Skoči na vsebino
Mazda6 2013
Napisano

NOx-i so mono du?ikovi oksidi in dioksidi - se pravi NO in NO2 -izpuste teh na?eloma zmanj?uje katalizator

DPF pa je namenjen lovljenju trdih delcev nastalih na osnovi ogljika zaradi nepopolnega izgorevanja.

Verjetno so pri tem mislili, da novi Skyactiv motorji ne rabijo katalizatorja, rabijo pa ?e vedno DPF.

?e pa se ne motim je v starih mazdinih motorjih katalizator zdru?en z DPF tako, da lahko marsikdo to me?a in misli, da potem tudi DPF-ja ne rabijo.

Ta nova III ga nima. ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Lepo napisano, tablice si pa kr svoje za probno vo?njo namontiral? :bravo:

Aha, jih imam vedno v torbi za nujne primere. :P Hec.

O, v?eraj sem te videl, kako si fotkal M6 ;-) jaz pa tisto zverino zraven cx5 :-)

lp

A s tisto astro si bil ti? Kaj si ?el probat Cx5?

No pozabil sem napisati ?e dimenzije gum:225/45/19.Precej ozke gume pa veliko col.

Samo mi delujejo visoki boki in ne izgledajo kot 19-ke na avtu.

Prej kot kak?ne 18-ke ?udnega preseka. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

O.k.

Danes sem kon?no sprobal (niso imeli karavana ), limuzinsko metalno rde?o 6III,CD 150 REVO.

Ima pa vse kar se da montirat gor razen panoramske strehe.

Lepo so ji pasale gor 19 colske feltne.Sem se pa malo bal, da bo vo?nja z njimi preve? traktorska-trda, ampak me je pozitivno presenetila z udobjem.

Najprej sede?i.Takoj sem na?el primerno nastavitev za lepo ?portno (nizko in ne kot na klopci v parku) sedenje.

Napram Mazdi I se mi zdi vse bolj zaprto,vrata so vi?ja, okna manj?a, se mora? najprej navadit.

?tarta? z gumbom in motor se skoraj nesli?no v?ge.

Najprej graja-gumb za ?telat zunanja ogledala je ful ?e?ki in veliko bolj nenatan?en in neroden kot na moji.

Na volanu je en kup gumbov, ki so malo nepregledni in za moje pojme jih je preve?.

Sredinski ekran?ek je za moje pojme ?isto v redu in funkcionalen.Nimam kaj pripomniti.

Ful mi je v?e? pedal za gas malo manj pa pedal od sklopke-v tem avtu je bil ful trd.

Menjalnik je bil vsaj v tem avtu res vrhunski- menjaval sem kot po maslu, razen med 4. in 5. se mi je malo zatikal, ker je druga?e kot pri moji.Se navadi? in je bomba.

Motor (imel sem 150 konjskega) vle?e ?e od zelo nizkih obratov in se ne ?uti toliko turbo luknje.Pozna se tudi

200 kg manj?a te?a avta, ker ima res dobre pospe?ke.Volan je podobno odziven kot pri moji in tudi podvozje je dokaj trdo nastavljeno (?e enkrat, imel sem gor 19-ke).

Pri 130/uro je bila na 2000 obratih in zelo tiha (sli?i se samo malo gume pi?a vetra pa ni?).

Zelo v redu je tudi opozorilnik, da se nekdo nahaja v mrtvem kotu in te pravkar prehiteva.To sem zasledil samo enkrat. :hudicek:

Muzika je ista kot v starih 6-kah, ni? posebnega, zelo v redu pa se mi je zdela igra?ka (kamera) za rikverc.

Z pomo?jo nje bi verjetno tudi moj sin parkiral to?no v sredino parkirnega boxa.Lu?tna stvarca ampak ne nujna.

V glavnem, bi ga imel. :bravo:

Pa ?e slikica probne 6-ke.

post-399-1359483549_thumb.jpg

post-399-1359483631_thumb.jpg

Aja, pa ?e za Boss-a nekaj.Povpre?na poraba (ni? mehke nogce) in ful po mestu je bila 6.6/100. :bravo:

Me je kar presenetila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Danes gledal ?estico v BTC-ju. Izgleda fenomenalno in kovinska bela ji lepo pristoji. Ker je cena samo nekaj ?ez 31 jurjev, sem telefoniral svoji dragi, ?e kar dve kupim. :D

Sem izrazit ?udak kar se ti?e ocenjevanja avtov - prvo grem gledat prtlja?nik. In, primerjalno, v novo ?estko niti slu?ajno nebi spravil tolk ene robe za na po?itnice kot to lahko v mojo l.2002, ?eprav je nova 6cm ?ir?a in ve? kot 10cm dalj?a. Koloteki pri novi zaradi druga?nega podvozja precej bolj segajo v prtlja?nik, dno le tega je precej vi?je kot pri stari stari ?estki odprtina pa manj?a (verjetno ker so ?parali pri trdnosti/te?i pleha). Bo?nih steklenih povr?in je za pol manj tako da je preglednost ven precej slab?a.

Ampak to je to, ve?ina proizvajalcev se na vse kriplje trudi, da bi njihovi karavani zgledali ?imbolj kupejevsko. Pri tem pa se postavlja vpra?anje kaj za vraga bi potem ?lovek sploh ?e kupoval karavana. :ne vem:

Sej obstajajo tudi t.i. truge za na streho za vse tiste, ki ne more(m)o stla?it vse v prtlja?nik niti v staro staro M6.Mogo?e pa nekateri kupujejo karavane ker so jim lep?i?

Recimo meni so tisti podatki, s katerimi tako radi operirajo novinarji in prodajalci (ob podrtih zadnjih sede?ih je toliko in toliko l v prtlja?niku) totalno nakladanje in neupraben podatek.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

S-max kot druzinski avto tudi mene mika :-) Sam majo tut kr ceno...

?e ti je v?e? kombi potem v redu.Meni niso, ker ne maram sedeti kot na klopci v parku.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

lepo ze sam da za eno postajo bulis in vrtis tist joystick ....kaj sele za kake folderje mp3 :)

Jaz dam noter vedno cd (in ne MP3 ) in pustim, da se odvrti do kraja. Nikoli skoraj ne i??em kak?nega posebnega komada...ker so na mojih cd-jih sami dobri rock komadi. :punk:

Mislim,da bo meni v?e?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Sej sem ga v ?ivo pa me ne fascinira, ?al. Je pa res, da limuzine ?e nisem tako, da ne vem a mi bo v ?ivo v?e?. Se pa popolnoma strinjam, da je prakti?nost definitivno na strani karavana in ?e ne bi kupoval tudi z o?mi bi definitivno vzel karavana.

Se pa strinjam z Juresom, da je ekran dan notri nekako na silo, zadnji trenutek, kot, da se bi ?isto na koncu odlo?ili, da ga dajo notri. Katerikoli kitajski izdelek za prej?nji dve ?estici izgleda za vsakj 5 razredov bolj skladno in originalno ?!?!? . Tole trenutno je bolj kot ne nekak neposre?en tunning - sej se sicer navadi? ampak vseeno, bi lahko bil tole korak naprej v razvoju in oblikovanju, mislim pa da je korak nazaj.

Sam sicer ne dam ni? na razne ekran?ke v avtih (vsi so mi itak kot ene videoigrice in povsem odve?) tako, da je meni ta ekran?ek v novi III ?isto ok.

Sem se pa odlo?il, da ko me pokli?ejo na test (?koda, da bodo v za?etku imeli tu v Kp samo limuzino diesla), bom naredi temeljito primerjavo v porabi med mojo M I-ko in tole M III tanovo-se pravi iste relacije, ista hitrost (?e se bo le dalo) in bom dobil nekje realno porabo oz. razliko v porabi.Ker tisti njihovi testi so kr neki.

In pa seveda prve ob?utke med vo?njo bom tudi podal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Ah pa jade - karavani so kot mrli?ki avtomobili sploh ?e so ?rni :jezicek:

Bo? videl v ?ivo, da je novi karavan lep?i od limuzine.Jaz sem videl oba.Pa ne zato, ker so mi karavani lep?i (imam ga pa? zaradi prakti?nosti in potrebe) ampak je nekako bolj kompakten.Zadnji del limuzine je precej ?e?ki.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

A karavanska oblika pa je lepa - pa ne glede na katerega karavana mislim? To je glih tako kot, ?e bi rekel, da je bel dostavni kombi lep - nekako ne gre skupaj. So samo grdi pa manj grdi, so pa seveda zelo uporabni in to je smisel nakupa.

Upam, da me do od karavanarjev ne bo zdaj lin?al. :hudicek:

Ne, samo res je lep?a.Ker mora? ra?unat, da je limuzina delana skoraj prvenstveno(ali tudi) za ameri?ki trg in se ve, da njihove 6-ke niso bile nikoli bogve kaj oblike.Glih zato, ker sem videl v ?ivo obe obliki sem lahko ocenjeval(za moj okus seveda). :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Se ni za sekirat - na limuzini je itak ni :hudicek:

Dabes sedel v limuzini,ki pa mi ni niti dale? tako lepa kot karavan.Sem se pa dal v ?akalno vrsto za diesla in me pokli?ejo, ko ga dobijo v salon. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Ok.,danes sem sedel v novi mazdi 6 III-belemu karavanu.Prvi ob?utki?

V ?ivo je veliko lep?a (posebej v beli barvi) kot na slikah-se pravi, da ni pa? fotogeni?na.Se mi je kar zdelo.

Spredaj in od strani je res lepa, zadaj pa zaradi tiste kromirane letve med lu?mi in ?udnih zadnjih lu?i ni? posebnega oz. meni je grda.Najlep?e izgleda od spredaj (malo gledano od strani), ko je kot kak?en morski pes. :bravo:

Notranjost je meni ful lepa in to zato, ker me ful spominja na kak?nega audija A4 (ne ta novega A3 , ker je ta nov grd noter) ker mi je itak audijeva notranjost bila vedno najlep?a.

Spet so ga ukenjali z dizajnom felten, ki jim nikakor in nikoli ne uspe.Dobro, to se da zamenjat in bo bonbon?ek.

Aja, pa antena (shark varianta) mi je ful prevelika in mi izgleda malo kme?ka.Sem se bal, da bo izgledala mazda nekako preozka zadaj pa ne.Je kar postavna.

Bo treba ?e sprobat z vo?njo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

danes se vsedel v novo mazdo 6

ful je tak audi feeling noter..

najvecja slabost je milijon gumbov na volanu in vsepovsod...

kmal bom sel na testno, pa da vidmo kako se pelje

Kje si jo pa na?el?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

morm re?t, da moj original radio in zvo?niki skupi s tubo na 3-jki kr fajn sekajo :)

Ja, ?e nisi nikoli imel ni? drugega v avtu.Sej za poslu?anje kak?nega radija in poro?il je original ?e kar v redu. :hohoho:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Samo upam, da bo obstajala tudi varianta 6 III brez bose-ja, pa da se da ugraditi vsaj kak?ne konkretne zvo?nike, ?e ?e ni mogo?e zamenjati radija.So pa tej integrirani radiji(ponavadi povpre?ne kvalitete) ena slab?ih re?itev oz, pogruntav??in v novih avtih. :closedeyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Hja nekateri so sli?ali zgodbice po kuloarjih, nekateri smo pa Kio dejansko ?e imeli in bli izredno zadovoljni.

To je bilo neko?, ko so delali avte druga?e. ;)

Da je vse bolj podobna armatura audi-jevi? To mi je cool, ker mi je avdijeva (bila) do ta nove A3 ena najlep?ih.

Pa si jo poglejte v tanovem A3. :hohoho: Sem najprej mislil, da gledam armaturno od kak?ne da?ije.

Meni je zadnji del III ?e vedno sme?en.?e bi se vsaj dalo dat dol te kromane laj?tice vmes zadnjih lu?i. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

ok, na prvi sliki izgleda ?e kar v redu (ker je v redu kot fotografiranja), na ta drugi ni ne ti? ne mi? med kak?nim audijem, bmw in ne vem ?e ?im, zadnji del je pa ?e vedno mimo.Vsaj meni.

Res bi bil z Takeri-nimi auspuhi dosti lep?i zadnji del.

Ne vem, meni ne deluje sve?e, kot bi bila ?e nekaj ?asa zunaj. :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

na teh fotkah je ?estka spredaj lep? kot takeri :)

Ne vem no, stvar okusa.t Meni Takeri gleda bolj strupeno,agresivno (kot ena ka?a) mazda 6 pa bolj veselo, kot da je pravkar pospravila enega dobrega odojka in je malo napihnjena ter si smeje v brk..Tako mi trenutno delujeta obe. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Razlika med Takeri in Mazdo 6 III so menda minimalne ... vsaj tako pravijo na FBju :)

Objavljena slika

Objavljena slika

Zanimivo, da ima Takeri ?e ve?jo masko kot nova 6-ka a je vse skupaj veliko bolj skladno, tako da je moje mnenje (in verjetno ?e mnenje par tiso? drugih), da absolutno ne bi smeli spredaj ni? tikati oz. "popravljati".

Ker niso ni? naredili, da bi bilo bolj uporabno ali pa ne vem kako estetsko bolj?e. :whatever:

Da ne govorimo o zadnem delu, ki je pri novi 6-ki prav grd napram Takeriju.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

?e ena zanimivost pri novi 6-ki;karavan je kraj?i kot limuzina, ima v kabini manj prostora a glej ga zlomka ve?ji prtlja?nik kot limuzina.Zanimivo. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Za tiste, ki jim ni v?e? ne navadna ne karavan nova 6-ka, po?akajte do 2014. ko baje pride ven tudi coupe varianta 6-ke. :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 2013
Napisano

Sem bral malo komentarje po tujih Mazda forumih in ve?ina jih meni, da je koncept veliko obetal izdelek pa ve?ine ne prepri?a ve?. Veliko jih ugotavlja, kot da bi bila ta 6-ka(oblikovno) ?e kak?no leto ali dve zunaj in potrebuje ?e facelift. Skratka, malo so udarili mimo vsaj kar se ti?e evropskega okusa.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.