Skoči na vsebino
Problemi s stranskimi ogledali
Napisano

Fantje, kar se tice ogledal predlagam tele motorcke, ki so modifikacija originalnih in so boljsi kot original (tut spodnji del je kovinski, ki je original plasticen). Js sm levega lih menju pred kratkim, sem pa narocil se desnega tak da ga mam v rezervi 🙂

https://a.aliexpress.com/_mKJ5GKQ

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Utrgana veriga črpalke olja
Napisano
pred 1 uro je vzupan3 napisal:

Nekje sem zasledil, da je novejši tip verige za oljno črpalko bistveno bolj robusten. A mogoče kdo ve kaj več o tem in kakšne so oznake, da vemo kaj kupit?

js, ko sm vidu svojo na avtu pa med to, ko jo mam doma ne opazim neke razlike, da bi bla kej močnejša

IMG_20221103_151200.jpg

IMG_20221103_151301.jpg

IMG_20221103_151317.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je dvorjan napisal:

Jaz imam med oglasi ugoden komplet novih verig in podložk, pa je samo en do sedaj vprašal zanj. 😃

A rabili bi ga praktično vsi (prej ali slej).

Js ga ze tut mam vec kot eno leto na rezervi 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

To je vse lepo in prav,kaj pa nek povprečni lastnik ki tanka in vozi in zaupa serviserju,da bo opravil vse kot je treba......🤔 Takim pa trda prede,če vozijo dizla☹️🥴

Ne morem pa verjet,da se vsa ta leta  pri Mazdi ne doreče kako in kaj s temi dizl motorji.....:nevem:

Kot,da nebi imeli nobenih povratnih informacij o teh težavah,ki bi se s pravilnim servisiranjem kamot odpravile in bi bili vsi zadovoljni....👍

Jp, sm zelo vesel, da sem en redkih, da sm lahk skoz zravn mehanika, ko se kej dela na avtu, on je pa tut vesel, da ma koga, ki mu lahk zraven kej pomaga prjet

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
Pravkar je vzupan3 napisal:

A je bilo govora o verigi oljne črpalke ali o pogonski verigi? Pogonski verigo verjamem da slišiš, verigo oljne črpalke pa nisem prepričan?

Menli smo se za vse komplet, 

Je pa res, ko sma z mojim mehanikom menjala cedilo je zgledala veriga v dobrem stanju. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Js sm bil na Selamrju, ko sm mel cca. 180k prevozenih, da bi menju verigo s preventive, povedu sm mu, da sma z mojim mehanikom menjala tut cedilo in, da sm sam menju tut bakrene podlozke. In mi je reku, da v tem primeru ni straha glede verige, da jo bom itak prej slisu. Zdej mam od takrat 220k.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je mazdaman napisal:

A so na servisih dovolj usposobljeni za te menjave na AT menjalnikih? Ali imaš koga boljšega (baje je pri vas eden strokovnjak za AT samo ne vem kateri tip AT menjalnikv obvlada).

sej pa ni nobena umetnost ali kakšenkoli prov poseben postopek glede menjave tega olja, tak da bi mogu to načeloma vsak mehanik znat to olje zamenjat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2016, 2.2, Skyactive, izgublja moč, ne pospešuje
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je NevLado napisal:

segrejem motor potem si pa dam duška in uživam v zvoku blokade na bencinarju :lol:

Komi cakam, da bom tut js kmal spet delezen tega 😍

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-3 in klima
Napisano
pred 2 urama je nejcb napisal:

Update: računalnik pokaže da je šel senzor za svetlobo na armaturi. Malo mi je čudno sicer, vendar ta zadeva je povezana neposredno na klimo, tako da bi bilo lahko kaj na tem. Naslednji problem, ki ga nisem vajen, ker pri VW je vse na dosegu roke. :)

Kje dobite rezervne dele? Konkretno iščem GJ6E-61-751B. Uradni servis?

Hvala.

Lp, Nejc

Vidim, da obstaja samo original. Al uzames na pooblascencu, al pa sam narocis direktno z japonske, pooblascenci bi znal met na zaligi z japonske bos pa cakal neki casa

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba skyactiv dizel motorjev
Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je kingsix napisal:

Da ne odpiram nove teme... Zdaj po nekaj dolgih turah sem spremljal porabo mazda 6 2.2 184KM.. in se mi zdi dokaj visoka. 

Nazadnje 100% avtocesta hitrost 80% med 130 in 150kmh s ACC.. Ostalo tam 100kmh (delo na cesti itd) Poraba 7.8l na 100km.. Preračunano ročno.

Na AC nič kaj gužve.. Lepo prosta vožnja... 

Na prejšnjem avtu na takih relacijah nisem nikoli prišel nad 7l pa sem vozil se malo hitreje oz bolj dinamično kot sedaj. 

ta je pa kr huda ja, okrog 7,5 mam js na 175 AT awd, na daljše avtocestne relacije, vozim pa večinoma 140km/h

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 27 minutami je TiEn napisal:

Jst sm kasko skenslu sem pa vzel vse dodatne stvari zraven.

tako ja, js sm vzel AO+, točo, divjad in domače živali, stekla, ogledala in svetlobna telesa, parking, pa asistenco

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 13 urami je TiEn napisal:

Jst tudi nimam kaska pa sam dal 500, dej mi tvojega dilerja

js tut delni kasko 560€, 35% bonitete

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Smola na avtu
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Jaz sem tudi bral enkrat na FB, da pomaga jedilno olje. Če pomaga tudi olivno olje, ne vem. WD40 barvi ne škodi, če pa odstrani smolo, ne vem. 🤔

Nikoli z acetonom ali nitro razredčilom po barvi!!! 

Nitro razredcilo ni problem, ker laku ne skoduje 🙂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 mzr-cd 163km - cukanje
Napisano (urejeno)

Poglej vakuum cevko na aktuatorju, da ni kje pocena

Edit: se pardoniram, vidim da je ze elektronski, mogoce damo palcka steka

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vztrajnik in sklopka
Napisano (urejeno)
pred 28 minutami je Janez007 napisal:

Ker ima avto že zavidljivih 290.000 km bi bilo zanimivo izvedeti, kakšnih večjih popravil je bil deležen, pri katerih km in stroški teh popravil. Dpf, turbina, injektorji ... vse to še prvo? Na koliko km se menja olje, podložke injektorjev, ... skratka, firbec me matra, kako je potem po 100.000 km... kaj se dogaja s temi Mazdami 2.2. 🙂

Pismo, gledam mal avtonet.... Ene majo res kr lepe kilometre ze  😳

Js trenutno malo cez 220k 🙂

Popravljeno od Deeyan
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vztrajnik in sklopka
Napisano
pred 5 minutami je Loli napisal:

Problem pa je da sklopke od firme luk ne najdem oz. sem našel na strani finauto.si ampak nevem ali je to res ta firma luk ali je nakoncu ponaredek od ponaredka ce je to sploh možno 🤔 ker cena je res smešno niska

Pazi, ker nekje so lahko cene brez vztrajnika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 urami je TiEn napisal:

167k km, nevem če je bil menjan takrat tudi senzor bi moral vpršati mehanika, ampak ja nekaj ne štima in je povezano s samo regeneracijom ker ko je ni avto piči prav lepo

samo konektor poglej, če je rdeče barve je še star :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je TiEn napisal:

Bom kar temo si sposodil,.. avto mi normalno deluje in pospešuje recimo na avtocesti od 90 do 180kmh kot nič. Ko mi pa izvaja regeneracijo pospešuje do 140 ob rahlem cukanju pri 140zablokira lahko zabijem pedalko do konca in ker noče pospešiti(mogoče pride  na 145kmh po kaki minuti). Any ideas prej k zapelem v sočo 🤪 ?

Da te slucajno nebo zacel pocasi ze kej un zloglasni senzor izpusnih plinov kej zezat... Ti ze kako napako javi? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.