Skoči na vsebino
Mazda6 2013
Napisano

aa sam pri nemcih je bla poraba 4.8l/100km (kar je blizje vsem tem eloop in novemu motorju ipd), ce das vec moci pa avtomatik, sigurno ne bo sla poraba za 2.6l gor...

izgleda, da na siolu so na hitr neki spisal pa testiral...

uuu a res, pr kermu, ker to bi tud mene zanimalo, ker jaz o?itno ne znam TDI-jev vozit saj imam porabo na enako mo?nem Passatu na par deci podobno kot pri ?estki. :blush:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

sodec po tem testu, je poraba nove (je pa res, da je razlika v konjih 46) dober liter vecja kot pri prejsnji cd129, ki so jo imeli na testu...kje je pol point?

http://www.siol.net/avtomoto/testi/avtomob...mazda_6_sc.aspx

Ne vem zakaj se ?udi?... test ta nove je z avtomatskim menjalnikom in poraba je pa? temu primerna. To je ?e vedno klasi?na zasnova avtomatike in ni nek dvosklop?ni menjalnik tipa DSG. Minimalno pol litra razlike, ?e ne raje celo liter na 100km/h glede na ro?ni menjalnik.

Druga? pa sem test samo na hitro preletel pa mi je v o?i padel koli?nik zra?nega upora, ki ni 0,26, ker to je podatek za limuzino. Karavan ima 0,28.

Pri porabi je precej pomemben podatek tudi zunanja temperatura in pa predvsem ali je bil test izveden na suhi cesti ali na mokri oziroma celo v de?ju. Kljub istem normnem krogu je samo to lahko razlike pol litra.

Pa tudi v dimenzijo gum sem podvomil, da so 18 colske kot navajajo... Kakor je meni znano so originalno ali 19" ali pa 17" odvisno glede na opremo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Kar je ravno 1 cm ve? od moje gara?e! Saj ?e bi jo fajn pritisnil ob steno, bi se vrata mogo?e zaprla. :bravo:

?e je sam cm problem ali pa recimo nekaj centimetrov lahko naredi? rahlo ni?o v zidu pa gumasto peno na zid in vsaki? previdno nasloni? avto v ni?o pa bo ?el notri.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Pri moji, ko je bila nova se je tudi rahlo zatikal menjalnik med ?etrto in peto prestavo a je to izginilo ?e pred 10.000 prevo?enimi kilometri.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Predv?erja?njim sem jo kon?no sprobal tudi sam - diesel 150KM karavan z vso opremo. Kaj naj re?em... mogo?e z enim stavkom - ho?e bit Audi. Tudi motor je nekako tako ugla?en bolj na presti? kot na ?portnost. Sej konjev je dovolj sam so v kombinaciji z menjalnikom in sklopko narejeni na udobnost in nekako nima? ob?utka, da jih je res toliko. Primerjam namre? z mojo pa si upam trdit, da je moja bolj ?iva al je pa samo filing tak oz. ji da powerbox to?no tisti "edge", ki ga nova M6 s tem motorjem nima.

Ampak dale? od tega, da je motor slab ... glih nasprotno je zelo dobr in vo?nja je u?itek.

Oprema in udobje:

- rikverc kamera ... cool sam je treba zelo pazit in se navadit, ker je zelo ?irokokotna in te hitro zavede kolk dale? je ?e do ovire. Se pa na umazani AC zelo svinja tako, da je bila hitro neuporabna.

- RVM deluje tako kot se spodobi a vseeno je tole precej nevarno ker te poleni in verjetno se za?ne masrikdo zana?at samo na to.

- line assist ... hmmm priklopil, test, brnenje iz zvo?nikov, ok, izklopil ... mogo?e dobro ?e si res na dolgi vo?nji in je nevarnost kinkanja, samo tak nima? kej delat na cesti.

- osrednji zaslon?ek na dotik... hja videl ?e bolj?e predvsem pa hitrej?e. Je kar preve? zamika tako, da je bolj uporabljati osrednji gumb.

- navigacija ... haha to pa je komedija in pol, ki je spro??ala salve smeha. Namre? navigacija za smer izgovarja imena krajev po angle?ko. Tko je bila Lukovica - Ljukovika, Ljubljana - D?ud?ana, Beljak/Villach pa je bil Beld?ak/Vajla?. Skratka neuporabno sam nisem imel ?asa, da bi preveril a se da to izklopit.

- iEloop deluje oziroma vsaj ka?e, da deluje in ?e je res tako, verjetno nek prihranek je.

- keyless deluje kot se ?ike - se pravi nobene telovadbe s klju?om ve?. Avto tudi sam ugotovi kolk mora ogrevat sve?ke predno zalaufa.

- iStop... to mi ni bilo nikoli v?e? tako mi tudi tukaj ni. Motor sicer lepo ugasne samo ko mu zmanjka energije za naprave se spet priklopi tudi ?e stoji? in rahlo mote?e zatrese... verjetno se tudi tega navadi? sam vseeno to ni to.

Notranjost:

- prostora dovolj samo vozni?ki prostor daje malo bolj ob?utek utesnjenosti kar bo nekaterim v?e? druge bo pa motilo.

- belo/be? usnje ne daje ob?utka modernosti in sve?osti saj ?e takoj izgleda, da je rabljeno ?eprav je avto nov. Po moje bo ?rno usnje bol?a izbira.

- kje je ?tevec za temperaturo vode ali olja... jaz ga nisem na?el pa mislim, da pri treh ?tevcih in celim kupom podatkov na treh ekran?kih je to ?e najmanj?i problem imet notri.

BottomLine- bi imel? Bi takoj, ampak kakor koli ?e je to samo evolucija in nobene revolucije tako da razlika do prej?nje generacije ni tako velika, da bi ?el prera?unavat a si jo lahko privo??im.

Aja, pa ?e to - poraba... hmmm, sem jo vozil zelo lepo z enakim tempom kot vozim mojo pa ve?ino po AC in nisem pri?el pod 6 litrov - verjetno z limuzino bi ?lo. ?eprav so na vzporednem testu v AutoBildu v konkurenci Mondeota, Insignije, Lagune, Avensisa in i40 s ?estko naredili rezultat, ki je bil pol litra bolj?i od najbli?jega zasledovalca in tudi MAzda 6 je premo?no zmagala med na?tetimi konkurenti. Tko da, ?as bo pokazal ali so res taki prihranki pri porabi kot jih obljubljajo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

DPF.

Pa dobr no, od kod ste vsi navalili, da nima DPF-ja. Seveda ga ima saj edino DPF omogo?a zmanj?anja izpustov nanodelcev v ozra?je kar je tudi eden od pogojev za izpolnjevanje EURO6 norm.

Novi DPF je naslednja generacija DPF filtrov in naj bi bil ?e zmogljivej?i a postopek ?i??enja ostaja podoben kot do zdaj tako, da ?e vedno taka izbira motorja ni priporo?ljiva za tiste, ki imajo avto bolj kot ne za okras in ga vozijo samo na kratkih razdaljah.

Ne da se mi iskat po netu sheme Skyactiv motorjev zato mogo?e samo ta link http://www.penneymazda.com/en/info/news/in...133936&pg=2

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

NOx-i so mono du?ikovi oksidi in dioksidi - se pravi NO in NO2 -izpuste teh na?eloma zmanj?uje katalizator

DPF pa je namenjen lovljenju trdih delcev nastalih na osnovi ogljika zaradi nepopolnega izgorevanja.

Verjetno so pri tem mislili, da novi Skyactiv motorji ne rabijo katalizatorja, rabijo pa ?e vedno DPF.

?e pa se ne motim je v starih mazdinih motorjih katalizator zdru?en z DPF tako, da lahko marsikdo to me?a in misli, da potem tudi DPF-ja ne rabijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

evo ubil si me haha dolg post...mogoce pa bom prebral

aja vidim eno dimenzijo...ja sej tud zdaj ni nc boljs, cez dva mesca bom skesiral okol 700 eur za gume 17"...kr neki

Malo bolje sicer je, ker tam bo pa ziher po?teno ?ez jurja pa ?e izbora ni nobenga.

Evo kraj?i post :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Bi blo takoj razumljivo, ?e bi napisal, da pre?ivi? v "kosu" ve? ?asa :blush:

1. Ne vem, ker nisem vozil ?tiri vratne niti karavana. Vozim pa konstantno ?tiri vratnega passata in za v rikverc ga moram peljati ravno tako na stranske ?pegle kot to delam z Mazdo - ni druge, ker se konca riti ne vidi ne pri enem ne pri drugem.

2. Pri stari tud sam nisem bil glih zadovoljen ampak pri tej pa nimam pripomb. Izredno hitro ogreje - po dobrem kilometru in pol ?e lepo greje sem pa danes zjutraj preveril koliko piha pod sede?i zadaj in pri meni piha toplo tako spredaj kot zadaj tako, da mi ni jasno v ?em je problem. :ne vem: Tud en potnik se ni nikoli prito?il, da ga zebe v noge. Mam pa res priklopljeno samo pihanje v tla kot ga izbere funkcija auto.

3. Ne vem sam men se ne zdi neka taka razlika, ker po tej logiki je karavan obupen, ker ima ?e ve?jo ?katlo nad kolesi. ?e gre? gledat obe silhueti je razlika samo v cca 10 centimetrih, da je spodnji rob ?ipe bolj pomaknjen nazaj. Oblikovno pa je re?en dobro tako v enem kot v drugem primeru. Pri ?tirivratni se rob strehe in zadnjega stekla zaklju?i v ?rti, ki jo zaklju?uje spodnji rob zadnje lu?i. pri petvratni pa to nalogo opravi zgornji rob vrat, kjer se podalj?ana ?rta spet lepo zaklju?i z lu?jo. Tako, da sam ne vidim oblikovalskega kiksa ali pa da bi rekel, da je ena oblika lep?a od druge. Je stvar pogleda in bolj podro?nega trenda tako, kot recimo v tur?iji in prakti?no na vzhodu bolj ?islajo klasi?ne limuzinske zadke tudi pri malih avtomobilih (Thalia, Peugeot 301, C-elysee, itd) tako zahodnjaki pri dru?inskem avtu stavijo na HB ali karavan. ?tiri vratne pa so rezervirane bolj za slu?bena vozila, elegantni presti? in predvsem za tiste, ki ?e nimajo otrok ali pa so ti ?e odrasli.

4. Posti? si ?upo pa bo :hudicek: - ok se mal hecam sam ne vem kolk pa si ti visok, da zadeva? zadi ob strop, ker men to ne rata al pa sem se ?e rahlo posedel z leti :blush: . Bom pa probal ?e enkrat, ker je mo?no, da sem takrat narobe sedel. :ne vem:

Sej s tabo se strinja tud vzhod z mano pa bolj zahod. :blush: Samo presti?ne znamke vztrajajo na zgolj klasi?ni obliki poleg karavanske. Vsi ostali, ki pa? ne sodijo v premiumski razred ali pa se tja ne silijo za vsako ceno pa to?no vedo, kje je odprta tr?na ni?a. Mazda pa o?itno ne ve ve? kam bi to?no rada.

Pri trojki imajo le HB in ?tirivratno limuzino - kje je karavan, ki bi bil idealen za ta velikostni razred?

Pri ?estici so obstali le na ?tirivratni limuzini in karavanu - se pravi so namensko odpovedali

CX5 je manj?i od CX7, ki se je poslovil namesto, da bi imeli tako manj?i SUV kot ve?ji SUV

Imajo srednji enoprostorec, velikega pa ne ve?

S pickupom se tudi ne ve ve? ali se bo ?e prodajal pri nas

RX8- gre tudi v zgodovino, ker nekam slabo ka?e glede naslednika :ne vem:

Mazda 2 je tudi velikosti recimo Polota - kje je manj?i mestni avtomobil?ek?

Druga?e pa mogo?e ?e tole o novi ?estici ... Pri limuzini je drag koeficient zelo ugodnih 0,26 pri karavanki pa za ta tip oblike tudi 0,28. Po normnih podatkih to sicer znese v porabi od 1 do 2 deci goriva ve? pri karavanki na 100km. A ?al je to le pri normnih podatkih, kjer v celotnem test le enkrat dose?e avto hitrost 120km/h. V praksi, kjer recimo vozi? po AC-ju nekje konstantnih 130km/h pa ta razlika v porabi lahko dose?e tudi pol litra na 100km. Se pravi hitreje kot vozi? vi?ja razlika bo med porabama kar tudi ni zanemarljivo glede na to, da v 200.000 prevo?enih kilometrih to znese cca 1400? vi?ji stro?ek na osnovi dana?nih cen.

Aja Labi ti k si gumarsko najbolje podkovan - kako je s tole dimenzijo 225/45 R19, ki je na novi ?estki? Men se zdi tole ena totalno nesre?na dimenzija, kjer bo kot prvo slaba mo?nost izbirae pa ?e guma je enormno draga tam nekje pri 300? na gumo. :(

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Nikoli nisem rekel oziroma si niti nisem mislil, da si debil, da pa ti na dveh kubi?nih metrih eni zmrzujejo drugi se pa kuhajo pa tud ne kupim.

1. Probi ?e kdaj po mestu

2. Ko je kabina segreta funkcija auto piha samo v spodnji del in od tam dogreva potni?ki prostor tako, da topel zrak kro?i od spodaj navzgor. ?e ma? pihanje v ?ipo in v noge je problem, ker kro?enja zraka ne bo in se bo topel zrak zadr?eval zgoraj, kjer ga bo zaznaval senzor temperature. Spodnji del bo pa ostajal hladnej?i. Sicer ne vem, ?e kaj vpliva sam jaz imam klimo skoz pri?gano.

3. Natan?no tako, zato pa pravim, da ne rabim karavana in mi je 5-vratna idealna uporabnost.

4. Ne bom oporekal, ker verjetno si ?el merit. Ampak, da ti pa en cm dela preglavice? :ne vem: Glede na to, da imamo v familiji ?e vedno dve ?estici in da sem se tudi vozil zadaj, pa pri 190cm lastne vi?ine nisem zadeval z glavo v strop, res ne vidim problema.

Zadnji stavek si pa napisal kot, da ima jaz pa avto samo za okras... :whatever:

hmmm veliko ve?? Ti jih dela? 40.000 na leto jaz pa 30.000 - verjetno teh 10.000 razlike na leto ne igra glih neke bistvene razlike v dojemanju avtomobila, ali pa?? :ne vem:

P.S. tole ne razumet kot prepucavanje, oziroma da te prepri?ujem v karkoli, ampak le kot izmenjava izku?enj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Ti k ne zna? uporabljat :jezicek: - na?timi na auto pa bo grelo celo kabino. ?e pa neki ro?no motovili? pa verjamem, da je vse skup kr neki.

Prostora za glave je pri pet vratni natanko toliko kot pri ?tiri vratni. Po?evnost zadnjega stekla gre pri 5 vratni na ra?un kraj?e dol?ine vodoravnega dela prtlja?nega pokrova. Druge razlike ni je pa vidljivost slab?a, ?e ma? temnjena stekla je pa pri 5 vratni bistvena prednost zadnji brisalec. Pri ?tirivratnem Passatu v de?ju ratam ?ist nervozen, ker se nazaj ne vidi ?isto ni? razen preko stranskih ogledal.

?e zna? gre notri cela vrtna garnitura v ?katlah 6 alu stolov z visokim naslonom plus miza 180x100 pa ?e dva betonska robnika (omejevalnik parkiranja) v dol?ini 180cm. Poleg tega pa ?e otro?ki sede? in zlo?ljiv vozi?ek isto?asno. Verjamem pa da, ?e ma? neko ogromno ?katlo, da ne gre ampak odkar imam 5 vratne Mazde ?e nikoli nisem rabil kej tazga prepeljat tako, da tole ni glih nek minus. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Na koncu bom ?e na enoprostorcih pristal ki jih mo?no ne maram, tako kot bo mogo?e moral Boss pristat na karavanu ker so mu skenslal 5vratno ?estko.

Al pa zamenjat firmo - ne vem zakaj bi se silil v nakup, ?e mi ne pa?e in bom ?e v za?etku nakupa nezadovoljen. :ne vem:

Pametni proizvajalci raje ?irijo paleto razli?ic ne pa da jo o?ajo in odganjajo kupce. A je res te?ko uporabit tak sistem kot ga ima Superb in dobi? v enem ?usu tako ?tirivratno razli?ico, kot HB za tiste parkrat letno, ko rabi?, ve?jo luknjo. :blink:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Si pa mizo pa vozicek pa previjalno pa ni slo.....pa se to si si mogu sposodit avto :)

sej Golf ni limuzina - zajebu sem, ker nisem z Mazdo uletu, ker tam ne bi bilo panike :jezicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Jaz mislim, da je ta komentar letel na limuzino ... V karavana to ni noben problem spravit... Jaz sem v prejsnji sestici peljal tri susilce naenkrat :cheers:

a misli?? Sploh ne vem zakaj bi kdo to omenil, ker v limuzino nikoli nisi mogel bele tehnike notri tla?it :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Mene je pa to zmotilo, da npr. hladilnika oz. podobnega predmeta nikakor ne more? stla?iti :blink: v prtlja?nik.

lp

Torej, ?emu pol sploh karavan? Cel let tist grd neaerodinami?en zadek s sabo vla?i? pol k pa ga rabi? pa ne more? niti enega kosa bele tehnike prpelat. :blink:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Sem si danes ogledal ?e limuzino v ?ivo in je fascinantna ampak, ko pa za?ne? gledat uporabnost pa je bolj tko tko. Prtlja?nik ma tisto fino hibo k ga odpra?, da da? ven metlico za sneg pucat pa ti zdrsne ves iz ?ipe direkt v treger (naredu to na slu?benem pasatu in nato klel naslednjih 10 minut). Luknja je tako globoka a isto?asno relativno nizka da stvari, ki so ?ist pri sede?u dobi ven le dvometra? oziroma mora? zlesti v prtlja?nik.

Nosilci prtlja?nika so iz kategorije kr neki in oglato grdi ter nedodelani (kabel pelje po zunanji strani nosilca in je spet z vezicami :blink: )- prej?nji Passat ima lepo li?no okrogle, da ne re?em, da se mu prtlja?nik sam odpre ko pritisne? na klju?u gumb za odpiranje. Pri Mazdi je pa ?al to le mokra ?elja.

Avto je za moje pojme rahlo predolg - tudi opti?no ampak to naj bi bilo zato ker ho?e iti v razred vi?je samo po drugi strani pa ravno zaradi takih stvari iz prvega odstavka to nekako ne uspeva glih najbolje.

?ez ostalo nimam pripomb in tudi notranjost je kr posre?ena ?eprav ?e videno - nobene inovativnosti ampak preizku?en recept kar je malce ?udno saj vsaka naslednja generacija bolj leze v elegantno dolgo?asje. Zaslon?ek niti ne zgleda tako bebasto kot na slikah ampak je kr OK.

?e bi mel? Verjetno bi, ampak ?e najraje 5-vratno z dol?ino karavanke, ampak kaj k tega ni. ?koda in en ogromen minus za Mazdo - kot, da bi hoteli namensko odgnati kupce. :ne vem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Bo? videl v ?ivo, da je novi karavan lep?i od limuzine.Jaz sem videl oba.Pa ne zato, ker so mi karavani lep?i (imam ga pa? zaradi prakti?nosti in potrebe) ampak je nekako bolj kompakten.Zadnji del limuzine je precej ?e?ki.

Sej sem ga v ?ivo pa me ne fascinira, ?al. Je pa res, da limuzine ?e nisem tako, da ne vem a mi bo v ?ivo v?e?. Se pa popolnoma strinjam, da je prakti?nost definitivno na strani karavana in ?e ne bi kupoval tudi z o?mi bi definitivno vzel karavana.

Se pa strinjam z Juresom, da je ekran dan notri nekako na silo, zadnji trenutek, kot, da se bi ?isto na koncu odlo?ili, da ga dajo notri. Katerikoli kitajski izdelek za prej?nji dve ?estici izgleda za vsakj 5 razredov bolj skladno in originalno ?!?!? . Tole trenutno je bolj kot ne nekak neposre?en tunning - sej se sicer navadi? ampak vseeno, bi lahko bil tole korak naprej v razvoju in oblikovanju, mislim pa da je korak nazaj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

koncno so dojel da prave limuzine so 4 vratne

5 vratna je grda, se karavan je lepsi...ce hoces prakticnost, itak kupis karavana (men osebno je juresova 6-ka, lepsa od moje)

Ah pa jade - karavani so kot mrli?ki avtomobili sploh ?e so ?rni :jezicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

brisalec zadaj je tudi stro?ek ratal na limuzini al ga ni bilo ?e?

na limuzini ga ni bilo na 5-vratnem HB-ju pa je.

Sem mal maltretiral prodajalca v BTC-ju zakaj ni 5-vratne pa se je izgovoril, da je bila to posebnost za evropske trge in da druga?e ni aktualno drugod po svetu. Hja ?e ni aktualno pa ne bodo prodajal, ?eprav je bila 5-vratna bistveno bolj prodajanaj od 4-vratne. :vskalo:

?koda da ni ?e pri?gana tista gnusna rumena svetloba, ki navadno osvetljuje takole armaturko v Oplelu. <_<

Tista gnusoba jantarjevo rumene barve iz 80 let prej?njega stoletja je pri ekran?kih, ki niso barvni.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

A pa kdo od vas, lastnikov prej?njega modela 6ke ?e kaj razmi?lja o menjavi za novo al je ?e malo prezgodaj?

Kdaj so jih za?eli prodajati z 2.2 dizl motorji? Na avtonetu jih je 4/5 103kw dizlc. :rolleyes:

Z 2.2 motorji so se za?ele prodajati v za?etku leta 2009.

Glede menjave pa toliko - mene najbolj odbija to, da ni na voljo 5 vratne, karavani so mi pa po defaultu grdi. Tako, da edino kar bi prevagalo je to, da je novi dizel ob?utno var?nej?i vsaj glede na teste. ?eprav tudi, ?e je liter manj kot porabim zdaj je to pri 200.000 prevo?enih km "le" slabih 3k? manj kar je slab argument glede na dopla?ilo pri menjavi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.