Nekoč je nekdo imel nekaj pri rezervnem kolesu, ki mu je dolgo najedalo živce. Tudi vsi mogoči mehaniki niso ugotovili kaj je narobe. ...
Nimam rezervnega kolesa, samo kit za popravilo pnevmatik, tako da kolo ni.
pred 10 urami je Brane napisal:
Najprej se prtljažnik pospravi ali isprazni , če ima rezervno kolo se preveri če je pritrjeno in dovolj napumpano
Prva ideja, ko se je to začelo pojavljati je bila izprazniti prtljažnik, ga počistiti vsega kar je bilo noter (ves čas vozil precej krame od otroka) in se vozil s popolnoma praznim prtljažnikom (še polico sem vzel ven), vendar je bil zvok vseeno prisoten. Bom pa preveril če je kit za popravilo pnevmatik ustrezno pritrjen (tega nisem preverjal).
pred 9 urami je Lojzi napisal:
V tisti luknji zadaj v haubi dvigalka ni dobro pršraufana.
Če pa klokota, pa to lahko klokota bencin v rezervoarju.
Preverim dvigalko/kit. Bencin ne klokota na tak način (oz. ga sploh ni slišati)
pred 9 urami je dvorjan napisal:
Lahko pa se preveri tudi, če je izpušni lonec dobro pritrjen ... Sicer bi bolj drgnilo kot klokotalo, pa vendar, ne stane nič.
Sem že preveril, vse ok.
Če ne najdem, bom res dal še preveriti nosilce motorja, se mi pa zdi malo verjetno ker slišim zvok od zadaj in ne od spredaj. Poleg tega je zvok očitnejši, če je prtljažnik naložen (lahko tudi s neko fiksno stvarjo, ki se ne prevaža oz. je pritrjena).
Poskusim ob prvi priliki. Zvok po moje prihaja z zadnjega dela, saj ve je v prtljažniku nekaj prtljage, je zvok bolj izstopajoč. Za nosilce ne vem. Glede na pregled na servisu so amortizerji ok.
Pri svoji Mazdi 3 (G120) sem opazil nekaj, kar mi ni logi?no.
Po prikazu imam posodo za gorivo prazno (samo ena ?rtica in po info screenu 13 km do praznega rezervoarja). Pridem na bencinsko ?rpalko - in ne nato?im ve? kot 40 litrov goriva.
Glede na to, da naj bi imel po specifikacijah avto 51 litrov rezervoarja, in pri povpre?ni porabi 6,5 litra/100 km imam torej v rezervoarju ?ez prst ?e 10 litrov goriva, ka?e mi pa prazno.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Nimam rezervnega kolesa, samo kit za popravilo pnevmatik, tako da kolo ni.
Prva ideja, ko se je to začelo pojavljati je bila izprazniti prtljažnik, ga počistiti vsega kar je bilo noter (ves čas vozil precej krame od otroka) in se vozil s popolnoma praznim prtljažnikom (še polico sem vzel ven), vendar je bil zvok vseeno prisoten. Bom pa preveril če je kit za popravilo pnevmatik ustrezno pritrjen (tega nisem preverjal).
Preverim dvigalko/kit. Bencin ne klokota na tak način (oz. ga sploh ni slišati)
Sem že preveril, vse ok.
Če ne najdem, bom res dal še preveriti nosilce motorja, se mi pa zdi malo verjetno ker slišim zvok od zadaj in ne od spredaj. Poleg tega je zvok očitnejši, če je prtljažnik naložen (lahko tudi s neko fiksno stvarjo, ki se ne prevaža oz. je pritrjena).
Hvala za predloge.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani