadevo kupit, pa vozit do konca naših dni, verjetno bodo to zadnji avti pred popolno elektrifikacijo... Sam planiran nakup takšne klasične limuzine nekje do konca tega desetletja... Pa naj bo Mazda ali Leksus... Oboje je super....
BTW, kje si zasledil to informacijo?
To je znano že nekje od aprila, da sodelujejo z lexusom. Motor bo pravi vrstni, šestcilindričen, nekje 350Hp.Menjalnik naj bi bil 8 ali celo 9 stopenjski - samodejni.Obljubljajo normno porabo nekje 8,5 l/100.
Večinoma ja, ker grem praviloma prvi zjutraj v službo.
Jamrajo pa vsi tu okoli, da so stari fičkoti šli bolje kot ti sodobni avtomobili, da o VW hrošču niti ne govorim, ter da nimaš kaj pametnega za kupit. In na stoenke in katre se je precej lažje montiralo verige za sneg kot pa na katerikoli osebni avto, ki je izdelan po letu 2018... Ampak na Mazdinem forumu se pa oglašam samo jaz. Čeprav, ob napovedih ... ... ... takega:
se tudi jaz ne bom več oglašal. Škoda mojega časa, ker to ni vredno pol pi**e mrzle vode. Vsaj za neko družinsko rabo ne.
Sivka, veš kako pravijo-povpraševanje-ponudba. Očitno so sedaj mlade familije z nič otrok ali max. enim. Aja in obvezno pes. Se pravi, da bodo v bodoče na voljo taki avtomobili, kot so tej novodobni SUVi in pa športniki. Seveda električni. Vse ostalo bo počasi preteklost.
Ja, in potem se pozimi, ko začne rahlo snežit, lahko tolažiš, da si obstal v lepem avtu... Mislim, rad bi videl tole reč na cesti med Vrhniko in Logatcem, ko sneži in je na cesti 5 cm snega, res bi rad videl.
He, He, pa saj je znano, da lepi in športni avti niso za kopat po snegu.Za take podvige moraš imet "suv". 😏
V Avstraliji so cevne zaščite z razlogom. Tam se temu dejansko reče bull bar tudi z razlogom, saj imajo dostikrat probleme z divjadjo na cesti in ti rabiš zaščito pred njimi Ker njihova divjad niso zajci in manjše srnce
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Tale varianta ni švoh razen kromiranih delov. Bi bila kar všečna. 👍
Povezava za deljenje
Deli na druge strani