Skoči na vsebino

Ker mislim sam narediti tole, bo strošek samo material... Original material je okvirno 1.200€, bom pa še povprašal na GMT in Euroton...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano (urejeno)

Vem, da ne bo poceni ;) Sem pa take vrste, ki me moti, če moram avto "nonstop" kontrolirat. Avto želim imeti tako, da samo tankam in vozim med servisi, ne pa da moram zdaj vsakih 1000 ali 2000 km gledat nivo olja in ga dolivat...

Planiram tudi, da bi čez 2 leti ta avto dal sinu, ko bo naredil izpit, tako da še ga bomo nekaj časa vozili - če bo zdržal ;)

Popravljeno od x-layer

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bom tule napisal... Moja M6 ima prevoženih skoraj 260k in je začela "papat" olje.

Avto še imam namen nekaj časa imeti, zato bi rad saniral zadevo. Razmišljal sem, da bom sigurno zamenjal teflone, ne vem pa, če bo to povsem odpravilo težavo - lahko je težava tudi v batnih obročkih.

Razmišljal sem (saj vem - preveč razmišljam ;)), da bi preveril kompresijo v valjih. Vendar ne vem, če je to realen pokazatelj, da oljni batni obroček ni več ok - teoretično bi lahko bila kompresija ok, pa oljni batni obroček slab?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i-stop sistem
Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Ce pedal zavore mocno pohodis, se motor ugasne ob zaustavitvi (ce so izpolnjeni vsi drugi pogoji: akumulator ima dovolj kapacitete, temepratura je v pravem obmocju, motor ogret,...) ... Ce pa bolj nezno pritisnes pedal zavore, pa motor ne ugasne ... Pri rocnem menjalniku pa je itak se vec pogojev, ki morajo biti izpolnjeni (pritisnjena zavora, menjalnik v protem teku ...) ... Pr avtomatiku pa je dovolj samo pritisk zavore ... 

Sam tega (še) nimam, me pa osebno zelo moti, da takšnih "elektronskih" nastavitev uporabnik ne more sam spreminjati. Recimo izklop start/stop sistema, odpiranje oken s ključem (na M6 2 generacije to je), verjetno še kaj...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Katero olje?
Napisano
dne 29. 5. 2023 ob 12:11 je Hixxy napisal:

Mah ta Slolvenija je itak postala nateg.

Gledam za Motul 8100, od 50€ do celo 70€ (Bartog) + poštnina

Nemčija - 35€ + poštnina

Bolano v kakšni državi živimo, sam da se nateguje folk

Točno tako, sem tudi sam kupil preko motointegrator.at:
nullimage.png

Edino kar me je zmotilo je visoki stroški poštnine iz Avstrije... Je pa res, da je bilo še vedno ceneje kot pa da vzamem vse to pri nas...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problemi s stranskimi ogledali
Napisano
pred 39 minutami je Anita napisal:

Danes sem izvedela (na Interclassu), da se res da samo motorček zamenjati, vendar mi je gospod Majes razložil, da pride okoli 180eur z menjavo vred. 80 motorček, plus 100 delo. Al pa zato, ker sem ženska..

Če je že to, da si ženska, bi pričakoval nižjo ceno kot je bila pri ostalih ;)

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 urami je Janez007 napisal:

Tudi pokvarjena turbina ima lahko za posledico bel dim. 😪

Hmm, kolikor vem je bel dim povezan z hladilno tekočino/vodo... Če je prisotno olje je dim bolj modrikast...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tesnilo glave motorja
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Saj ga bom... Ko bo prišla šestvalnjna 6- ka ven. 😊

Ali pa kupiš 2 trivaljna ;)

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano

Dragi so, ker so tako dobri 😂

Sem to pri zadnji menjavi tudi sam ugotovil...

Tisto kar pa manjka bencinarjem, pa manjka 80% (moja ocena) vseh bencinarjev, ne samo mazdinim...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Krajši interval regeneracije
Napisano
Pred eno uro je TiEn napisal:

Jaz bom tudi videl če bodo še težave, če ne pa prodat pa kaj druzga kupt (bencinar), sam ne mazdo

Kaj pa je narobe z Mazdinimi bencinarji?

Pri hiši imamo že 5 Mazdo, vsi po vrsti so bili bencinarji...

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 2 (2012)
Napisano

Kot je že predhodnik napisal - tankaj in vozi.

Žena ima Mazdo 2, letnik 2008. Kupila sva jo pred 8 leti.

Razen potrošnega materiala (zavore, olje, filtri), sem nekajkrat zamenjal krogle pri kolesu... To pa je to.

Mala poraba, ki je sicer ne merim. Imava pa 86 km izvedbo, tako da boš imel ti še par decilitrov nižjo povprečno porabo...

Drugače pa zoom-zoom, želim ti veliko užitkov pri vožnji.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 (2010) - šklopotanje mašine
Napisano
pred 9 urami je mazdaman napisal:

Prva generacija je imela še jermen, komaj 2,2 motor je dobil ketno

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Jaz vozim bencinarje... 😉

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 50 minutami je Brane napisal:

SCANIA potrebuje 2,5 ure za zamenjavo diskov in ploščic,vi v dveh urah menjaste verigo. Tle neki ne štima , očitno je SCANIA prepočasen

Saj sem napisal približno, ker takrat ko sva to delala res nisem gledal na uro.

Mogoče lahko ti daš boljšo oceno potrebnega časa za zamenjavo verige.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano (urejeno)

Aaa, ok. Jaz imam GH in nimam tega, jaz imam take plehce in vzmet:

?u=http%3A%2F%2Fi.ebayimg.com%2Fimages%2Fi%2F231588392211-0-1%2Fs-l1000.jpg&f=1&nofb=1

Ne zagovarjam servisa, samo razmišljam. Je mogoče, da bi ti ta plehec izpadel pred kakšnim tednom?

Glede na to, da si rekel, da so ti ploščice menjavali 1 leto nazaj in je bilo do prejšnjega tedna vse ok...

Popravljeno od x-layer

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Konstantno zvijanje diskov
Napisano
pred 17 urami je scania napisal:

No in danes sem lepo zamenjal ploscice ter opazil da sprednje ploscice ki so bile menjane na uradnem servisu na eni strani niso imele namescene distancne vzmeti ki drzi ploscico v sredi v utorih nosilca.

Vglavnem pokanja vec ni, ce se komu poka poglejte te plehece.

Ne razumem čisto. Torej ni bilo notri vzmeti, ki odmika ploščice od diska ali ni bilo plehcev v vodilu?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jaz sem ketno sicer menjal na prvi generaciji M6.

Cena je bila okrog 150€, če se prav spomnim. Delala sva z očetom, po moji oceni je bilo dela recimo 2 uri.

Odvisno je koliko si bo zaračunal uro dela mehanik.

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Torque PRO seznam dodatnih PID-ov
Napisano

Ok, vprašal sem zato, ker ima sodelavec Tiguana in mu je crknil ležaj. Po števcu bi naj imel 120k kilometrov...

Mogoče veš še to, je te podatke možno spreminjati? Ali je to možno samo brati?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Torque PRO seznam dodatnih PID-ov
Napisano
pred 12 minutami je Aless napisal:

Evo ti 😉

PREVOŽENI KILOMETRI 

Name: Total distance
Short Name: TOTAL DIS
PID: 22dd01
Equation: (A<16)+(B<8)+C
Min: 0.0
Max: 500000.0
Units: km

OBD header: 7E0

Ti PID-i so samo za Mazdo? Ali je to univerzalno za vse avte?

32888_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.