Skoči na vsebino
Težave 1.5 skyactiv d
Napisano (urejeno)

Ene par odkritih težav s tem motorjem 

Zabit sesalni kolektor in ventili (ni tok hudo k na 2.2), ker ima hladni egr za dpf filtrom(podoben sistem kot pri vw)

PXL_20241101_091436049[1].jpg

Vodno hlajen intercooler zamašen je tako krhek da priporočam uporabo ultrazvočnega čistillca. (zamaši ga zaradi egr ko spustiš gas loputo zapre in plini nazaj usekajo v hladilnik.PXL_20241101_134727653[1].jpg

Težava z injektorji primerjava slabega injektorja in dobrega( dober je na desni strani) očitna razlika v luknjah.

PXL_20241101_084408494[1].jpg

Zamašen dpf filter, so ga injektorji tok polival d gani dohajal pucat.

Rešitev pranje v ultrazvočnem čistilcu.

7f62c2f6-af8f-4fe5-ad34-e50952943fa2[1].jpg

Popravljeno od miha20

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

velika poraba goriva
Napisano (urejeno)

Egr off nardit pa bo manša pol litra, pol treba še dpf filter oprat.

V eni temi mam napisane tlake kaki morjo bit po regeneraciji 0.3-0.4 kpa

Lahko ti ga pa na tester dam.

Popravljeno od miha20

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

LED žarnice
Napisano

Še vir

Je pa za mazdo slabo zastopano philips ostram.

"Odobrena LED žarnica v skladu s pravilnikom UN/ECE R37, dodatek 48, serije sprememb 03, (npr. H7, H4…), je nadomestni del in se to ne šteje kot predelava vozila" 

Vir 

WWW.AVP-RS.SI

V zadnjem času se pojavlja vse več proizvajalcev, ki za vozila z žarometi opremljeni s halogenskimi žarnicami z žarilno nitko kategorij H7, ponujajo nadomestne LED žarnice. Ker na AVP, ki je v Sloveniji...

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Počitniške delavnice ;)
Napisano
pred 11 urami je Tilen5 napisal:

Kako pa daš EGR na off ?

softwersko sprogamiram

pred 7 urami je Shrek napisal:

Ekologija? 

Precej bolša kot z zabitim sesalnim kolektorjem in ventili, pa še večni mir bo z zabijanjem.

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Počitniške delavnice ;)
Napisano

Kako si prešel do ventilov nisem še nobenga vidu k bi dobr spucov razen z orehovimi lupinami.

Še egr off naredi, po mojih testiranjih se podalša čas do regeneracije preko 100km tko d jo pol dela na  300km+

Pa še zabijanje sesalnega ne bo nikoli več.

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i-stop sistem
Napisano (urejeno)
dne 5. 8. 2024 ob 19:02 je Janez007 napisal:

@miha20, morda si že kaj pisal o tem ... zanima me, ali imaš že pogruntano, kako se pri najnovejših Mazdah 3, trajno izklopi i-stop, piskanje ob prekoračitvi hitrosti, line-keep assist, ... ?

do predzadnje generacije mam naštudirano use, pol so pa poplnoma spremenili hadware in software v avtu, in niše nč pogruntanega. Edin za čipanje mam pa tud za novejše.

Popravljeno od miha20

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je Gregor Muc-Up napisal:

Mogoce se motim, a ne vem, ce ima ta Mazda, 1.6 diesel, tak sistem DPF. Vsekakor ni nobenega dodatnega rezervoarja zadaj...

Mazda 3 ima tako, mazda 5 ima še večji tank, ne najdem posnetka od mazde 5. V mazdah kar je hdi motorjev majo usi aditiv, če ni izklopljen, mogoče čist prvi letniki da niso mel.

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dpf filter vidm d ga tud nimaš.

Verjetno si mev težavo precej prej z injektorji pa je en enostavno dpf off naredu, oz fap filter.

Potem je tud zadaj levo pr kolesu aditiv za točit.

Sam opzorim, če greš v avstrijo brez filtra lahko ostaneš brez tablic. Merijo na terenu use živo.

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Če olje narašča kljub dobrim relacijam so pri tem motorju šobe slabe, ne dohajajo več dodatnega vbrizga sežig saj, pa tudi vzorec pršenja je slabši. Lahko so tudi drugi vzroki ampak največkat je to. 

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

»cukanje« Mazda Cx-5 2017
Napisano
pred 2 urama je SpEkTr napisal:

A če narediš pcm reset, ti zbriše tudi kode od injektorjev? Meni je to enkrat uspelo, ne vem pa kaj sem pognal Al to kar si omenjal ali pa reset all adaptations emoji849.pngemoji4.png

Kode ne pobrišeš, zbrišeš ša učenje injektorjev, narediš samo ponovno učenje injektorjev.

Reset all adaptations, druge izbire itak nimaš, Sem pa imel ene par primerov k so z launch testerjem marsikej zakuhal.

Tud sam na thingdiag sm si zakuhal, k sm probavu če gre isto k z originalom. K na drugih znamkah gre super z launch.

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

»cukanje« Mazda Cx-5 2017
Napisano (urejeno)

Treba najprej preverit iz kje izhaja cukanje ponavadi je težava na motorju, če je zlo zamašen bo cukal. Pa TCM reset narest. In PCM komplet reset.

Popravljeno od miha20

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je godlike napisal:

Glede na to da je tema o DPF filtrih. S ali brez filtra proizvedeš enako CO2 😉

Ni res z dpf filtrom proizvedeš več co2 kot brez l. Je pa več prašnih delcev, za kurjenje saj v dpf fitru rabimo kisik.

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano (urejeno)
dne 20. 4. 2024 ob 6:55 je Alex napisal:

To, da ti dela regeneracije na vsakih 300 kilometrov skoraj ne morem verjeti. 

Ker na mazdininih 2.2 dizlih, skayactiv, so dpf filtri zasnovani tako, da se izvaja regeneracija vsakih 200-250 km, odvisno od vožnje. Nikakor pa ne več. 

Jaz ga znam zrihtat da dela na 300-350 če so relacije.

Na 180-200km dela z slabimi injektroji pa egr off

Popravljeno od miha20

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 16. 5. 2024 ob 10:31 je djelenc napisal:

Zdravo,

imam Mazdo 6, letnik 2010, dizel, 2.2, 92 kW (125 KM), ki bo v kratkem prebila 400k km.

V zadnjem času se mi pogosteje vklaplja lučka za filter trdih delcev (DPF). Čez čas ugasne. Serviser je tudi posebej očistil ventil EGR, a težava ostaja.

Ko sem ga vprašal, ali bi morda menjala filter DPF, ni bil naklonjen, ker po njegovih izkušnjah neoriginalne kopije filtra DPF (denimo, kar kupiš pri IMT, IST, Autodoc in ostali) slabo delujejo, če sploh, in da redko celo pašejo. Originalni nadomestni del pa je drag "kot pes" (njegov izraz).

Dejansko mi je rekel, da naj se vozim in dokler gre, gre. Huh?

Pa me zanima, kakšne so vaše izkušnje -- je že kdo menjal filter DPF na tak način, tj. da je kupil OEM in ne original?

Hvala in LP

Jaz ga sam operem s kislino, pa obnovljene injektorje pa bo laufal. Če ne hodiš v tujino pa dpf off.

Lp 

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

chip tuning 2.2 dizel (2014 letnik in naprej)
Napisano (urejeno)

195hp max že pr teh konjih na avtocesti začne pr 200km/h zmanševat moč, k pridejo izpušni plini prek 800c( lahko se ta meja dvigne sam ni varno za motor) brez dpf pa gre lahko prek 220hp

Lahko se ga da tud na 210hp sam bo še hitrej pol zmanševal moč že pr nižjih brzinah 

Popravljeno od miha20

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Ko spustiš gas porabo kaže 2l takrat dela regeneracijo

dne 27. 3. 2024 ob 18:05 je Alex napisal:

Za mazdin 2,2 dizel je predvidena tovarniško regeneracija vsakih 180-200 km. Če jo dobro tiščiš, zna delati tudi prej, pri 150 km. 

po egr off je skoraj nikoli nebi smel delati pod 200km .

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano
dne 9. 8. 2023 ob 15:35 je mazdaman napisal:

Filter se maši zaradi drugih komponent, jaz bom sedaj dal očistiti sesalno stran, pa da vidimo ali se bo interval podaljšal

Sent from my iPhone using Tapatalk

Drži ja regeneracijo more delat med 250-350km  po 200kkm je problem v dpf filtru pepel od dizla in olja, po tem ga jz samo doma operem.

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 7. 1. 2023 ob 9:42 je Janez007 napisal:

Se je kdo vprašal, zakaj je pri X motorjih treba menjat svečke pri 60.000 km, medtem ko pri zastarelih 2.0 in 2.5 motorjih pri 120.000 km? Kaj jih tako uniči, čeprav delajo le pol časa (le pri višjih obratih) v primerjavi s klasičnimi atmosferci? Saje? Če saje, potem ne zapackajo samo svečk, ampak tudi vse okoli ... Ne vem, samo sprašujem ...😃

Sveče delujejo skozi in povišano kompresisko razmerje samo za to da revna mešanica še vedno zgori, okoli svečke je bolj bogata mešanica. 

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 19. 3. 2024 ob 18:39 je dvorjan napisal:

Glede na to, da še nimaš veliko km, odvij čep, in zamenjaj tistih 4-4,5l kolikor bo priteklo ven. Pa na 100.000 km še enkrat ponoviš.

pa resetirat modul TCM po menjavi olja, da se začne nanovo učit

Če rabiš pomoč piši zs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.