Skoči na vsebino
Ugradnja kamere za vožnju unazad.
Napisano

Kako na netu i YT postoje bezbroj uputstva kako ugraditi kameru za vožnju unazad tako isto bukvalno ne postoji objašnjenje o rasporedu žica za fabričku kameru.

1-1-c.jpg

1-1-d.png

1. siva ili mat crna žica je -6 V GND
2. crna žica je GND kamere
3. Žuta žica je signal kamere
4. crvena žica je +6 V napon

1-1-b.jpgimages hochladen

Dalje je za Mazdu 3 BM/BM  (verujem i za ostale automobile) potrebno napraviti dodatni kabl i spojiti kameru sa  C 16 konektorom koji nalazi se na vrhu petih vrata hatchback-a. Nema potrebe da uklanjate negativni pol baterije ili bilo šta slično.

1-1-a.jpg

Nakon što je veza završena, potrebno je resetovati multimediju istovremenim pritiskom na dugme za muziku, zatim za navigaciju i jačinu/isključivanje zvuka na oko 10 sekundi, odnosno dok se sistem ne resetuje / ponovo ne pokrene. Nakon ponovnog pokretanja, sistem vidi kameru za vožnju unazad / nema potrebe za dijagnostikom ili drugim novijim verzijama softvera.

1-1-g.png

1-1-h.jpg

1-1-e.jpg

Toliko od mene i sretno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba skyactiv dizel motorjev
Napisano

Da prenesem moje iskustvo. Pre 20 dana sam kupio Mazdu 3 1.5 d automatik 2017.godina sa 90 000 km i iskreno mala potrošnja joj nije jača strana. 
Doduše komp pokazuje optimistične brojeve. 

viber-image-2023-11-26-12-44-13-842-bb.j
Ovo su merenja na ravnom delu autoputa, 88 m nadmorske visine. 
A realna slika uglavnom vožnje po autoputu nekad i do 160 (nema ograničenja) ali uglavnom oko 130.

viber-image-2023-11-26-12-44-13-298-bb.j

A ova je potrošnja kad sam je uzeo i vraćao kući. Put sam prešao bez stajanja stim što je bilo svega, zastoji dok sam izašao iz Berlina pa zatim radovi i duža vožnja 180. I ovde kopm poprilično laže.

viber-image-2023-11-30-12-18-09-602-aa.j

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.