Skoči na vsebino
mazda mx-3
Napisano

kako pa vem ?e senzor dela? a moram odstranit gumo da vidim to? Abs mi ne dela ker sem probal bremzat in mi blokira in ne popu??a zavora.

Potem ni to ni? za napake altenatorja, sonde...kar je bilo prej na?teto?

Prvo vse ?tiri o?isti. Mogo?e so le zapacani. Preglej ?e so vsi kabli speljani od glave do repa, ?e pa ne bo? ni? sumljivega ugotovil pa ... http://rcboatparts.com/images/voltmeter.jpg

Ravnokar sm ugotovil, da je bla tema prestavljena ... :huh:

I'm not trying to impress you ... but I have a tractor.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda mx-3
Napisano

?e ti sveti lu?ka podobna tej le, da je v njej narisan avto, pomeni da ti sveti lu?ka za motor ki opozarja na napake kot je altenator(?e je v delni okvari, druga?e se pri?ge lu?ka za akomulator), lamda sonda, kak?no tipalo(senzor) pa ne abs.

Vsaj koliko se jaz spoznam na mazde! aja pa pri teh letniki mazd, ?e je okvara in jo odpravi? se lu?ka sama ugasne!!!

O?itno se ne spozna? ... :harhar:

Senzor je nad/ob zobeh, da lahko ?teje obrate. Tako zazna da je kolo blokirano, in popusti zavoro ...

http://www.google.si/imgres?imgurl=http://...680&bih=917

Poglej ?e ta senzor dela ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda mx-3
Napisano

imam ?e eno vpra?anje!

Jaz imam mazdo mx-3 letnik 94 1.6 16v dohc v prometni mi pi?e 66kW.

Videl sem pa ?e nekaj podatkov da naj bi imela ta ma?ina druga?ne kW-e.

To sem videl na enem drugem forumu:

"Mazda mx3: imas 3 izvedbe, torej

1.6 16V 66kW / 88 KM SOHC ma?ina

1.6 16V 115 KM DOHC ma?ina, so letnik 93/94 in ve?

1.8 V6 24V 146 KM tudi DOHC ma?ina "

Zdaj me zanima zakaj mi pi?e 66 kW v prometni?

Aha pa ?e to. Gori mi rumena lu?ka mislim da je proti zdrsu.. Podobna tej LU?KA

Lastnik ki jo je imel prej je rekel da se je precvikal en kabel in da ga je sam popravil ter da bi bilo potrebno izbrisati napako. Je to res?

Pomeni, da ti ne deluje sistem ABS.

Preglej senzorje pri na kolesih. (tam kjer se ?tejejo zobje)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mre?a proti to?i
Napisano

Zanima me ?e si stvar dejansko sprobal med kak?nim hudim neurjem s to?o in orkanskim vetrom? Ker sem tudi sam gledal to za??ito, vendar me fiksiranje za mehke blatnike ni najbolj navdu?ilo, sploh ko pomislim kako bi znalo tole med mo?nim vetrom poleteti...

Jst sicer z mehkimi blatniki nimam problema:-P, veter pa ji tudi ne ?kodi kaj dosti.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mre?a proti to?i
Napisano

No, danes je blo prvi? mo? vidit kako zadeva u?inkuje.

Sicer ni blo to?e, sunki vetra so bli pa precej mo?ni, s tem da sm ?e avto (ko je sosed be?al s svojim avtom v gara?no hi?o) prestavu cca. 40m. Morm re?t, da sm zaenkrat zadovoljen. mre?a sicer plapola, konstrukcija pa si niti ni zadost premikala. Ostala je na natanko istem polo?aju kot sm jo namontiru ...

Tko da - priporo?am! :punk:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mre?a proti to?i
Napisano

Tkole zgleda zadeva, ko je namontirana na avto. Pri prvi monta?i sem potreboval nekje 10 minut, zdaj pa jo namontiram ?e v cca. 3h minutah. :P

Treba je edino po?tudirat na?in kako zavarovat pred krajo. (verjetno veriga za kolo na felgno ...) :bravo:

Ko je pospravljena v vre?o je nekje dimenzije 100cm X 20cm X20cm. Za kak?en manj?i avto pa verjetno ?e manj?e ...

post-1124-1280573974_thumb.jpg

post-1124-1280574031_thumb.jpg

post-1124-1280574534_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Tribute
Napisano

Jst sm v tej zadevi samo posrednik ... oz. se zanimam za nekega znanca od znanca :P Ne vem kaj in kako je z njegovim menjalnikom ... :closedeyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Tribute
Napisano

Zanima me, kje bi lahko dobil menjalnik za omenjeno mazdo, letnik 2002, 2.0 bencinar ...

Hvala za odgovore.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Diesel "ponorel"
Napisano

Aja, ta je vozil megana dizl starega pet let, 80kKm...

POL PA NI ?UDNO!!!! HAHAHHAHAHHAHHAHHAHHAAAA :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nesre?a s pobegom ...
Napisano

Za mazdo so deli dragi ko prasica, sploh (predvidevam) za tako redkost kot je zdej ?e MX3. Zdej pa mora? vodo nekak speljat na svoj mlin, ne sosedovga, pa da bo pr teb su?a! :jupiii::D

Bomo vidli ... :ph34r:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nesre?a s pobegom ...
Napisano

Bil na Triglavu, ceilec mi ni povedal koliko je ?kode, reku je samo, da bo klepar poslal na Triglav ra?un, oni pa ga bodo poravnal. K sre?i pa nadomestnega avta ne bom rabu ...

Upam da bo zrihtano tko k je treba ... <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nesre?a s pobegom ...
Napisano

To velja pomoje bolj za asistenco ... Ce pa recimo uveljavljas poskodbo na parkiriscu, pa kolikor vem, nadomestni avto pripada... za koliko dni pripada, pa doloci cenilec ... Vsaj take izkusnje imam sam...

Mah ja ... bom jutr na zavarovalnici zvedu ... :closedeyes:

Hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nesre?a s pobegom ...
Napisano

Danes pridem na parkirplac in zagledam udrtino v vratih in prednjem blatniku, zraven na tleh ?pure avtomobila, ki se mu je o?itno zlo mudil (verjetno odpelat) :angry:

Vrata se odprejo za par cm, ko jih zapira? so mo?no zvita v okvir vrat, tko da so po moje tudi panti nastradal ...

Ne glede na to, da mam zavarovano me RAZPIZ**, da mora bit folk tok po?ten <_<

?e se meni zgodi kdaj kej podobnga naj ravnam tko k je ta, al naj prijavim? hehe :P

Nikjer ne najdem na internetu ?e mi mogo?e pripada nadomestni avto. Gre se za to da sem od slu?be oddaljen 50km, in je vse skup malo nerodno ...

Zavarovano mam pri Triglavu ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zavorna ?eljust
Napisano

Kaj ti ni jasno? In kateri del motorja in voznega dela avta je tak da se mu ni treba segreti da dela bolje?

Pa ne me narobe razumet, ne pravim da se je treba sedaj voziti pa pumpati bremze, vsekakor pa ni fajn bremze uporabljat le za tezke situacije....navsezadnje jih tudi scistis s pritiskom, na diske leti vse zivo...

Oprosti, ampak druga?e kot narobe te pa res ne morem razumet ... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sumim okvaro turbine M6
Napisano

Najprej bi se rad zahvalil vsem, ki ste mi prisko?ili na pomo? :)

STVAR JE RE?ENA snela se mi je cev na intercoolerju.

Ko sem videl kaj je narobe sem se kar oddahnil, pa ?e popravilo me je stalo 0? in 5 min dela :D

Hvala ?e enkrat

To je mazda, tut ko misli? da crkne, ne crkne! :harhar::P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sumim okvaro turbine M6
Napisano

Ni panike turbine ne crkavajo kar tako, tebi je spustila kaka cev kmed turbino in sesalnim kolektorjem, lahko pa je izdahnil intercooler.

Turbina sigurno ni, ?e ne bi se do doma pripelu z dimno zaveso. Prijatelju se je zgodilo popolnoma isto kot si opisal ti. Ko?talo pa ga je 8?. Ajvar ma prav! :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje klime
Napisano

?e vedno mi na vsake toliko ?asa prismrdi iz klime. Danes sem kupil peno s cevko. Na navodilih pi?e, da moram odstraniti mikro filter in potem na?pricati v dovodni kanal. Ko sem osdstranil filter kabine v moji mzdi 6, je pod filtrom ventilator, nad filtrom je pa ?e ena odprtina. Prodajalec mi je rekel, da naj na?pricam v prostor, kjer je filter, vendar se bojim, da ne bo kaj narobe z ventilatorjem. Kam moram potem na?pricati peno, gor, dol ali v prostor s filtrom, ki ga potem zaprem nazaj in pri?gem ventilacijo?

Bodi previden kam bo? ?prical! So ?e radiji crkovali in podobno ... :bravo:

Jst ti raje priporo?am, da kup? plo?evinko, ki jo postavi? na tla, avto zapre? za 15 minut, da? na notranje kro?enje, vklju?i? klimo in je to-to ... :D

najdu ...

http://www.enaa.com/oddelki/avtokozmetika/...00ml___Ciscenje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje za vsede diesel,bencin in dpf
Napisano

Tole pi?e na ebayu, ko en prodaja dexelio. A je to res???

If you change your oil yourself on your mazda YOU MUST take your car to the mazda garage to get its DPF management reset and its Injector wave diagram reset otherwise the computer will use old combustion statistics for your new oil which will result in excessive knocking and a 30% or above loss of acceleration, efficiency and maintaining a top speed other than damaging the engine using the incorrect configuration.

Hahahahhahhhaa :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis mazda 323 sedan 1.5 '97
Napisano

Torej ... pri?el je ?as ... obrnilo se je 90.000km ...

Zanima me samo. ?e je kdo ?e delal glavni servis na tem tipu motorja (tudi 323f ma istega) koliko je dal za material. Okvirno.

Hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Osvetlitev armaturne plo??e MX-3
Napisano

Pri 323F-BA sem moral razdreti kompletno armaturko za volanom do sredinske konzole (?rna plastika), prav tako sem moral odstraniti sredinsko naslonjalo z rokami, ki je iz celega do vrha pepelnika.

Verjetno je pri tvojemu avtu zadeva podobno zasnovana.

Kako gre to pri 323F-BA lahko pogleda? tukaj in tukaj, da dobi? malo predstave kako naj bi ?le stvari narazen.

Hvala ti! :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.