Skoči na vsebino
Olje ro?ni menjalnik
Napisano

Koliko olja gre v ro?ni menjalnik G165, mazda 3 2018? Razmi?ljam namre?, da ga bom zamenjal kar sam iz preventive, in da poskusim re?iti to ob?asno zatikanje. Uporabil bom kar Motul Gear 300 75W90. Ima mogo?e kdo kak?no sliko, kateri ?ep je treba odviti, da olje izte?e, in tudi kje se olje nalije? 

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tudi jaz sem pri Pelkotu opravil prvi servis (2500km), kjer sem v svojo novo mazdo dal Motul X-Max 0w30. In zakaj motul? Zato, ker imajo ester tehnologijo, ki neprimerno bolje za??iti motor pri velikih obremenitvah kot vsa ta fuel economy eco friendly olja. Je pa res, da sem ga moral naro?iti iz Francije, ker pri nas prodajajo zgolj Motul X-MAX 0w40... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-5 tresenje zunanjih ogledal
Napisano

Trese mi ?ipice. Servisa ?e nisem kontaktiral. Se pa mi zdi nedopustno, da se pri katerikoli hitrosti tresejo ogledala. Meni se dogaja nekje nad 130 km/h. Takoj na prvem servisu bom zahteval, da mi zamenjajo obe ogledali. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 gl g165 opozorilo
Napisano

Diski in kamera menjana, vozimo dalje. Drugace sem pa nardil majhen update na avtu, vse lucke v notranjosti in osvetlitev tablice je po novem led. :-)

Bi mi lahko zaupal, katere ?arnice si dal noter? Sam bi namre? rad storil enako kot ti, vse v LED.

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje ro?ni menjalnik
Napisano

Sem prebiral malo nem?ke mazda forume, in se soo?ajo z enako problematiko. Najbolj kriti?no je iz 1. v 2. prestavo, kar opa?am sam tudi pri moji trojki. Pa sem mislil, da je to zato, ker je nov avto. Glavna dilema je torej izbira olja viskoznosti SAE 75W-80 ali SAE 75W-90, oboje seveda API Service GL-4. Tovarni?ko je predpisano slednje, ?eprav veliko ljudi pravi, da lep?e ?alta na 75W-80. Pa poleg same viskoznosti je baje tudi kr velika razlika med znamko olja, tako da je prava izbira le-tega je izgleda da res loterija! Bo treba eksperimente naredit :D 

Se pa definitivno ne strinjam z ne-menjavanjem olja oziroma to lifetime pogruntav??ino, sam razmi?ljam, da bi celo olje v menjalniku zamenjal ?e na prvem servisu, ki ga bom pred?asno naredil pri 5000 km. Bom povpra?al ?e kaj o tem g. Pelka, ki mi bo servis opravljal. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Kdo kaj komplicira? Takoj, ko se mi izte?e garancija, bom s servisi nadaljeval pri dr. Pelku, zato ne vidim problema, da bi mi on prvo olje zamenjal? Dogovorila sva se, da bom tudi vulkanizerske storitve pri njemu opravljal. Ne s preuranjenimi sodbami, prosim. 

P.S. Koliko pa sem o njem prebral na tem forumu, pa je tako bolj?i od ve?ine poobla??encev, tako da res ne vidim problema v tem, da njemu zaupam menjavo olja, in kasneje redne ali bog ne daj izredne servise. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ni? ne bo narobe z garancijo, ker noben ne bo vedel, da je olje bilo menjano. Z g. Pelkom sva se dogovorila, da ne bova resetirala ?tevca za servis, tako da bo on bele?il svoje parametre naprej, nemoteno. To prakso sem imel ?e pri nekaj novih avtih, in nikjer ni bilo problema z garancijo. Oljni filter bo original, na starem olju pa ne bo pisalo, da ni mazda factory, ampak shell. 

Pa tudi ?e bi kdo vedel, da je olje menjano, nima kaj re?t, ker za uveljavitev garancije ni potrebno servisiranje na poobla??encih. Pred?asna menjava olja pa je lahko za motor samo plus, tako da tu nima kaj zbrkati garancije. Iz izku?enj govorim. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pri nekje 2k do 3k km imam namen zamenjati prvo olje. Olje bom prinesel s seboj, me pa zanima, ali ima g. Pelko na zalogi originalne Mazda oljne filtre, ali je tudi to treba prinesti s seboj? 

Update - G. Pelka sem pravkar poklical, je rekel, da ima originalne filtre, glede olja, ki ga bom prinesel s seboj, torej shell 0w40, pa ni mel nobenih pripomb, oziroma je rekel, da bi tudi sam tega dal v ta motor. Glede kilometra?e prve menjave pa je rekel, da je najbolje, da jo opravim pri 5000 km, zato bom upo?teval njegov nasvet, in olje zamenjal pri 5k km.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.