Veriga je po pregledu g. Pelka popolnoma ok, pustili jo bomo pri miru. Kakšne so nasploh izkušnje z večjo kilometražo teh 'novejših' modelov, obstajajo znani problemi? Avta ne mislim menjati, zadnja Vectra mi je služila skoraj pol milijona km, preden je zgnila od zunaj.
Bencin, 2.0. Merili niso, le klicali, da predlagajo menjavo glede na kilometre. Zadnji redni servis je bil opravljen lani in kot vem, niso ničesar merili.
Izgleda kot razslojevanje (delaminacija), ponavadi posledica vlage in temperaturnih nihanj. Tekoči kristali kljub imenu niso tekoči in se ne morejo razliti.
Meni je zadnji? Jure naredil u?enje avtomatika, pa se kar precej pozna. Tisto trenutno zanihanje obratov pred ?altanjem v tretjo je izginilo.
Sem pa sicer ?e prej opazil , lahko da je tako ?e od nakupa pa nisem bil pozoren, da se pri mrzlem avtu TC takoj ne zaklene, to pomeni da se avto vozi z vi?jimi obrati, kar pomeni, da recimo ko dodda? v tretji ali ?etrti mal ve? gasa, hitrost ne naraste sorazmerno z obrati. To traja dokler se ne ogreje, kar je ponavadi kak kilometer ali dva, potem je ok in po moje menjalnik dela zelo lepo.
Samo zaradi teh pik to mogo?e res ni potrebno (jih je pa kar dosti, 15+), zna pa biti spodat ?e bolj na?eto, saj se barva lepo napihuje. Imam pa nekje na sredini strehe tudi konkretno popraskano zaradi vej z drevesa zaradi moje ?lamparije, tako, da bo zrihtano vse naenkrat.
Kot ka?e, lak res ni zelo kakovosten. Tako izgleda dobrih ?est let stara M6. Streho bom decembra pri li?arju kompletno obnovil (bru?enje, barvanje, lakiranje), saj se ?e ka?e rja.
Na pokrovu motorja bo pa za enkrat kozmeti?na sanacija (mogo?e me re?i kak?na to?a ).
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Veriga je po pregledu g. Pelka popolnoma ok, pustili jo bomo pri miru. Kakšne so nasploh izkušnje z večjo kilometražo teh 'novejših' modelov, obstajajo znani problemi? Avta ne mislim menjati, zadnja Vectra mi je služila skoraj pol milijona km, preden je zgnila od zunaj.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani