Evo, rdečka je zopet hitra in predrzna na cesti. 😊
Je pa mehanik predlagal, da jo gonim sedaj nekaj časa, da vidimo, ali se bo lučka zopet kaj javila. Oni so jo, dva mehanika in šef, tri dni terali po obali in okoliških hribih in je bilo vse v redu.
Pregledali in prečistiti so par senzorjev,
vse cevke so temeljito pregledali (eno so zamenjali, ker so sumili, da malo pušča.)... in to je to.
Sedaj pa gasa in bomo videli, kako bo.
Tudi, če jo vrže v safe mode še enkrat, sem doma in bom prišel z lahkoto do mehanika. 😊
Pri takih napakah je vedno problem, ko točno ne veš, kaj je narobe.
Jaz najraje vidim, da rečejo:" je bilo to in to narobe, to smo zamenjali, stane toliko in toliko in bo naprej mir".🤔
To zadnje se lahko zgodi samo pri benzincu..... 😁😉
Majhna sprememba. Po "bojnem" družinskem planu smo se vsi strinali, da novi avto-benzinar😊 pride v hišo, rdeča 6-ka pa ostane.😊 Ugotovili smo, da jo je škoda prodati in jo bo vozi od sedaj naprej sin( kakšen giro mi bo še posodil).
Sivka pa bo šla po tolikih letih od hiše.
Ja, res bi jo bilo škoda prodat, ker tvoja je pa res "makina" ....
Sedaj pa komot kupiš novo sivko CX30 kot je tale...... 😁😉
To se je zgodilo meni danes v Avstriji na poti domov. 🤐 Koda P 2262 C, mašina v safe mode in slikaj se. Dobro, da sem ravno zapeljal na počivališče. In ni nam preostalo drugega, kot klicat vlečno.
Pa še zanimivost. Klical sem amzs in prijazno so mi povedali, da pridejo lahko šele jutri, v torek. Nato sem klical asistenco in v dveh urah so bili pri avtu (v flachau - u). To se je zgodilo ob 16.30, ob 23 je bil avto že pri mojemu mehaniku in mi doma. Tako, da vsa pohvala avto asistenci zavarovalnice. generali. 👍
Sva pa z ženo prišla, dokler sva čakala asistenco, do zaključka in se že 100% odločila, da gre ta mazda, ko zamenjamo ta senzor in poštimamo nazaj vso ekologijo, od hiše.Novi bo definitivno benzinar. In to športni suv. Na žalost ne več mazda...
Nvm no včasih se mi zdi da pišem za brezveze, zgleda da sem prejšnji post brezveze objavil.
Mah, ne da se mi več, drugič raje ne bom nič pisal. 🥴
Ajd to še napišem da ne bo @Jaka32res napčno olje vlival v avto.
Na strani motornaolja. com je napisana napačna specifikacija za Mazdino olje Ultra DPF!!!
Mazda Original Oil Ultra DPF 5w30, je specifikacije ACEA C2, sem objavil tabelo Mazdinih olj z njihovimi specifikacijami in še enkrat prilagam drug Mazdin katalog z specifikacija olj, če ona zgornja tabela nerazumljiva🤔
Mazda dela samo ta olja teh specifikacij, ki so objavlena!
Te objavljene specifikacije so uradne Mazdine in veljajo 100%!
To kar pa objavljajo razni prodajalci olj na netu pa ne velja vedno!
@Aless jaz osebno ti na prvo verjamem,👍 ti trgovci pa očitno ne vejo kaj prodajajo...🥴☹️
Olje je iz moje M6 2.0MZR-CD, avto ima prevoženih 305kkm in še vedno delujočim originalnim DPF in EGR.
Olje ima prevoženih 10116km oz. 133motour.
Je pa olje Mazda Original Oil Ultra DPF 5w30 z dodanim 145ml Archoil AR9100 aditivom.
Glede nečistoč se olje dobro drži in mislim da bi zdržalo tudi 15kkm, ker je še rezerve.
Gorivo v olju je pri moji M6 standard, ampak ga je pri tem vzorcu videt manj kot pri 6kkm, mogoče je pomagala malo hitrejša vožnja na AC, po vzorcu ocenjujem na ene 4%, čeprav ga je pri analizi na 6kkm bilo 5,3%.
Vzorec olja sem poslal tudi v laboratorij, pa da vidimo kako se aditiv pozna na obrabi materiala, pri 6kkm je kazalo dobro, bomo videli kako je pri 10kkm
prvič slišim za tole. Js sm ga lani menju pri 190kkm (dvomim, da ga je kdo pred mano sploh menjavu), pa je blo staro olje čisto kot solza, dal sm pa not točno tega GL5 od Ravenola
To pomeni, da olje ni treba menjat pred 250kkm....👌
Zadnja dolga avtocestna fura in poraba zame neverjetnih 5,8 l/100. Ne vem, ali je posledica tega to Motul EFE olje ali je to posledica aditiva, ki sem ga vlil v rezervoar. (datacol). Tudi motor se mi zdi veliko bolj živ in poskočen.
Jaz bi rekel da Datacol, ker enkrat si že imel to olje Motul pa nisi tega občutil, vsaj omenil nisi... 😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa kako lahko taki servisi sploh obratujejo......
A zastopnik Mazde za Slovenijo sploh ve kaj se dogaja v Kopru.....🤮
Povezava za deljenje
Deli na druge strani