tako ja zamenjava je za kovinskega pa dapter zraven dobiš (10cm kabla) bi blo pa fajn na forscan al pa original tester ga dat delphi ne pokaže vedno usega
kako se pa priklopi ta dapter ce je prekratki da bi na obstoječe kontaktete dal.
Dnes bil na tehničnem, izpuh katastrofa 4.5 3x preveč.
Aha super.
Me pa nekaj bega,a gre v mašino 4,5,5 ali 5,4 litra?
Znanec mi je rekel da je njemu šlo notr malo več kot 5 litrov (bil je prisoten pri nalivanju olja),ja saj bi moralo iti v vse enako al je lahko razlika kak deci med mašinami?
Malo sem sedaj prečekiral.Razlika v ceni je 5 evrov na 5litrov.
Motul 8100 X-Clean motorno olje, EFE, 5W30, 5 l je 57,69 evrov.
Zanimivo da ni omenjeno,da se lahko uporablja pri Mazdi 6
Pozdravljeni
Ponovno se malo javljam.
Hja nevem če sem omenil.
Po vaših predlogih sem dal Motul olje,komplet vse filtre menjal.
To kar mi je mehanik pokazal in rekel,zgleda na zadnjem servisu na Mazda servisu,niso menjali ne filter goriva ne filter olja.
Vprašanje kako olje sem sploh imel notr,saj mi je kak mesec po servisu začelo delati pogosto čiščenje odpadnih delcev in poraba dvignila na 6.2.
Prišlo je tako daleč da me je začel jezit EGR kot sem vam že omenil.
Dal sem zapret ventil,DPF filter je bil pokjen,zakaj pojma nimam.
Sedaj sem z avtom naredil 10000 km,poraba 5.6-5,8,avto tih in bol poskočn.
Jeseni bom menjal olje in filter takrat bo cerka 13000 km.
Imam pa težavo sedaj pri navigaciji.Zemljevid mi odpre,a ne poveže se z sateliti.
Bojda GPS antena.Ima kdo izkušnje s tem?
Aha super.
Me pa nekaj bega,a gre v mašino 4,5,5 ali 5,4 litra?
Znanec mi je rekel da je njemu šlo notr malo več kot 5 litrov (bil je prisoten pri nalivanju olja),ja saj bi moralo iti v vse enako al je lahko razlika kak deci med mašinami?
Malo sem sedaj prečekiral.Razlika v ceni je 5 evrov na 5litrov.
Motul 8100 X-Clean motorno olje, EFE, 5W30, 5 l je 57,69 evrov.
Zanimivo da ni omenjeno,da se lahko uporablja pri Mazdi 6
Rada se pojavi povecana poraba olja, predvsem pri visjih km, ne pri vseh so pa malenkost bolj podvrzeni porabi olja, drugace brez tezav.
Pozdravljeni
Sedaj sem preveril nivo olja in je pod sredino med min in max.
Servis je predviden konec aprila - začetek maja.
Letno delam 20000 km mogoče kak km več,trenutno imam 211000 km.
Katero olje priporočate za mojo Mazda 6 letnik 2015 CD 150 ?
Letos nameravam sam kupiti olje,ker mi je malo drago pri originalnem serviserju,dali pa so mi
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
ja osnovno merjenje izpuha
se pa mi čudno skadi ko daš večji gas
svetoval mi je naj grem dize premerit da slučajno katera ne ščije
nismo pa namestili tistega kabla ki smo ga poleg senzorja dobli ker je kratki in nismo vedli kam ga priklopiti
lp Tine
Povezava za deljenje
Deli na druge strani