Če si mislil uporabljat za 2.gen M6, lahko komot, čeprav ni po predpisanih specifikacijah. Drgač pa so 5w40 olja še "prava" olja glede viskoznosti in mazalnih sposobnosti, niso eco naravnana in nimajo znižane HTHS viskoznosti.
w40 olje je kot že rečeno večje rezerve v mazanju pri višjih temperaturah.
5w40 imaš zelo veliko izbiro zelo dobrih olj, tak da skor težko zgrešiš, razen če kupiš kako EurospinOlje.
2. Odlična izbira: Motul 8100xcess, Mobil1 FormulaM, Mobil Super3000X1, Liqui Moly Synthoil HighTech, Ravenol RCS, Ravenol RUP, Shell Helix Ultra, HX8, Redline Professional series
3. Poceni olja z zelo dobrimi lastnostmi in sestavo: Elf Evo900SXR, Total Quartz9000energy, Mannol Elite Ester
4. Odlično olje za starejše avte z 200.xxx prevoženimi km, ta olja vsebujejo dodatke za mehčanje tesnil, zato lahko zmanjšajo porabo olja, ker se recimo tefloni malo zmehčajo: Valvoline Maxlife, Shell Helix High mileage
Aless kaj bi mi ti priporočal za mojo Mazdo3 bl(l.2010) 2.2d , ni še skyactiv, olje more biti C1
Kak?na je pa tvoja altrenativa Dexelii? S tem, da zadosti standardu C1 ?
Od tega avta naprej. Je low budget olje. Zakaj pa ga ne priporo?a bmw, pa porsche, pa mercedes, ?e je tako dobro olje?Jaz imam tudi na prvi mazdi ?e original diske spredaj, pa ne mote? re?i, da, so vrhunski. Ima? pa? olja, ki so bolj kvalitetna. To se vidi tudi po tem, ko dextelii hitro pada kvsliteta in velikokrat je potrebno to olje zamenjati ?e po 10000 prevo?enih kilometrih ali pa prej kot v enem letu. Pa ni vse kriv dpf.
Alex meni je ?e to sme?no da imajo na istem kraju servis za Mazdo, Hyundai, Citroen, Opel, Fiat in pred kratkim Ford. Imajo isto delavnico , ista orodja, iste mehanike in za vse razli?ne cenike
Da bi zvedli to ?vaboti in japonci jim pustijo za popravljat samo ?e hladilnike
Uff...pri tej lu?ki bi se moral takoj ustaviti....in avtovleka do doma!
Zdaj edino kar lahko naredi? da da? dol pokrov karterja in pogleda? oljno sito ?e ni notri opilkov.
?e gori rde?a lu?ka pomeni da motor nima olja od senzorja vi?je.
Lahko upa? da je samo okvarjen senzor pritiska olja (to obvezno preveri!).
Tista kraj?a ustavljanja ne pomenijo ni? pri regeneraciji....va?no da jih ne prepogosto prekine?, ?e prekine? samo enih par ni ni? narobe.
Vse to lahko preveri? po trenutni porabi (kar je v?asih te?ko) ali pa, da si kupi? OBD ?italec in namenski program za Android, ios, Win (torque ali forscan npr.)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
hvala!
to je na sprednjem delu motorja gledano proti hladilniku?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani