Skoči na vsebino

Sam svojo m3 v pralnici največkrat kar z ono peno našpricam pa sperem. Če je pa že res svinska pa svojo ''rokavico-gobico'' in krtačo prnesem sabo in pa čistilo za felge ;). mogoč kdo čudno gleda, če ma pa kako pripombo mu pa rečem da sm že vidu koga k je s krtačo po-tleh krtačil in ne mislim s to krtačo potem po svojem avtu drgnit. Mislim, da bo danes kr uredu dan za kako pralno akcijo ;) 

Popravljeno od TBA
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokozmetika, pranje avtomobila,…
Napisano

js se vsake tolk časa odpravim v ročno pralnico. ene 3x na mesec. Če je po večini samo prah ruknem gor to peno počakam ene 2 min pa sprerem. če je pa veliko sranja (mušice, dreki, blato) pa prvo peno da malo zmegča vse skup, sprem, potem pa še enkrat pena al pa program za pranje (vroča voda in šampon) pa mal z rokavico rahlo brišem in nato sperem. 1x mesečno z svojim čistilom umijem felge. notranjost pa obrišem ko se nabere nekaj praha :) in posesam sploh če furam psa. Krtače v pralnicah pa ne uporablam ker sem vidu brihte k so kr drgnili po tleh🤬 ali pa kr na suho drgnili po avtu in felgah sam da bi mal bol spucali. Raj uporabim svojo ''ščetko'' za felge. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokozmetika, pranje avtomobila,…
Napisano
pred 3 urami je MazdaBoy napisal:

Kdaj si to pral? Pa danes ja dežuje na polno 😛

včeraj predno sem šel v Levc. je blo potrebno k so ble že felge ful umazane od menjave :) 

pred 3 urami je Bini napisal:

Zakaj je ta pena dobra? 🤔

fukiš zgleda :D pač za pranje če avto ni preveč umazan ga ni treba z gobo glancat

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servisni interval se sam spreminja :O
Napisano
pred 20 urami je TiEn napisal:

Zna bit ja da se ti izteka leto od servisa.

ja bi znalo bit to ja. Lahko da računalnik eno povprečje ureže kok se kilometrov dela in koliko je preteklo od reseta ali vpisa v elektronsko knjigo glede menjave olja. Najbolj bi bilo pogledat kdaj je bil narejen servis. Sicer je bolš da prej narediš servis kot pa kasnej. Mam js tud intervale na 20k po razmišljam, da bom servise delu na 15k ali 1x letno. kar pač pride prej.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski in ploščice
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Pri prejšnji M6 CD175 so se prve ploščice zamenjale pri 85.000 km, namontirali so nove Brembo ploščice, nakar so se pri 90.000 zvili diski. Zato nisem vzel Brembo ploščic, ki so sicer prijele odlično, pa še 1/4 cenejše so bile. Z ATE diski in ploščicami imam do sedaj samo dobre izkušnje.

A ne začnejo prej cvilit, da ni prepozno?😮

Cviljo samo če imajo jeziček. Vem da TRW imajo, ker zadnje sem par tednov nazaj kupil. Ko pa začnejo cvilit bi jih šel takoj menjat ker takrat je že pozno in znajo kr hitro odpovedat. seveda da se obe ploščici enakomerno obrabljata (notranja/zunanja). 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 urami je Janez007 napisal:

Če bi imeli na voljo 2 enaka avta, Mazdi 3, za isto ceno, recimo 19.000 €:

- 2 leti starega letnik 2020 s 100.000 km in

- 4 leta starega letnik 2018 s 50.000 km

Kdo od vas bi kupil 4 leta starega? 🧐

odvisno.... 

sam sem kupil m3 g120, l.2018, 27k km. za 3k€ manj.

glede novejše bi bilo potrebno preveriti če so bili narejeni vsi servisi pravočasno. ker pri takih kilometrih bi morala imeti že najmanj 5.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zadnji amortizer
Napisano
Pred eno uro je Scr3am napisal:

Ko me to zmoti k folk pravi ponaredek. A si mogoče kupil pri kitajcu ? Kupil si samo drugo znamko, katera je prva vgradnjo pri drugi znamki avtomobila. Jest sem kupil "ponaredek" amortizerje znamke bilstein, k so svetlobna leta pred OEM mazdinimi original. Bilstein je sicer tudi prva vgradnja pri BMWjih. Seveda se bili tudi bilstein obcutno cenejsi, kot pa original mazda. 

Denso je prva vgradnja sveck za mazdo. Cena je 150€. Kupil DENSO na autodocu za 60€ in ne vidis razlike, ko das eno zraven druge. Celo na orignal mazdi svecki pise denso in nikjer mazda.

Bistvo je samo, da ima pooblasceni trgovec x2,x3 marzo. To je pa to.

IAM kosi so to. v neklaterih primerih bolšji od OEM. največja razlika je, da ni mazdinega logotipa gor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ELEKTRONSKA ROČNA ZAVORA
Napisano
pred 2 minutama je Bini napisal:

Ali pa stisnjena sklopka in premza hkrati in pritisneš stikalo ročne zavore. 😉

js sam sklopko stisnem in stikalo za ročno da spusti. al pa kot je že višje napisano ko sem pripasan sam sklopko pa mal gaza

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ELEKTRONSKA ROČNA ZAVORA
Napisano (urejeno)
pred 13 minutami je NevLado napisal:

Strinjam se z vsem kar so pred mano povedali pobčki, bi pa rad povedou sam to - SCBS je sistem za samodejno zaviranje v mestu do neke hitrosti -> deluje preko sprednje kamere, ki se nahaja na steklu pred vzvratnim ogledalom v kabini. Dej za foro drugič k zašteka poglej če je kamera spucana...je totalno debilno ampak lahko je to. Meni se je včasih na prašni cesti to pokazalo pa ko sem spucal steklo je blo ok

Men se učas na 3ki zjutraj javi napako če je veliko rose in kamera ne zazna pravilno.

Popravljeno od TBA
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 1. 11. 2020 ob 5:55 je Alex napisal:

V Slo. ga dobiš tukaj:

https://airnshox.com/product.php?id=70

sem zdele kako uro porabu, kje v SLO bi lahk redline za menjalnik nabavu.  pa sem se spomnu da je bla ena debata kje se ga da kupt. Pol pa vidim, da je to ena stran kjer sem olje za MTB vilce gledu :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

I: Montaža Android Auto kit
Napisano
pred 49 minutami je tomzel napisal:

Jaz sem ga namestil predvsem zaradi potovanj, kjer rabim Google maps, ki so zame najboljša navigacija. Drugače pa imaš lahko še Spotify (jaz ga ne uporabljam) in verjetno še en kup ostalih aplikacij. Od prej imam na telefonu nameščen EasyPark, ki se je tudi pojavil gor in lahko direktno na avtu sprožim parkiranje. Lahko tudi prebiraš SMS, gledaš Google Calendar, poslušaš Podcaste (ne vem po kakšni logiki se vsebinsko pojavijo), novice, kaj več pa nisem testiral, glavno da mi Google maps deluje 🙂

Na telefonu lahko nastaviš katere aplikacije ti prikaziuje. (nastavitve v android auto -> prilagajanje zaganjalnika. Lahko tudi dodaš bližnjico za stik). sam sem ga tudi usposobil zaradi google maps (sicer ga še nisem uporabil) in pa zaradi muske 🎶 to pa vsak dan laufa :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Aless napisal:

Tole je napačno olje za bencinarja!!! 

Nvm no včasih se mi zdi da pišem za brezveze, zgleda da sem prejšnji post brezveze objavil. 

Mah, ne da se mi več, drugič raje ne bom nič pisal. 🥴

Ajd to še napišem da ne bo @Jaka32res napčno olje vlival v avto.

Na strani motornaolja. com je napisana napačna specifikacija za Mazdino olje Ultra DPF!!! 

Mazda Original Oil Ultra DPF 5w30, je specifikacije ACEA C2, sem objavil tabelo Mazdinih olj z njihovimi specifikacijami in še enkrat prilagam drug Mazdin katalog z specifikacija olj, če ona zgornja tabela nerazumljiva🤔

Mazda dela samo ta olja teh specifikacij, ki so objavlena! 

Te objavljene specifikacije so uradne Mazdine in veljajo 100%! 

To kar pa objavljajo razni prodajalci olj na netu pa ne velja vedno!

IMG_20220618_202912.jpg

Se strinjam.

@Jaka32Če gledaš original olja bi za bencinarja palalo tole.

Sam bi za svojo G120 bi vzel 5w-30

null

image.png

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 22 urami je Alex napisal:

Enako. Samo, da, sem prišparal malo manj - 350€.😊 Itak so tej na uradnih servisih eni nategatorji. Ko prideš tja ne velja garancija-jamstvo za, to, pa za to, pa za ono. V glavnem, dokler nimaš problemov z avtom je vse ok. Potem pa... 

ma ja, sej to. Trenutno delam cca 25km relacije v eno smer (v službo in domov pa mogoče kak kino vmes :) ). bom mogu na mal dalšo turo it. Mogoče kr do trojan -> kranjska -> vršič -> kobarid -> most na soči -> mgoč mal obalo pogledat -> pol pa počas nazaj do zasavja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rumena lučka za motor
Napisano
pred 2 minutama je Tržičan napisal:

Ne vem ker je avtohiša menjala🤷

Sem probal poj -klemo iztaknit in zdaj ne sveti.

Kupil sem ga pred 10 dni.

Bojim se da se nisem našponal.

Čeprav je avto redno servisiran na uradne servise.

Mogoč je sonda. se zna nardit da čez kak dan nazaj zasveti. Če maš kazga kolega k ima računalnik da ti ga priklopi pa se vid kaj bi znalo bit.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.