Skoči na vsebino
Katero olje?
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Joj,kako se pa to voziš do 2000 obratov? Poraba 5-6 pa kolona 5 kil......

temu se tudi jaz čudim, ampak je veliko takih, ki mislijo da je to dobro za motor...

5w-30 bo kar pravo olje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano (urejeno)

povedano po domače: če voziš do 2.000rpm, daj 0w-20, če gre v obrate, daj 5w-30

za razne dirke oz. track day-e, se velikokrat daje kakšna 5w-50 ali celo 10w-60 gradacija, zakaj, je bilo pa že zgoraj razloženo...

Popravljeno od MUFC
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

baterija v ključu-daljincu..

pri moji sem opazil da ključ vedno slabše lovi, na koncu sem lahko odprl samo še s pritikom na kljuki, pa še to ni takoj prijel; zamenjal baterijo v ključu (v hoferju imaš paket 3-eh mislim da za 1,5€) in spet vse normalno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

In kaj tocno si potem placal 240e? Razen, ce so ti menjali se kaj poleg olja in filtrov.

vse kar je po specifikaciji za ta motor za 2. servis

mislim, da je bilo poleg olja in filtrov ?e zavorna teko?ina pa mo?no da ?e kaj, moral bi pogledat

na dolgem mostu mislim da je bil predra?un z zni?ano ceno olja okoli 270?, tam je dodal ?e neko eko takso za staro olje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

v btc-ju sem dal cca 240? za 2. servis s ceno olja mislim da 8?, seveda je zni?al ceno ?ele potem, ko sem mu rekel, ?e vlivajo zlato notri.. obupne cene za cca 1 uro dela pa par litrov olja..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulacija LED lu?i?
Napisano

pri sebi sem sam nastavil desni ?aromet (sovoznikov), ker je svetil prenizko (imam led) recimo 2 min. dela, za levega je malo ve? dela, ker je te?je priti zraven do regulacije, verjetno je najla?je ?e se odstrani airbox

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Regulacija LED lu?i?
Napisano

Te lahko prosim ?e za M3 g120 let,18,?e je sploh mo?no?

enako oz. podobno kot na sliki, ?e nima? dveh levih rok oz. si antitalent nima? 3 min. dela

pri?gi lu?i pred steno, da vidi? snop oz. cutoffline, odpri havbo, vzami izvija? in na ?arometu vrti regulacijo na sliki, na steni glej kam se premika snop, ponovi na drugi strani

http://www.mazda3tech.com/headlight_aiming-759.html

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cena servisa
Napisano

Ni mi jasno, kako lahko prisparas take gromozanske zneske, ce das enkrat letno oz. na vsakih 20.000 km za servis okoli 200? .. vsaj jaz imam take izkusnje...

glede na to, da je realen stro?ek za tak servis z original deli cca 70? in tisto uro dela (pa sem bil radodaren z eno uro) je v parih letih kar nekaj pri?paranega denarja, v 3 letih recimo nove gume ali v mojem primeru zavarovanje+kasko..

je pa res, da se folk boji izgube garancije in ni vpisa v servisno knjigo in veselo vozi na poobla??ene servise (?eprav verjetno ne bo nikoli uveljavljal garancije, ali pa mu jo sploh ne bodo priznali)

tudi sam sem v dilemi ali ga na 2. redni servis (cca 23.000km) peljat k poobla??encu, ne toliko zaradi garancije, bolj zaradi servisne knjige oz. zgodovine servisev (do sedaj sem si vse avtomobile servisiral sam (razen velikega servisa, to na poobla??encu) z bolj?imi deli kot original kak?ni diski in plo??ice, prvovgradnjimi filtri, predpisanimi olji in teko?inami,... in shranjeval ra?une za material, nikoli nobenih problemov, edino pri prodaji avtomobila je te?je dokazovati zgodovino samo z ra?uni...)

ponavadi se ve?ja napaka (motor, menjalnik,...) poka?e ?e zadosti zgodaj in se porihta v garanciji, po parih letih vpra?anje kaj bo ?lo pod garancijo

pa ?e btw poobla?ene avtohi?e ne slu?ijo s prodajo novih avtomobilov, ampak s servisi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.