Skoči na vsebino

Končno sem se spravil zamenjat olje v menjalniku.

Mazda 3 hatch (l.2016, 2.0, 120hp, bencin) ročni menjalnik.

V naglici sem odvil vijak za katerega sem mislil da je čep za nalivanje olja.

Za tem vijakom pa je vzmet. 😬 Navojno luknjo se vidi na fotki.

Verjetno nima bit kej narobe če to samo privijem nazaj?

Taprav vijak za nalivanje olja je za konektorjem/kablom.

IMG-3528.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

On 6/4/2023 at 11:18 AM, Janez007 said:

Mene pa zanima, kje si konkretno nabavil? Imam že 3 mesece naročenega v SLO, pa še nič...

Nabavil sem ga v:  opieoils.co.uk

Našel sem ga še na neki spletni trgovini na Poljskem. Odločil sem se za Opie, ker vem da so legit.

Po telefonu sem klical tudi v eno slo trgovino, mislim da rally-shop.si, super prijazen prodajalec, povedal da je pri nas olje nedobavljivo in da nima nikakršnih informacij kdaj sploh se ga lahko ponovno pričakuje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Hah pa sm se res zgubil... 🤣 Ja, ročni nima filtra ena skrb manj! :) Napišem update če opazim kaj razlike v menjanju, vendar mi prej kot konec meseca ne bo uspelo zamenjat.

Avto  ima dobrih 100K km, kmalu bom dal zamenjat še mikro jermen+napenjalec, vodno črpalko in seveda hladilno.

Hvala @scania 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lep pozdrav vsem!

Sem nov na forumu, moj prvi post! :) 

Na mazdi 3 hatch (l.2016, 2.0, 120hp, bencin) ročni menjalnik, bom zamenjal olje menjalnika.

Naročil iz tujine, v Slo atm nedobavljiv:

image.jpeg

Zanima me kako je s filtrom olja v menjalniku in s tesnilom?

Kaj ni tako da imajo menjalniki filter/strainer? Na tej strani z deli, filtra ne vidim :<

click:

PARTSOUQ.COM

image.png

In pa glede tesnila; ali se lahko dobi že izdelano tesnilo? Ali to ne obstaja? Sem obrnil že pol interneta na glavo, pa ne najdem konkretnih infos oz. delov da bi jih naročil. Silikon se mi ne zdi posrečena rešitev, le-ta se namreč med montažo izrine navzven? Zaradi tega in lažje montaže bi se raje odločil za klasičnu dihtungo če obstaja.

Mi lahko kdo pomaga z linki za naročanje filtra in tesnila? Hvala!

Popravljeno od m42d4
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.