Hvala vsem za odgovore, bom prevero na forumih in na servisu, pa vam javim kako in kaj.
Aja, ja eclipsa sem tudi mel ja.
Hvala.
Hehe, jest sm ga mel tud, pol sm mel RX-8. Zdej mam pa kr Citroen Xsaro Picasso (sicer kanta, ampak je pa zlo uporabna in pocen), ker me je minil met ?portni avto in denar raje vlagam v druge ?porte. Kerga Eclipsa si pa mel ?e smem vpra?at?
Glede servisa je pa za RX-8 v Sloveniji sranje, ker so popolnoma nesposobni (vsaj glede motorja). Zamenjat ga sicer znajo, samo znanja o njem nimajo. Tko da, ?e bo? po servisih spra?eval ne bo? izvedel najbr? ni? pametnega. Poglej ?e je kak?en topic na temu forumu http://www.rx8club.com/, ali pa sam postavi vpra?anje. Tu bo? najbr? ?e najve? izvedel.
Tole je sicer mal off topic, samo zanima me ali si ti prej mel kak?nega Eclipsa (zaradi nicka?) A zdej ma? pa novo rabljeno Mazdo RX-8?
Tko kot je "pozabu" napisat na seznam? ?eprou naju je ON naknadno klicu nazaj, kdaj majo frej termin (to je blo ?e oktobra), ko sva ?le osebno tja da vsaj pogledajo avto, kaj je narobe,...Valda ni kdo mislu, da je res kdo stopu kam bliz avta? Dobile datum 17. novembra, mami 3x kli?e, da ji povejo ?e dr?i pa se ni nobenmu uspel oglasit,..
Je pelala avto,..konc koncev so naju oni naro?il,..in ji pove frajer da ni napisana na seznamu,..
In je oblubu, da pokli?e nasledn dan in pove nov termin,..
Zakaj bi klicala? Je pozabu napisat na seznam, je pozabu poklicat,..Sorry ?e ma tip take te?ave s spominom, nej si za?ne stvari zapisvat, al pa je pa? nesposoben za delovno mesto k ga ma,..
Ja se zgodi 1x, ko se zgodi drugi?,..
Pa kukr vem,..nisem edina k je zlo razo?arana nad tem servisom
Yap, zelo slab servis so. Tako uni v BTC-ju kot uni v ?i?ki. Se ne ?udim da ima suicidal te?ave.
Kupil sem novo Citroen Xsaro Picasso . V bistvu sem hotel kupit kaj drugega (kak?nega rabljenega karavana), samo avta v 4 mesecih nisem mogel prodat (klicalo me je to?no okrog 10 ljudi, pa od teh ni niti eden pri?el sploh pogledat) in niti nikjer mi ga niso hoteli vzeti v ra?un (dokler nisem omenu, da bi dal rad v ra?un 8-ko so vsi rekli da je mo?na menjava). V bistvu sem se komaj komaj zmenil na AC Cosmosu da so mi ga vzel v ra?un (sej zdej ga tud oni prodajajo ?e ene tri mesece) za 11 jurjev in pol sem mogu ?e 3 jurje dopla?at za Xsaro. V glavnem glede na to, da zdej delam dalj?e razdalje, rabim plac in da pridem po kak?nih slabih cestah do dolo?enih spotov je tale Xsara super, medtem ko je bla 8-ka uporabna sam za driftat. Za drug avto bi bla 8-ka super, sam kaj ko so stro?ki vzdr?evanja previsoki. ?e me bo ?e kdaj mikal driftat si bom raj?i kupu kak?no rabljeno MX-5 in jo mal po?timu.
Kaj ko bi peljal v Gama center v BTC, naslednjic, ko bodo kaksni problemi.
Ma vsi servisi za Mazdo so zani?, ?e posebej ko jim 8-ko pripelje? nimajo pojma. Jest sem prov vesel da sem se je znebil. Sicer je avto ena A kot ?portni avto, ampak podpora v Sloveniji je pa za en kurc in lahko samo denar stran me?e? na servisih - ra?unajo k prasci, zrihtajo pa ?ist n?. OK olje celo znajo zamenjat. Ko sem peljal avto na servis, ker se mi je ma?ina nekam ?udno ?tartala in spu??ala ?udne glasove (prej to pol leta ni delala) so rekl, da je to normalno za Wankla (yeah right). Pol sem jim ga pa ?ez par mesecev prpelu v AC Cosmos in jim ga dal v ra?un, so pa rekli da je ma?ina v zadnjih zdihljajih. Da ne omenjam, da mi ?kripanja prednjih zavor niso znal odpravit (serijska napaka). Ma kr neki vse skupi.
ah ne se kregat zarad ene smetance let's be friends drga? pa nbedn ni nobenga hotel u?alit, pomagat pa ne more edn ko ma npr mazdo 3, lahko ti da samo mnenje so ti ?e povedal da ?e heca ne razume? ti pa ne mormo pomagat
To ima? prav, mogo?e sem bil res preob?utljiv, pa sem malo preve? resno vse vzel.
Glede olja, in izbire le tega bi ti znal uporabnik z nickom sirius svetovati......kvalitetno svetovati
Na ?alost ga pa ?e dolgo nisem videl gor, tako da probaj na ZS.
Hvala.
To je popolnoma normalno!
Kje si pa ti na?el interval na 10.000km? Kolikor je meni v glavi ostalo je interval na 20.000km, in ni nobene potrebe po menjavi na 5.000km. To je samo metanje denarja ?ez okno. ?e ga skozi ?ge? na polno menjaj potem na 10.000km, samo ?e ga ?ge?, ga mora? tudi skozi dolivati in potemtakem motor tudi dobiva skozi fri?no olje!
Pa cist tko za info, tisti tvoj review, glede porabe. Tisto govori o ta svoh mazdi, 192 konjski.
Vem ja, sem prebral review. Razlika v porabi med revolution in challenge je tko samo 1l.
1. G Kaneda, na takele izpade smo nekateri alergi?ni, pa? jebat ga ?e pa ti ?e v osnovi ne razume? heca ti pa ni pomo?i.
Jest ho?em sli?at kaj pametnega, ne pa same neumnosti rekla kazala in tvoje zadeve o eksperimentiranju in odpovedi motorja.
Pa lahko tanka? 100 otanov v RX-8
Hm, zakaj pa ne bi mogel???? kakor vem so Evropske verzije (170kw) in Ameri?ke (177kw) namenoma ?ibkej?e od Japonske JDM (184kw), ravno zaradi tega ker imajo Japonci ve? izbire bolj ?istega in ve?oktanskega premium goriva.
PA naslov da ti po?ljem priznanje, ker ima? tako lepo porihtane podatke o porabi, stari svaka ti ?ast
Hvala. briga me kako je urejeno. To mi vzame to?no 2 minuti cajta, da vpi?em notri in vsaj vem pri ?em sem in lahko blebetam o porabi, ker je vse ?rno na belem in ne nekateri ko na pamet govorijo, kot da majo v mo?ganih potovalni ra?unalnik.
3. Servisi so pa na ?alost skozi bolj taki da te povsod posku?ajo nategnit, ?e se jim pusti?, oziroma te ni poleg.
?lo se je za zadevo da sem hotel uveljavljat garancijo (?al je bil avto takrat ravno dva meseca iz garancije in sem hotel uveljavit kulanco) na slabo narejene lu?i (Mazda bulletin http://www.finishlineperformance.com/pdf/r...14-07-1795.pdf). Prej?nji lastnik je prodajal avto in ?e pri njemu so bile zalite in se mu jih zgleda ni dal menjat, ?eprav bi lahko brez problema uveljavljal garancijo, ampak zgleda da ker je pa? prodajal avto se mu ni dal. Torej hoteli so mi ra?unat 300? samo za nove lu?i, ?eprav bi mi lahko predlagali varianto za menjavo gumic=70?, kot je razvidno iz bulletina. Bom jaz raj?i sedaj menjal cele lu?i za lu?i novega 2008 modela Mazde in bom imel ledice. Poleg tega sem jim rekel, da mi sprednje bremze cvilijo in so mi jih pobrusili in ?e po 3 km ko sem se peljal iz servisa so mi za?ele nazaj cvilit. Morali bi mi narest pa tole da bi bila stvar v redu http://www.finishlineperformance.com/pdf/r...001-06-1568.pdf. Pa kak?en servis je to? In po va?ih besedah najbolj?i, kak?ni so ?ele drugi? Poleg tega sem pla?al za menjavo olja, menjavo sprednje parkirne lu?ke in bru?enje zavor 184?. Od tega je ?lo 60? za olje, 2? za lu?ko in 120? za servisni ?as, pa ?e brez avta sem bil cel dan (torej celokupno sem dal 120? za fucking usrano menjavo olja, ki mi jo najbr? tud sploh ne bi blo treba narest, ampak sem dal menjat ker je prej?nji lastnik dal notri sintetiko Castrol TXT). Poleg tega znam sam zamenjat olje, samo sem peljal na servis, da dobim izku?nje z na?im Mazda servisom. ?e se komu spet zdi, da se kur?im, okej se pa kur?im.
Kaneda,
?lovek umiri se in pust druge dihat. Prav i??e? nekoga da se skrega?. Te bodo vi?je sile izlo?ili.
FAIR PLAY!!!!!!!!!!
Hja, sej se bom raj?i kar sam izlo?il, ker tukaj nimam kaj iskat. Same neumnosti sli?im in ravno zaradi tega se zapnem s kom oziroma kregam. Ne bom rekel, da jaz veliko vem, ker tudi ve?ino stvari preberem na Internetu, ampak tukaj bi rekel, da tudi ni nekega znanja. Bom raj?i probal prefiltrirat informacije s tujih forumov. Pomoje bom ve? izvedel kot da zapravljam ?as tukaj.
Jaz bi prej rekel da je v tvojih postih aroganca, da mam jest nizko porabo, se pravi da ne divjam z avtom, tako kot ti. Potem sem pa najbr? ?e lolek, ker imam tak avto in spra?ujem ?e je ?e kak?na alternativa za olje. Mogo?e samo nisem brezglava potro?ni?ka ovca in bi kdaj rad tudi kaj vedel in ne samo Dexelio sipal notr, ker na Mazdi tko pravijo (tako kot na Microsoftu pravijo, da je treba v Windowsih uporabljat Internet Explorerja). In od vseh, ki so govorili o porabi RX-8 sem mogo?e edini, ki vsaj vodim statistiko porabe in ne govorim na pamet. (zadnji tanki so tukaj http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=4801 , odkar vpisujem na poraba.com). Na za?etku, ko si nisem pisal sem na pamet mislil, da je povpre?na poraba vi?ja. Kvantiteta prevo?enih km pa tudi ni neka referenca o kvaliteti vo?nje, tvojih vozni?kih sposobnostih in poznavanju avta.
One of the drawbacks of a rotary engine is that they aren’t very economical. A consumption of 11 litre/100 km is possible, if you take it very slow. If you hear the buzzer a couple of times, 14 litre/100 km is more realistic. With a fuel tank of 61 litres, you will only get 430 km far without refuelling.
No kot ka?e sem jest v tej kategoriji, ti si pa zgleda v vi?ji in tvoja poraba je tista prava in ti si najbolj?i in najhitrej?i.......mogo?e tudi najlep?i.
Sparas mazdo? Nekam malo ti pije ))) Meni pije 15 do 18, normalna voznja, priganjanje do 22, ce pa probam cist lepo vozit, po odprtih cestah pa ene 14
A pa ti to statistiko vodi?, ali na pamet govori?? Napi?i svojo porabo za zadnjih 5 tankov. Ne bi rekel, da ravno ?param s ?im, vozim normalno. Moja dnevna vo?nja je okrog 25 km ve?inoma pol po mestu pol po obvoznici. Tukaj ga nimam kej za srat in pritiskat, ker se vozim v ?asu, ko je gu?va na cesti in je polno ljudi ki ?e sami ne vedo kaj sploh i??ejo na cesti. Sem ugotovil, da tudi ?e jaz obvladam vse in bi lahko vozil hitro, drugi nimajo pojma in je treba na druge pazit, ker ve?inoma sploh ne gledajo ni?. Ja se mi zdi da ti nisi iz Ljubljane zato tega najbr? ne razume?. Za vikend imam pa ve?inoma relacije, ker grem ven iz Ljubljane.
Avto mam zato, da ?e je kak?en ovinek ali rondo prost lepo poslajdam in to mi je u?itek, s tem namenom sem ga tudi kupil.
Pust ?loveku naj experimentira, da bo potem lahko jamral kol zani? je vankel motor.
Pa da nebi res kaj experimentiral, te cenej pride drago in pravo olje kot pa menjava motorja.
Hm, nisem nikoli rekel da je Wankel zani?, ?e bi to mislil avta sploh kupil ne bi in kupil sem ga ravno zaradi motorja in RWD-ja. Tudi eksperimentiram ne, ampak samo spra?ujem za informacije (eksperimentiral bi ?e bi notri nalil sintetiko, kot je to ?e naredil prej?nji lastnik). Kakor vem je Dexelia ultra olje Total/Elf/Fina olje, ki ga Elf dela za Mazdo. Edina razlika je da je Dexelia ultra 2x dra?ja, ker gor pa? pi?e Dexelia. Hja, Mazda ?e priporo?a njihovo olje, ampak ?e bi pogledal bulletina ki sem jih pripel v svoj post bi videl, da v Evropi priporo?ajo samo mineralno olje - Dexelia preffered (ampak lahko uporabi? tudi mineralno olje drugih proizvajalcev z enakimi specifikacijami). Medtem ko v Ameriki odsvetujejo sintetiko samo za pre-Renesis motorje. Torej Dexelia ima API SL/CF ACEA A5/B5 specifikacije, kakr?ne ima popolnoma enake tudi Total Quartz future 9000 5w-30 in pomoje sta oba enaka, samo embala?a je druga, cena Totala je pa za pol ni?ja. Je pa res da na Totalu pi?e da je sinteti?no proizveden, medtem ko na Dexelii ni? ne pi?e.
V bistvu vse kar sem hotel sli?at je, da mi nekdo ki ima vsaj malo pojma (?e ga kdo sploh ima) da kak?en pameten odgovor, ne pa da berem neumnosti kot si mi jih ti pisal.
Poleg tega sem postal malo ob?utljiv na Mazdino politiko v Sloveniji, ko sem peljal avto na servis, ker se niso obna?ali fer in so me hoteli nategnt. Torej ne maram da me nekdo nateguje in da ima monopol. Samo zato i??em alternative. Ne vem zakaj v uporabni?kih navodilih ni? ne pi?e o odsvetovanju sintetike, je pa velikokrat napisan stavek.....peljite avto na menjavo olja na Mazda servis, kontaktirajte Mazda servis.........
Aha, hvala. Sem najdu tud re?itev, ki jo morajo narest na servisu ?e jim te?i?, da ti niso v?e? kremaste substance ko ?ekira? ole. Zgleda kar zapleten postopek.
No pa k smo ?e pri olju, na kolk km ga menjate? Kakor se spomnim je interval v priro?niku 10000 km, ampak na netu vsi priporo?ajo na 5000 km.
Pa ?e to. Zdaj sem prebral da Renesis ma?ina sploh ni ob?utljiva na sinteti?no olje, kot so bili to prej?nji Wankli. Katero olje naj kupim za RX-8, da ne bom kupoval precenjene Dexelie? A kdo ve katera firma dela Dexelio za MAzdo? Mensezdi, da Elf.
Potem pa najdem ?e tole (zdaj pa ne vem komu se lahko verjame).
Zanima me, ?e se ?e kateremu od lastnikov RX-8 nabira smetanca na merilni palici za olje in katero olje uporabljate? Baje je to normalna stvar pri rotacijskih motorjih, ampak vseeno raje vpra?am, da nimam kak?nega ve?jega problema s kak?nim tesnilom. Sicer vse dela brez problema, ampak pali?ica je popolnoma zapackana. Lahko tud poslikam ?e je treba. Aja pojavljat se je pa za?el konc novembra, ko je prvi mraz prtisnu in zaenkrat je ?e vedno prisotno.
http://www.moj-album.com/album/9926351/ tukaj je neki slikc avto sm kupil v kr?kem zdaj je pa ve?inoma v ljubljani ker tam ?tudjram ?ez vikende pa v novi gorici.
Aha, tega se spomnim z avto.neta. Prodajal ga je ene 3-4 mesece Peter Buneti? in ma spredi dodan spojler ob straneh pa dodane pragove. Mislm da je to tisti ?lovek, katerega bratranec ima rde?ega Mitsubishija 3000gt in sta enkrat tudi slikala avte skupaj, slike so ble pa tuki http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=3159 , sam jih zgleda ni ve?. Kej ve? pa ne vem. Kaj pa ?tudira? tukaj v Ljubljani? Ene parkrat sem videl eno rde?o 8-ko, na poti v slu?bo samo nisem videl tablice.
Tole je pa najbolj?i post na katerega sem naletel, zakaj naj bi Renesis ma?ina ?la po gobe:
Ok, I can see you're unhappy. However, I am not the cause of your delimma and, that being said, might I suggest that we leave the attitudes aside and focus on the issue at hand. The two common reasons that rotary engines fail are: #1. loss of compression due to rotor apex seals becoming seized
in the rotor. When this happens, combustion actually leaks from one chamber into the next causing pre-ignition or detonation (pinging) spark-knock, all of which are the same thing. In a rotary engine this also usually causes a severe lack of power. #2. loss of compression due to rotor housing damage due to overheating or lack of lubrication. The underlying cause of these issues differ. The apex seals seize or become stuck because of carbon buildup. Which could be caused by infrequent oil
changes and or poor fuel quality. The rotor housing damage occurs when the combustion chambers are exposed to extremely high temperatures, and the special alloy coating flakes off and subsequently causes causes basically
the same symptoms. Mazda knows all about these problems and has spent millions trying to engineer these rotor housings to withstand high combustion temps. and alleviate these issues. Believe it or not Mazda actually cares very much about your safety #1 as well as your continued
satisfaction as a mazda vehicle owner. A recall was issued in 2006 titled
recall 4206f. This recall envolves a fairly extensive inspection of every
Rx8 produced from the first to roll off production in the fall of 2003 until some time in 2005 when the changes were phased into production.
Briefly the recall involves replacing the leading spark plugs with an up
dated plug. Inspecting the catalyst efficiency with data stored inside the PCM (powertrain control module) known to us as mode 6 data, and re-programming the PCM to a new calibration which allows more oil to be injected into the rotor housings. This is just the standard part of the recall. It gets much more extensive depending on whether there are any previous customer complaints of severe lack of power or stalling issues.
This recall has once again cost mazda millions of dollars to prevent an issue which actually happens on a very small percentage of Rx's. I service
many, many Rx8 vehicles that belong to owners who are happy to own them.
I would like to point out that whatever dealership you are dealing with concerning these issues is probably not the one I work for. Also I'd like to add that the dealership personnel you speak to directly most likely is a service writer or maybe you've spoken to the service manager, but nonetheless these people deal with people, not cars. It is certainly possible that your stalling concern is not caused by engine failure but
some other problem. Without personally working on your vehicle, I'll probably never know for sure. I suggest you take your vehicle to a different dealership, have a sit down with the service manager and explain to him/her all of your issues past and present. You may also contact the
regional customer service rep. using the 800 number in your owners manual.
Good luck to you and your family.
Poky ?arovnik.press
Mogo?e je samo une magnetke uporablju . Jah n? no sej verjamem da je mel tako porabo, sam ne vem kolk je to dobr za tak avto (beri ?e zgornji post, zakaj ma?ina odpove). S temi ?arovniki se samo mal hecam.
Mam revolution L opremo pa 231km. Z autom sm pa zaenkrat res ful zadovoljen sm pa malo po ameri?kih forumih gledu in sm vidu da jih je tm kar neki k so menjal motorje ?e pr 50k km, tko da sm se odlo?u ?e malo tle na forumu poupra?at ?e je ?e kdo imel probleme s tem.
Mazda je naredila vpoklic 2004 in 2005 motorjev zaradi te napake leta 2006 in ?e to za tiste motorje, ki so bolj v vro?ih de?elah, ker tam so uporabljali malo druga?no olje.
V glavnem Mazda priporo?a, da uporablja? seveda njihovo Dexelia olje, ?eprav najbr? je va?no samo da uporablja? mineralno olje istih specifikacij, kot pi?e v navodilih za uporabo. Pa vsake toliko ?asa teraj avto v vi?je obrate tam do redlina, da se odprejo vsi ventili in da se ti ogljik ne nabira v motorju. Prej?nji lastnik moje, ki je imel avto samo pol leta je dal notri sinteti?n olje Castrol in ko sem ga kupil mi je v leru mal tresl avto. Potem sem pa po enem mesecu peljal na servis in dal notri originaln olje in mi sedaj ne trese ve?.
Pr moji je bil motor garancijsko menjan s strani prvega lastnika pri 60k km. Tako da sem kupil v bistvu avto s 70k km, ampak samo z 10k km prevo?enimi z novim motorjem. Zato sem tudi kupil to.
Napi?i ?e kolk ma? kej porabo. Sam tko informativno, ker tukaj na forumu je par ?arovnikov, ki so imeli konstantno povpre?no porabo 11-12l na 100 prevo?enih km in smo se ?e nekaj kregali okrog tega. Me zanima kolk je bla taka neagresivna vo?nja dobra za motor, pomoje so ga ?ist zadu?il.
Hehe, sm probal vse to, po priporocniku in vse pa ni nch delovalo, tko da danes mi je vlecna sluzba odvlekla avto na AC cosmos, pa nej tm uzgejo. Ku baje ce je prevech zalito treba masino not spucat, da gre vn olje pa bencin, pach mors posegat v masino. Avtovleka je itak zastojn (MES), za drugo pa ne vem kok bojo racunal. Sej ne da sm lih en tedn nazaj meu na servisu in sm dau 600 euru, upam da zdej nebo tko drago, ceno jo lih tam pustim
Kaj so ti pa naredili za 600?? Sam tko informativno me zanima, ker zadnji? sem dal jaz samo olje menjat pa je blo 180?. Pa povej kolk te bojo opilil za tole o?ivljanje.
Huh - tole pa zgleda cela jeba. A ?e sve?ke odvije? pa pusti?, da bencin izhlapi pa ni re?itev? Verjetno bo trajalo malo dlje. Ko ma? sve?ke zunaj pa bi bilo verjetno dovolj, da na hitro zavergla? motor glih tolk, da ?e se je ve? goriva nabralo, da ga flikne ven skozi odprtine za sve?e.
:ne vem: :ne vem:
Preberi si v priro?niku postopek v primeru te?av z zalitjem motorja (Stran 7-23), mislm da deluje. Sam ga sicer nisem probaval, ampak je tudi na youtubu en video (sicer v japon??ini)
kjer so tudi pokazali postopek. V glavnem ?e ni kaj huj?ega ti mora uspeti ?e bo? pravilno izvedel zadevo. ?e prvi? ne uspe poskusi ve?krat. Pa probavaj danes, ko so malo vi?je temperature.
obenem pa mora? meti CD zaklju?en (saj audiio CD ne more? met nezaklju?en)
Hm, od kje ti to? Seveda da ni nujno met audio CD nezaklju?en. Pa? posnamem gor par komadov in jih kasneje dosnamem in ko kon?am ga zaklju?im. Res pa je da ga kak?ne starej?e enote ne bodo predvajale.
Klical sem ?e v Mazda servis. Rekli so mi da glave ne ?itijo, in da je predhodnih pred menoj verjetno predvajal kopije zato je tudi glava ?la. Lahko pa mi zamenjajo radio za skromnih 500 eur. MADONCA.
Zanima me ali ima ?e kdo tak problem, da mu original cd player v mazdi 6 ne bere cd-jev ki jih zape?e? z nerotom.
Originale zagrabi takoj kopije pa ne in mi napi?e CHEK CD.
Lep pozdrav Uro?.
Mogo?e bi blo fajn, da bi z Nerotom zaklju?il CD, ker najbr? snema? multisession CD-je in ti jih ne bere. Vsaj v?asih je blo tko, da nera?unalni?ke CD enote niso prebavile multisessionov.
Samo ?e nekaj - sem se spomnil, ko sem bral sporo?ilo o vodni pumpi in jermenu. ZMERAJ se SPLA?A pogledati za dele na ebayju. Je res, da bu?iji zara?unavajo mastno po?tnino, ampak vse se da zmeniti. Evo, kaj se 100 % spla?a kupovati tam: zra?ne cevi in vse, kar se ti?e air intakea, filtre, EGR, IAC, MAF ... Finta je v tem, da bu?iji ?ivijo v bolj pra?nem okolju kot mi, zato morajo tuneupe delat bolj pogosto kot recimo mi (5k milj). Evo, pa iz prve roke: jaz sem rabil novo cev od merilca zraka do sesalnega kolektorja. Kopij ni, samo originali, ki stanejo 120 EUR. 120 EUR. 120 EUR za kup gume!! Na ebayju stvar stane 19 USD in je prav taka, za Z5 DE, ki je edini model z merilcem zraka takoj za filtrom. In zaradi teh nastavitev je cev v Evropi tako "draga". Ma kurca... jodlarji ho?ejo samo slu?iti na na? ra?un. Ko pokli?e? na mazda servis v Avstrijo, te najprej vpra?ajo "a je ta avto v slovenija gekauft ali v avstrija???". Na podlagi tega ti potem postavijo tudi ceno.
Odkar sem bil jaz na uradnem servisu in pla?al 100?, samo za menjavo olja in lu?ke, mislim da me tudi ne vidijo ve?. Da ne omenjam, da so mi hoteli ra?unati 300? za menjavo lu?i, ?eprav sem te?avo sam odpravil z malo iznajdljivosti in uro vlo?enega dela. Zdej se moram ?e dobro pozanimat a za svoj stroj res sploh rabim originalno Mazdino Dexelia olje, ki je vsaj 2x dra?je od konkurence. Sem prepri?an, da za njih olje proizvaja nekdo drug.....treba je samo ugotoviti kdo in ga naro?iti od najcenej?ega ponudnika.
?e so ti ?tifti isti kot v RX-8, potem samo vzame? en izvija? in ga zasadi? nekam v okrogel
utor?ek in potegne? ven sredinski del ?tifta in se le ta premakne gor. Ko to naredi? samo lepo brez te?av cel ?tift ven potegne?. Jaz sem moral dati tudi ?tifte in plastiko ven dat ko sem popravljal lu?i. V glavnem z dobro tehniko ne bo? ni?esar po?kodoval. Ko daje? ?tifte noter, da? pa obratno nazaj, se pravi sredinski del ?tifta mora biti zunaj, ?tift vtakne? na mesto in pritisne? sredinski del noter in se lepo zasko?i.
Lu?i odmontira? ven pa obe v 10 minutah.
Aja, pa kje z neta si downloadaj kak?en manual kako razstavi? avto do zadnjega vijaka in prej poglej vse postopke, da ne bo? ravno nekaj na pamet delal. Vsaj jaz sem tako naredil.
Kaneda, kontaktiraj g. Majesa na A-Cosmos na Celov?ki... on je ?ef servisa tam.... in sem prepri?an da ti bo lahko pomagal....
Povej mu vsa dejsta in po potrebi daj tudi vse argumente, al pa kar tisti dokument. Mislim da ne bo? imel problemov...
Sre?no in lp
David
Danes sem klical na Celov?ko in ?elel g. Majesa, pa sem od g. Oliverja zvedel da je on sedaj v BTC-ju tko da sem najbr? z njim celo govoril. V glavnem sem izvedel, da garancije ni, vsaka gumica stane 33? in se jih da naro?iti, se pravi celoten stro?ek ?e se bom odolo?il za to varianto je okrog 70?.
Sem pa v nedeljo ?e sam posu?il lu?i (sem tudi ?e sam ugotovil, da niso po?ene in da je problem samo v gumici) in zakital zgornji del gumice, tako da upam da ne bo ve? zamakalo. ?e pa bo, bom kupil gumice in bo stro?ek ?e vedno ni?ji kot celotna menjava lu?i, ki ni potrebna.
No vsekakor moram vseeno pohvalit fante na A-cosmosu, ker so vsaj prijazni, tako na telefonu kot v ?ivo.
Torej ?e bo ?e kdo imel tako napako, te?ava je v tem da zaradi vode, ki te?e za lu?mi preperi zgornji del gumice in nato pride voda v lu?. Pri mojih obeh lu?eh je bila veliko bolj preperela kot tale na sliki.
Kaneda, kontaktiraj g. Majesa na A-Cosmos na Celov?ki... on je ?ef servisa tam.... in sem prepri?an da ti bo lahko pomagal....
Povej mu vsa dejsta in po potrebi daj tudi vse argumente, al pa kar tisti dokument. Mislim da ne bo? imel problemov...
Sre?no in lp
David
Hvala, bom naredil tako. Saj v?eraj sem jim na A-Cosmos na Celov?ko poslal fax z opisom te?ave, pa mi ?e niso odgovorili. ?e mi ?e par dni ne bodo, se bom osebno tam oglasil.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Hehe, jest sm ga mel tud, pol sm mel RX-8. Zdej mam pa kr Citroen Xsaro Picasso (sicer kanta, ampak je pa zlo uporabna in pocen), ker me je minil met ?portni avto in denar raje vlagam v druge ?porte. Kerga Eclipsa si pa mel ?e smem vpra?at?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani