Skoči na vsebino
Šobe za 2.2 mzr cd r2
Napisano
6 hours ago, Brane said:

Najbrž je krivo visoko kvalitetno gorivo da so vse 4 fuč?

2 fuč ostali dve pa na meji. Tko da raje prevetivno porihtam še njih. 

Ma ne gorivo...zgleda da ji ne paše morski zrak😅

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Šobe za 2.2 mzr cd r2
Napisano

Oj

na moji mazdi 3 2.2d imam težave s šobami. 

Zanima me če kdo pozna poceni alternativo novim (avtoplus 490€ po komadu), menjal bi vse štiri.

Lp

Matej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano (urejeno)
pred 17 urami je Aless napisal:

Če si mislil uporabljat za 2.gen M6, lahko komot, čeprav ni po predpisanih specifikacijah.  Drgač pa so 5w40 olja še "prava" olja glede viskoznosti in mazalnih sposobnosti, niso eco naravnana in nimajo znižane HTHS viskoznosti. 

w40 olje je kot že rečeno večje rezerve v mazanju pri višjih temperaturah. 

5w40 imaš zelo veliko izbiro zelo dobrih olj, tak da skor težko zgrešiš, razen če kupiš kako EurospinOlje.

Priporočil bi ti recimo:

1. BestoftheBest: Motul300v, Gulf Competition, Redline

2. Odlična izbira: Motul 8100xcess, Mobil1 FormulaM, Mobil Super3000X1, Liqui Moly Synthoil HighTech, Ravenol RCS, Ravenol RUP, Shell Helix Ultra, HX8, Redline Professional series

3. Poceni olja z zelo dobrimi lastnostmi in sestavo: Elf Evo900SXR, Total Quartz9000energy, Mannol Elite Ester

4. Odlično olje za starejše avte z 200.xxx prevoženimi km, ta olja vsebujejo dodatke za mehčanje tesnil, zato lahko zmanjšajo porabo olja, ker se recimo tefloni malo zmehčajo: Valvoline Maxlife, Shell Helix High mileage

Aless kaj bi mi ti priporočal za mojo Mazdo3 bl(l.2010) 2.2d , ni še skyactiv, olje more biti C1

Popravljeno od Mda
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz pa imam eno podobno težavo kot nekateri, namreč.

Med polnjenjem gum na pumpi sem polomil ventil. Se pa je vidlo da je materjal (alu) bil dokaj utrujen in ni bilo potrebno dosti sile. 

skrajno neprijetno da se ti to lahko seveda zgodi med vožnjo😬

Zanima me če je že kdo menjal ta ventil (steblo ventila) na TPMS?

Kateri model ventila pride montiran na senzor tlaka in kje ste nabavili, da se ne kupuje po nepotrebnem cela enota?

na eurotonu sem našel enega vendar nevem če je to to?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Kak?na je pa tvoja altrenativa Dexelii? S tem, da zadosti standardu C1 ? 

Od tega avta naprej.
Je low budget olje.
Zakaj pa ga ne priporo?a bmw, pa porsche, pa mercedes, ?e je tako dobro olje?Jaz imam tudi na prvi mazdi ?e original diske spredaj, pa ne mote? re?i, da, so vrhunski. Ima? pa? olja, ki so bolj kvalitetna. To se vidi tudi po tem, ko dextelii hitro pada kvsliteta in velikokrat je potrebno to olje zamenjati ?e po 10000 prevo?enih kilometrih ali pa prej kot v enem letu. Pa ni vse kriv dpf.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Alex meni je ?e to sme?no da imajo na istem kraju servis za Mazdo, Hyundai, Citroen, Opel, Fiat in pred kratkim Ford. Imajo isto delavnico , ista orodja, iste mehanike in za vse razli?ne cenike :hohoho:

Da bi zvedli to ?vaboti in japonci jim pustijo za popravljat samo ?e hladilnike :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Te?ave po regeneraciji DPF
Napisano

Uradni Mazda Servis ali pa ?e raje:

Pelko Simon (Medvode)

GSM 041 667 335

Tej motorji so delikatni, in ?e ga servisira nekdo ki ne pozna njegovih te?av je problem.

Olje in filter zna vsak menjat, ?e si stalno vozil k istem mehaniku in ti ni ni? nikoli omenil...samo kao pali vozi...bi mu kr dal roko...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Uff...pri tej lu?ki bi se moral takoj ustaviti....in avtovleka do doma!

Zdaj edino kar lahko naredi? da da? dol pokrov karterja in pogleda? oljno sito ?e ni notri opilkov.

?e gori rde?a lu?ka pomeni da motor nima olja od senzorja vi?je.

Lahko upa? da je samo okvarjen senzor pritiska olja (to obvezno preveri!).

Tista kraj?a ustavljanja ne pomenijo ni? pri regeneraciji....va?no da jih ne prepogosto prekine?, ?e prekine? samo enih par ni ni? narobe.

Vse to lahko preveri? po trenutni porabi (kar je v?asih te?ko) ali pa, da si kupi? OBD ?italec in namenski program za Android, ios, Win (torque ali forscan npr.)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ugotovi vzrok zakaj se je zama?ilo sito prvo!

Mo?ni vzroki:

1. Podlo?ke na ?obah 

2. Prepogosto neopravljene regeneracije

3. Napaka nekje na Dpf-ju

4. Egr (manj verjetno)

5. Napa?no olje

Podlo?ke na ?obah je dobro menjati nekje na 100.000km, to je bil najve?krat problem.

Kot pa so ostali napisali prvo karter dol in pogledati sito, potem ostalo!

Stvar ni tako nedol?na da bi bili razni Egr, vacum leaki ecc kot nekateri stalno omenjajo.

Lp Matej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano

Tudi mene zanima katero olje za 2.2 d  (l.2010) v sej zmedi ?tevilk C1, 2, 3....Dexelia vem da je C1. Samo nevem kak?ne kvalitete je napram ostalim. 

Scr3am nisem ?id samo 20? za liter (1 liter) istega olja Avtoplusu res nemislim dajat :blink:

Cakam na komentar kako je denar za 15k ? vreden avto ni pa za servis :D :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mikro jermen M3 2.2d
Napisano

Super!

sem mislil da ni tisto napenjalec ker je na Torx.

hvala ti!

Napenjalec je med alternatorjem in jermenico glavne gredi.
Evocsem ti poslikal iz EPCja, da bos bolj tocno vedel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mikro jermen M3 2.2d
Napisano

?ivjo

Mene pa zanima kako pride montiran mikro jermen na motorju mzr cd r2 2.2d (mazda 3 letnik 2010).

Nikjer nisem na?el napenjalca. Je ta mogo?e na alternatorju?

Lp Matej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Torque PRO seznam dodatnih PID-ov
Napisano

A za pnevmatike ti delajo??

Ker jst mal sumim da Torque ne preklaplja med HS-CAN in MS-CAN, ker TPMS za gume je na MS-CANu.

Ja mi deluje. Oboje, temperatura in tlak, ?e bo? gledal preko mojih PID-ov je zaporedje obrnjeno, torej tire1 in tire2 sta zadnji leva in desna.

Mogo?e je pa te?ava v obd-ju ?e ti ne ka?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.