Skoči na vsebino
Konstantno zvijanje diskov
Napisano
pred 1 uro je marto napisal:

Hoj, jst sm prek autodoca kupu zimmerman luknjaste diske in ploščice.

Diski so super, idin s ploščicam nism biu zadovoln.. Po parih kilometrih so začele fejst cvilit, pa še prašit se je začelo kot pri norcih. Problem je biu, ker so ploščice puščale tok praha da so se začele luknice na diskih basat in povnit.

Zamenu sem ploščice z ATE in zgodba je bla čist drugačna.

Tko d jst predlagam zimmerman luknjaste diske in ATE ploščice :D

Katere ATE ploščice pa? Tole spodaj?

Sprednje

Zadnje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano
dne 18. 10. 2021 ob 15:14 je Alex napisal:

Zimmerman diske ima scania. Ti bo on več povedal.

Jaz imam gor brembo narezane + ATE ploščice. Lepi na šipo. Kupljeno na Autodoc. 

Tudi mene čaka menjava in bi kupil na autodoc (danes je -30%) in sicer tako kombinacijo kot imaš ti. Imam Mazdo 6, l. 2014, GJ, 2.2D. Ali lahko prosim kdo da kakšne direktne linke, da ne bom kaj narobe kupil? 😀

Bo tole spodaj v redu?

Sprednji diskiZadnji diskiPloščice

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Battery management sistem inspection required
Napisano

A misli?, da je to isti?... in napol cenej?i? Ja pa koliko vzamejo za delo za vgradnjo na uradnem servisu? A tega ne zna natrdit kak popoldanc?

Verjetno je isto sranje, samo tist ima Mazdo nalepko gor.  :zvizga:  Edino ?e te z nalepko naredijo bolj kvalitetne, kar pa dvomim. Za vgradnjo vem, da Mo?nik vzame okoli 20?, seveda, ?e ga kupi? pri njemu. Druga?e pa lahko zamenja? tudi sam, so tukaj nekje na forumu navodila. Jaz sem ga menjal pri rednem servisu in mi po moje sploh ni ra?unal vgradnje, ampak nisem bil pri Mo?niku.  :mi pijemoo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Battery management sistem inspection required
Napisano

To je slab accu. Meni je pravtako javljal to napako, potem pa je bilo recimo ?ez 2-3 dni spet za ene 3 dni vse v redu (brez napake). Takole periodi?no mi je javljalo okoli 2 meseca, dokler nisem zamenjal accu. Mi je pa ?e avgusta pri pregledu avta na poobla??enem servisu mehanik rekel, da imam slab accu in naj ga pred zimo zamenjam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Mislim uvo?en je bil s strani prodajalca,..in ne poobla??enega servisa ne uporabljam :D

Bi pa blo vsaj lepo vedet ali je za vpoklic, da pol privatno se po?lihta.

Za vpoklic je glih tko, vendar se mora pa? zadeva po?lihtat na poobla??enem servisu in ne privat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba skyactiv dizel motorjev
Napisano

Ko menja acc ti resetira porabo,.. mogo?e zato

Ja to vem, da se je resetiral. Prav tako sem resetiral ?e, ko sem ?el tankat. Ampak je od tega ?e 200km+. Bom pa izra?unal pri naslednjem tankanju. Trenutno pi?e, da je ?e za 850km. :)

Sent from my KROMPIR using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba skyactiv dizel motorjev
Napisano

M6 150HP, ro?ni menjalnik, zimske gume, med tednom vo?nja ve?inoma mestna okoli 20-30km/dan. Pred 2 tedni narejen redni servis in menjan accu. Ne vem ali ima menjava accu kaj veze (verjetno ima zaradi i-eloop), ampak pred servisom mi je kuril okoli 6,5l+, od servisa naprej imam pa trenutno porabo 5,4l. Druga?e ne ?param, pohodim kadar je treba, v?asih tudi ?e ni treba :zvizga:. Sedaj, ko je po Kranju cela ?tala zaradi zaprte obvoznice, se cjazimo ko k......, ampak kljub temu se mi zdi, da je za mestno vo?njo nizka poraba.  :ouje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

@tomersa Daj za hec preveri (ali pa ti aless) koliko kpa ti vra?a senzor pri tem ko pospe?uje? normalno ali pa gas do podna? ?e bolje, koliko ka?e na ac pri 130kmh recimo. Od tega senzorja je potem vsa logika ra?unanja PIDov odvisna.

Evo, nisem bil na AC, sem pa tko probal. Pri normalnem pospe?evanju je okoli 3-5kpa, ?e ga z 2. prestavo do podna prtisnem je okol 30-35kpa, pri 100km/h v 6. prestavi je pa okoli 3kpa.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

Ja tile podatki zgledajo ok.

Edino mal mi je ?udno da je pri 170kkm naredil ?e 797 regeneracij, to pol pride da je delal regeneracijo na vsakih 213km.

Kar pa je malo glede na to da bo naj novej?i 2.2 dizli delal regeneracije na vsakih 500km.

Hm, to pa sploh nisem pomislil. Trenutno mi dela regeneracijo na okol 300km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.