CX5 AWD bencinar letnik 18, se je začel glasno obnašat. Najprej sem mislil, da so zadnje ploščice obrabljene. Čez dva dni opazim olje na tleh garaže. Po pregledu, imata obe zadnji polosovini luft in pušča olje. Očitno je šel zadnji diferencial. kako velik strošek me čaka?
Mogo?e je butasto vpra?anje. Javlja mi, da imam ?ez dober teden servis in menjavo olja. ?e do izteka od?tevanja ne naredim servisa, to vpliva na kak?no omejevanje mo?i motorja ali celo blokado delovanja?
Boli jih k.. za ekologijo samo da je denar. Drgac je pa zadeva itq preprosta in pac ne furas na uradni servis pa bo avto bolje servisiran z boljsimi materiali pa se denarnica ti bo hvalezna. Je pa res, da potem nimas garancije, ampak glede na to koliko bos v 2-3 letnih prisparal je vseglih ce je nimas. Avto pa ponavadi najhitreje prodas po treh letih k je pa itq ze izven garancije.
Moj ima 5 let garancije. Si pa mazohist da 11 let star avto vozi? na poobla??eni servis......
Sicer z avtom ni ni? narobe in sem z njim zadovoljen, vendar gre takoj po preteku garancije stran od hi?e. In to samo na ra?un oderu?kih servisov.
Saj po poteku garancije dobi? nekoga ki ti naredi servis ceneje. Tudi jaz sem po poteku garancije prej?nji avto vozil k "privatniku" servisirat. Redni servisi so bili vedno okrog 300?, potem pa dobro polovico ceneje.
Danes me kli?ejo s servisa, da mi zastonj pre?pricajo vrata in blatnike z nekim sredstvom proti rjavenju. Avto naj bi imeli 3 dni. Je to ?e kdo opravil? Avto je letnik 2004 (6 karavan)
optike nisem delal, ker mi je vulkanizer rekel da zaradi optike nebi smelo tresti.
Trese pa ?edalje bolj. Na za?etku mi ni tako zelo treslo. Sedaj pa vse bolj se ob?uti to.
Bom ?el v ponedeljek na optiko pa bom videl. Samo vseeno mislim da je nekaj drugo krivo.
Jop!
Mazde 6 imajo serijsko gresko na utorni gredi volana. Le ta je iz neke plastike in mazana s posebno mastjo. Scasoma se ta mast "izgubi" in nastane zracnost, ki povzroca to tresenje .
Naj ti na servisu to utorno gred na novo namazejo (imajo boljso mast kot je serijska) in tresenje bo izginilo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
CX5 AWD bencinar letnik 18, se je začel glasno obnašat. Najprej sem mislil, da so zadnje ploščice obrabljene. Čez dva dni opazim olje na tleh garaže. Po pregledu, imata obe zadnji polosovini luft in pušča olje. Očitno je šel zadnji diferencial. kako velik strošek me čaka?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani