Skoči na vsebino
Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano
dne 18. 3. 2025 ob 14:36 je x-layer napisal:

Bom tule napisal... Moja M6 ima prevoženih skoraj 260k in je začela "papat" olje.

Avto še imam namen nekaj časa imeti, zato bi rad saniral zadevo. Razmišljal sem, da bom sigurno zamenjal teflone, ne vem pa, če bo to povsem odpravilo težavo - lahko je težava tudi v batnih obročkih.

Razmišljal sem (saj vem - preveč razmišljam ;)), da bi preveril kompresijo v valjih. Vendar ne vem, če je to realen pokazatelj, da oljni batni obroček ni več ok - teoretično bi lahko bila kompresija ok, pa oljni batni obroček slab?

No, pol pa rečejo da mazda nima dobrih hibridou...

Papca bencin in olje...

Šalo na stran, dolivaj olje pa se ne sekiraj, dokler ne bo tako kritično, da boš moral dat liter na vsak tank

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pravkar je SpEkTr napisal:

Misliš za zadnje? Takrat sem zgrešil, pa mi je zadnje ploščice Pelko odkupil emoji23.png

Mislim če si že menjal zadaj, zakaj bi še enkrat? A so se ti dejansko znucale?

Sem popingal @scania po telefonu, pravi da textar ali zimmermann naluknjane so skor isto kvalitetne po njegovo, sem naročil kar klasika zimmermann ker so mi zdržale toliko km in sem zadovoljen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 minutami je SpEkTr napisal:

Ni postal reply-a. Skratka, takrat sem naročil napačne ploščice za zadaj, in mi jih je potem Pelko odkupil. Kaj oz kake je potem on pri Taposu vzel pa ne vem. 

Bo pa treba drugo leto mogoče spet počasi menjat zadaj ja. Za Mazdo so tile diski še res poceni, sploh če je akcija na Autodocu.

Zakaj pa? Namreč jaz bom prvič sedaj menjal zadaj, pa še to sam zato, ker je vse rjavo, in nemorm več gledat te rjavice - odtisi od ploščic so kr zapečeni not

pred 4 urami je NevLado napisal:

Mnenja?

Ima kdo Textar kataloške?

IMG_7635.PNG

Do 15:00 so imeli kao nek popust, zdej je pa od 15:00 spet nek drug popust, sem zanalašč počakov, in glej ga zlomka, 8 eur razlike v ceni lol

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3 1,6 l.2010
Napisano
dne 18. 2. 2025 ob 15:30 je Toni28 napisal:

Hvala za odgovore.

Zavesice sem res dobil na AE.

Za olje Dexelia mi je prejšnji lastnik rekel da se ga ne dobi več in je zato dal Liqui Moly. Zdaj pa vidim da to ni res. Verjetno je tole pravo : Dexelia.

Mogoče še kakšen nasvet za mehanika,severna Primorska ali Gorenjska?

LP   Toni

Ime Dexelia ne obstaja več že kar nekaj let... 

Zdaj imaš pač olje:

vsi bencinarji: Mazda 5w30 Ultra

vsi dizli: olje Mazda 5w30 Ultra DPF

vsi tanovi motorčki: olje Mazda 0w20 Supra-X

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vklop vseh 4 smernikov
Napisano
pred 5 urami je Tilen5 napisal:

pustil u mazdi kake 14dni nazaj notranjo razsvetljavo spredaj prižgano, zgleda sem ruknil gor ko sem eno škatlo ven stavil(ni led), avto zjutraj bp vžgal

ja, ker se sama ugasne po 10 ali 30 min (odvisno od nastavitev)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vklop vseh 4 smernikov
Napisano
pred 37 minutami je godlike napisal:

Ford, Alfa sta po 1h vgasnila, tudi če so bila odprta vrata.

Ford celo vgasne, par minut po zaklepu.

Tudi na mazdi se samo ugasne ... ampak ni bil to moj point

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Težave z režo sim kartice
Napisano
pred 3 urami je Gregec5 napisal:

Pozdravljeni, imam problem pri sim kartici, oz. reži za kartico. Naj razložim ko ne uporabljam navigacije je vse ok ko pa začnem uporabljati navigacijo pa začne radio oz. ekranček sam od sebe preklapljat po nastavitvah od nastavitve zvoka do preklapljanja  med funkcijami. Ali je možno da je ta reža za SD kartico v stiku ali kaj podobnega? Na servisu so sicer rekli da je potrebna menjava touch zaslona, ki pa je za moje pojme predraga oz. nepotrebna. Gre pa se za Mazdo cx5 2018 l. Za vse odgovore se lepo zahvaljujem in vas pozdravljam. Grega

menjaj kartico za navigacijo, če me spomin ne vara, je enkrat @Janez007 nekaj raziskoval o tej smeri?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 črn ekran
Napisano
pred 3 urami je SpEkTr napisal:

A si poskusil po tem postopku?

A SD kartico si dal ven in probal brez nje?

Jaz bi mogoče če res ne gre drugače ponovno flashal zadnji firmware recimo.

Tole je najbolj pomembna info, a ni neka fora da se kondenz nabira pa zna pol jit v loop.

Flashanje odsvetujem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

No jst sm najprej pomislu da je lahko kompresor klime kriv za dvig obratov ampak ko se ikonca obarva ni nujno da je motor hladen, lahko je tudi prevroč! Meni recimo ikonca ni obarvana modro ko se pripeljem po AC in se ustavim na križišču za dolgi most v LJ - potem po cca pou minute se pa obarva modro in vklopi istop.

Če se je izklaplal egr je očitno problem nekje drugje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 2.2 2016 175, awd karavan
Napisano
pred 3 urami je apokalipto_81 napisal:

Zdravo,
Mazda je bila na diagnostiki, ki je pokazala, da je potrebno zamenjati EGR senzor in vakuumsko črpalko ter očistiti sesalni kolektor. Cena popravila je ocenjena med 1.200 in 1.500 €. Čakam ponudbo za storitev, saj je možno, da bodo odkrili še kaj dodatnega.

Ker je cena precej visoka, me zanima, kaj si vi mislite o tem. Ali je smiselno iti v to investicijo glede na prevožene kilometre in letnik avtomobila?

bi blo še ketnce za pogledat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - 2.2D - kadi, pije olje, etc.
Napisano
pred 9 urami je Mjurie napisal:

Kot nalašč je danes delalo (skoraj) vse BP. Najprej 10min vožnje, potem prvi postanek. i-stop se v zadnjem momentu spremeni iz "ready" v "not ready". Avto laufa, spustim sklopko in snemam, če bo zakadilo. Nič. Ok, nadaljujem vožnjo: Takoj ko speljem, i-stop skoči nazaj v "ready". Čez 5min se spet ustavim in zadnji moment i-stop spet skoči v "not ready". Avto laufa, spustim sklopko, ne kadi. Speljem, i-stop nazaj v "ready" in ker me zanima, kdaj točno gre iz "ready" v "not ready", čez 1 minuto spet ustavim. Zadnji moment spet gre v "not ready", ampak ko spustim sklopko, gre v start-stop :) Več sreče prihodnjič očitno...

SIcer sem prepozno videl ta komentar, tako da hladilne nisem dolil, sem pa vseeno odprl kovinski pokrovček. Na neuko oko mi je zgledal nivo OK. Tekočina je bila cca 1-2 cm pod nivojem pokrovčka. Ima smisel dolivati? Danes ne utegnem skočit po FL22. 

Laično vprašanje: ne bi v primeru netesnenja glave motorja kadilo v vsakem primeru, tudi med vožnjo? 

Počakaj, da se auto shladi, potem očitaj nivo hladilne tekočine !!!

Če je še vedno pod MIN, dolij notr destilirano vodo, ne bo konec sveta, če manjka 1 centi.

Potem pa kupi FL22 pa ga isto količino dodaj not.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dober servis za Mazdo (uradni, neuradni,...)
Napisano
pred 9 urami je Robert napisal:

V petek opravil redni letni servis na 5. leto pri Avtoservis BTG v BTC-ju na Mazdi CX-30: olje, tesnilo, filter olja, filter klime, avtomehanična dela, pregled šob, zamenjava brisalcev spredaj in zadaj - prinesel s sabo (delo gratis) skupaj 290,07 € (kot je bilo predhodno dogovorjeno). Zadovoljen, nimam pripomb. 

Hmmm, verjetno svečk? Ne razumi me narobe, rad bi razumel kaj je mišljeno s tem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 minutami je Gregor Muc-Up napisal:

Ta vikend sem končno našel čas in odvil gumo in preveril desno polos. Mislim, da je dovolj zategnjena. Ima pa "lufta" kot na posnetku. Leva, ki je še original tega nima. Tako, da bi rekel, da tukaj tiči napaka in vzrok tega tresenja. Mogoče nesrečna izbira rezervnega dela... Je pa vprašanje, kaj lahko ta "luft" povzroči na dolgi rok...

ja tam ti v pesto proti ležaju tolče zato nabija :( 

a je kakšna podložka mogoče tam pri ležaju bila pa da je nisi dal gor?

neverjamem, da bi imel tudi neoriginalni del tak luft

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dober servis za Mazdo (uradni, neuradni,...)
Napisano
pred 14 urami je Mazda2 napisal:

Živjo,

pred kratkim sem kupila 10 let staro (2014) Mazdo 2, 53 tisoč km, bencin. Ker sem jo iz Kopra pripeljala v Ljubljano, zdaj iščem novega mehanika.

Mi lahko, prosim, priporočate koga res zanesljivega iz LJ ali okolice (proti Gorenjski)? Na pooblaščeni servis raje ne bi šla.

Osnovno vzdrževanje in lažja popravila bom sicer delala sama, tako da iščem nekoga za kompleksnejše zadeve, ko in če bo potrebno.

Najlepša hvala!

čestitke za dober nakup :zoom-zoom:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 G145 - Software
Napisano
pred 15 urami je Tone M napisal:

Pozdravljeni,

imam Mazdo 6 2.0, 145 km bencin letnik 2017.

Velikokrat se zgodi, da pri poslušanju radia kar na 1x začne samo od sebe menjavat radijske postaje ali pa jih kar shranjuje, brez da bi pritislnil en sam gumb.

Danes naprimer, ko sem avto prižgal je diplej prikazoval navigacijo. Probleme imam tudi z park senzorji (1x delajo, drugič spet ne), so pa bili na avtu ko sem jih kupil.

Sem 1 lastnik.

V čem je problem?

Slabi konektorji, napaka pri povezavi, software??

Avto ni bil nikoli karamboliran, pred 1 letom pa sem menjal originalni akumulator z enakovrednim novim.

Če kdo ve v čem je težava naj mi prosim piše.

Lep pozdrav,

Lahko da ima ekran "mrtve dotike" in ti sam od sebe spreminja stvari - ampak to bi se lahko dogajalo samo na mestu, med vožnjo je touch softwarsko blokiran.

A si vprašal kaj na pooblaščencu?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2014 Revolution par vprašanj.
Napisano
pred 13 urami je Tilen5 napisal:

A ve kako resetiram "oil change due"? V računalniku sem kilometre in mesece že ponastavil, pa je sporočilo ostalo. Berem tle, da naj bi držal knof za užgat avto in trip palčko za 5sec?

hmm, meni poradira tudi na števcu, ampak je 2017 in imam že "novejši računalnik"

DAJ RESITERAJ ŠE TIST % ZA OLJE !!!

moraš dejansko oboje resiterat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 57 minutami je Boss napisal:

Jure + Majes = Jures ... hehe lepa @Bini

Jap, jaz sem bil tam samo zaradi Majesa... no Jure je bil tud mojster poklica. Pa Andrej na prodaji... pol so pa vsi teli šli in tukaj se še 1x pokaže ultimativna resnica. Servis in prodaja niso prostori al pa ime in lokacije, ampak predvsem ljudje, ki so tam.

Majes je na Interclassu, Andrej tudi.

Kje je Jure bo pa moral en, ki še vedno fura v BTC povedat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 napaka senzorja izpuha
Napisano
pred 2 minutama je Mazda6CDGT napisal:

Avto je iz mesta severno of Frankfurta. Tam verjetno ni bilo poplav. Upajmo, da so to samo poporodne težave. Tamau že pametuje, da bi ga moral poslušat in vzet meco ali pa vsaj volvota :).

Ja, zato pa pravim da ne paničari :) za menjavo senzorja bo pa npr kolega @miha20 dal kak komentar

nevem kaj je slabše, če bi vzel meco ali volvota :lol: ziherca je edino Mazda bencinar

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.