Skoči na vsebino
DPF inspection required
Napisano
pred 11 urami je Alex napisal:

Te prisilne regeneracije so samo začasne in kratkotrajne rešitve. 

Problem je nekje drugje. 

Upam, da se motis in da je problem samo v kratkih relacijah. Bo pa cas pokazal svoje, kot za vse stvari 👍

pred 11 urami je Janez007 napisal:

Ja, @SpEkTr je na tem področju mladi raziskovalec, če že ne profesor. 😀

V glavnem, zamašek se je ščistil in avto je zadihal. Senzorji-računalnik so spet zadovoljni. 👍 Če je bilo samo naključje (kratke vožnje in posledično zaporedje nedokončanih regeneracij) in je prisilna regeneracija odpravila težavo, bi se verjetno moralo videti v kratkem, v mesecu, dveh. Če se obvestilo v bližnji prihodnosti spet pojavi, je Pelko naredil prvi korak v poskušanju in pomeni, da zelo verjetno ni problem v dpf, ampak nekje višje gor, vse do injektorjev. In potem sledijo novi koraki.

Pelko bi že moral vedeti kaj dela (edini poleg @Enos, ki je avto videl, preizkusil in ki je za to usposobljen). 🤔

Najbolje, da pustimo casu cas.  Upam,da so problem samo kratke relacije in se je zato filter zamasil. Bomo pa videli v prihidnosti kak se bo dogajalo z Mazdico 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF inspection required
Napisano

Evo da se oglasim tudi po reseni napaki 🙂racunalnik je pokazal da je bil problem DPF filter in sicer je Pelko naredil regeneracijo filtra in po regeneraciji odtocil staro olje ven in vlil novega. Zadovoljen kako se je izteklo in tudi kar se cene tice 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF inspection required
Napisano

Ja rdeca lucka se je prikazala, tako da bom moral takoj ukrepati 🙂

Sem pa malo prebral, da to ni majhen strosek da bo kar lepo okoli 500€ prislo, da se ta filter lepo ocisti, ce je to res bomo pa videli kaj bo Pelko rekel 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF inspection required
Napisano

Pozdravljeni

danes se mi je na AC prizgalo opozorilo "dpf inspection required" na Mazdi CX5 2014(166000km)

Bi znal kdo povedati je to hud problem oz. ali se lahko vozim z tem opozorilom? 

Lp 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA CX5 2014 175KM
Napisano (urejeno)

Pozdravljeni. Mazda je porihtana in sicer je bil problem v senzorju za izpusne pline, v info, ce bo kdo imel se podoben problem. Cena popravila oz.servisa je bila 150€, manj od pričakovanega glede na prvotni strah kaj bi bilo lahko vse narobe 🙂🙂

Popravljeno od Enos
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA CX5 2014 175KM
Napisano

Bom obvescal kaj je bilo narobe. Sicer ga lahko peljem sele v cetrtek, ker je guzva nenormalna pri Pelku 😬😬bom pa asistenco uveljavil definitivno in upal da mi dajo kaksen nadomestni avto. Obvescam sproti 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA CX5 2014 175KM
Napisano

Baterija je stara 1leto in nekaj mesecev. Se strinjam, lahko je karkoli, senzor za pritisk izpuha je tudi mozen,sem gledal na nekem posnetku na youtubu, kjer ima isto opozorilo. Najvecji problem mi je, ker nevem ali je avto v voznem stanju, da ga lahko sploh pripeljem do mehanika. 😬😬

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA CX5 2014 175KM
Napisano

Hvala za odgovor, ampak se vedno ne razumem cisto 100% kaj tocno je narobe in ali avto lahko vozim dokler se ne popravi? Upam da se se kdo vkljuci v debato vec glav vec ve :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA CX5 2014 175KM
Napisano

Pozdravljeni, 

danes se mi je na AC zgodil problem z avtom in sicer se mi je pokazalo na armaturi kot je prikazano na spodnjih 3 slikah(mali servis je bil delan dober mesec nazaj) Avto je zgubil moc in pri prestavljanju po domace povedano trokira, tako, da sumim da je nekaj z masino narobe. Če bi kdo vedel kaj je narobe bi res lepo prosil za mnenje. Lp 

20211031_161451.jpg

20211031_155755.jpg

20211031_155747.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PODIRANJE SEDEZEV TEZAVA!!!
Napisano

Ja zatic za sedezom je v okvari in se ne zapre v tem je problem ja. Da bi pa to tezavo odpravil pa mislim da je treba sedez sneti in pogledati zajle in vse. Moje mnenje, ker druge resitve ne vidim..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne verjamem da bi slo pri meni skozi...jaz sem ga kupil pri avtohisi in je veljala 1 mesec garancija...ni pa se minilo 1 leto od nakupa..imas mogoce kaksen predlog kje bi to lahko nesel komu za pogledat, sem iz Lj..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Pozdravljeni, 

imam tezavo z zadnjimi sedezi in sicer ko sem jih podrl, se mi sedaj stran za voznikom ne pritrdi nazaj. Je kdo imel ze tako tezavo in ce, kaksna je resitev. Gre pa za mazdo CX-5. LP 

Popravljeno od Enos
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 25 minutami je AmpeR napisal:

Itak, da je ok. Samo pazi, da je + na pravi strani in da levo zgoraj. Saj pri moji je tako bilo. 

Jaz sem sam zamenjal. Odklemaš, vzameš ven, novo noter in priklemaš. 

In vse mi je delovalo bp brez kakšnih nastavitev. 

Super me veseli. Upam, da meni tudi rata brez kaksnih posebnih nastavitev. P.s se eno vprasanje. Kje je pa najbolje ga peljati na servis? Sprasujem vse to ker sem pred kratkim vzel mazdo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.