Verjetno bo treba kar k doktorju peljat. Tile stroški so Cca??? Pa turbino- se bolj splača obnova ali rabljena?
Če se samo kartuša menja je cca 350€ sam treba pogledat če ohišje ni pojeden. Originalna turbina onbovlena tam cca 600€ (preverjena kakovost 4 zmontirane v 2 letih ni bilo z nobeno težav)
V Mariboru ni tvoja petka ampak naša. Kovinsko modra in zadaj levo nalepka: Slivkovi otroci v, na, ob, pod ali nekje okoli avta.
In na Avto.net so vse dobro ohranjene in malo vožene. In vsaka ima že več lastnikov. In se je resno za vprašat, če so tisti kilometri realni...
Tak motor, kot imaš ti, je pri nas vlekel tudi 1300 kg težko počitniško prikolico. Z ženo imava pa zdaj 6 otrok. In v vseh 360.000 km je samo enkrat obstal - zaradi smeti v nafti... Zato se mi pa tudi toži po njej. Če bi takrat vedel to, kar vem zdaj, bi takrat rajši dal kakšnih 7.000€, pa jo dal temeljito obnovit. Ker petka je res fenomenalen avto: majhne dimenzije, ogromen prtljažnik, sedem sedežev, praktičen, uporaben, prilagodljiv, motor trpežen in zmogljiv, pa s povprečno porabo 6,3 niti ni pretirano požrešen...
Se da preverit kilometre k ima nekaj modulov napisano kilometražo pa vin, če je sam naštevcu sprememba se morda vidi s testerjem realno kilometražo. Odvisno od mojstra ki je kilometre štelov.
Sem spremljal temo. Si dal dpf nazaj? Si vklopil EGR? Si vklopil temperaturni senzor?
Če bo potem napaka, se raziskuje. Tudi jaz ne maram mahinacij. Moji avto so stock.
Drugače pa, če Pelko ni rešil, ti samo @miha20 ostane.
DPF Filter dela odlično egr, če nočeš pucat sesalnga nardiš off, je pa emisijsko egr tok našponan, da se poraba opazno zniža z egr off. Glede tehniškega zaenkat ni težav. Edino letnik od 2021 merijo emisije prek OBD tm bi se pa znal kej zaplest, ampak tud za to že obstajajo rešitve, da jim pokaže OK kljub temu da je egr izklopljen.
Mogoče kakšna umazanija v sredinskem gumbu. Jaz sem imel podobne težave in sem spihal gumb, držalo je par mesecev, sem pa opazil da se pri meni dogaja ko se zagreje kabina. Razmišljam da bi menjal sredinsko konzolo z vrtljivim gumbom. @miha20 predlog?
Če je težava s tochscrenom med vožno je ok k se izlopi, se pa da elegantno rešit zadevo zaston, odklopiš touchscreen, pa ga pol neha srat.
Sem šel v Kranj in prodajalec je zatrdil, da ta model v CX-5 ne paše (naj bi bil prenizek) - mora biti višine 220mm. Ustreznega nimajo ... da ne bo kdo hodil zaman.
Daj vin šasijo da pogledam, sam d kisikova sonda crkne mal dvomim, možno pa je, jz bi kr adblue off naredu k ga najbrš adblue serje ne ta sezor. K boš zmetov 1500€ na avto pa še kr nbo delal.
Preden bodo adblue začel meriti bo tud ta mazda pezijo dočakala.
Zabit sesalni kolektor in ventili (ni tok hudo k na 2.2), ker ima hladni egr za dpf filtrom(podoben sistem kot pri vw)
Vodno hlajen intercooler zamašen je tako krhek da priporočam uporabo ultrazvočnega čistillca. (zamaši ga zaradi egr ko spustiš gas loputo zapre in plini nazaj usekajo v hladilnik.
Težava z injektorji primerjava slabega injektorja in dobrega( dober je na desni strani) očitna razlika v luknjah.
Zamašen dpf filter, so ga injektorji tok polival d gani dohajal pucat.
"Odobrena LED žarnica v skladu s pravilnikom UN/ECE R37, dodatek 48, serije sprememb 03, (npr. H7, H4…), je nadomestni del in se to ne šteje kot predelava vozila"
V zadnjem času se pojavlja vse več proizvajalcev, ki za vozila z žarometi opremljeni s halogenskimi žarnicami z žarilno nitko kategorij H7, ponujajo nadomestne LED žarnice. Ker na AVP, ki je v Sloveniji...
@miha20, morda si že kaj pisal o tem ... zanima me, ali imaš že pogruntano, kako se pri najnovejših Mazdah 3, trajno izklopi i-stop, piskanje ob prekoračitvi hitrosti, line-keep assist, ... ?
do predzadnje generacije mam naštudirano use, pol so pa poplnoma spremenili hadware in software v avtu, in niše nč pogruntanega. Edin za čipanje mam pa tud za novejše.
Mogoce se motim, a ne vem, ce ima ta Mazda, 1.6 diesel, tak sistem DPF. Vsekakor ni nobenega dodatnega rezervoarja zadaj...
Mazda 3 ima tako, mazda 5 ima še večji tank, ne najdem posnetka od mazde 5. V mazdah kar je hdi motorjev majo usi aditiv, če ni izklopljen, mogoče čist prvi letniki da niso mel.
Če olje narašča kljub dobrim relacijam so pri tem motorju šobe slabe, ne dohajajo več dodatnega vbrizga sežig saj, pa tudi vzorec pršenja je slabši. Lahko so tudi drugi vzroki ampak največkat je to.
A če narediš pcm reset, ti zbriše tudi kode od injektorjev? Meni je to enkrat uspelo, ne vem pa kaj sem pognal Al to kar si omenjal ali pa reset all adaptations
Kode ne pobrišeš, zbrišeš ša učenje injektorjev, narediš samo ponovno učenje injektorjev.
Reset all adaptations, druge izbire itak nimaš, Sem pa imel ene par primerov k so z launch testerjem marsikej zakuhal.
Tud sam na thingdiag sm si zakuhal, k sm probavu če gre isto k z originalom. K na drugih znamkah gre super z launch.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Če se samo kartuša menja je cca 350€ sam treba pogledat če ohišje ni pojeden. Originalna turbina onbovlena tam cca 600€ (preverjena kakovost 4 zmontirane v 2 letih ni bilo z nobeno težav)
Če rabiš pomoč piši zs
Povezava za deljenje
Deli na druge strani