Skoči na vsebino
Lu?ke za Airbag in ABS
Napisano

Airbag, ima verjetno zlomljen-prekinen kabel ki gre na volan.

Kje pa se ponavadi zalomi?

ABS je verjetno kak senzor shodil, se da enostavno ugotovit kater.

Se da po utripih ugotovit kater senzor je hin?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ke za Airbag in ABS
Napisano

Me je... ti sunce ?arko in te 323.... Jst mam tut oba simptoma Airbag in ABS....

Ok ABS bom zrihtal.... ampak Airbag... se da vsaj za tehni?nega te lu?ke izklopit? Preden dobim drug sede? bo trajalo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda spet cuka..
Napisano

piky merilec pretoka zraka ali pa samo eno termo tipalo, pa bo mir.

misli?? kaj ni termo tipalo v isti cevki kot merilec pretoka?

Kje bi se dalo to probat. V Makomi nimajo pojma niti dela pomoje.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda spet cuka..
Napisano

Pa kaj je s temi 1.5 mlin?ki!!!.... jajca. Moja zdaj ne cuka ve?(brez vidnega razloga) je pa brez mo?i do 2500 obr. ko pre?altam kar umre pol pa spet potegne.... zanimivo da ko je pa mrzla - najbr? pod ?okom pa vle?e ko da ma 30 konjev ve?... :blink::blink::blink:

me ?e ma da bi jo kar prodal....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

323 bj voda v prtlja?niku
Napisano

?ivjo,

se je ?e komu zgodilo da je imel v prtlja?niku vodo? Avto ni bil razbit, moker je ob desni strani tam kjer je spravljena dvigalka. Voda je popolnoma ?ista tako da se mi zdi da od blatnika ne more bit... Se komu sanja kaj nardit?

Lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cuka...
Napisano

?ivjo...mene tut zanima kako si sploh vedu kaj je ?e sveti ali ne?

Symon kolk pridejo kabli? ?e niso predragi jih bom kar zamenjal pa je.... Ma kdo s. manual za 323 1.5 99?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda cuka...
Napisano

?ivjo...

Mel isti problem. V petek sem bil pri Makomi - diagnostika. Poobla??en servis nima konektorja za priklop :hohoho:

tako da je samo s kontakt sprejem mal po konektorjih LMM in sve?kah po?prical.

Zdaj je OK.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zra?nost ventilov
Napisano

V.(pravo gradacijo in sestavo)

Ja pa glih v serviserju je - jst mu nisem pamet solil ka?no olje naj nalije.

Kak?nega Valvolina pol priporo?ate.

Nekaj sem bral da ?e so ve?ina kratke relacije(moje so ve?ina po 5km)priporo?ajo 5w?

Hvala...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zra?nost ventilov
Napisano

ps. Po?telaj raje kako drugo ?ensko in ne mazde, ker tvoja je ?e zelo mladoletna. :D

He,he....mo?na, ja lu?no je ?telat kaj ?mo...

Ampak, ne pametujem brez veze, v navodilih za vzdr?evanje pi?e da se prav za ta motor zra?nost nastavlja(na vsakih 90k). Glavni servis mi je delal eden na fu? in sigurno ni to ni? pogledal. Ja moti me ko v?gem mrzel motor ka?ne pol minute mal ropota-kleple?e. Olje je C. txt in ni staro ve? kot pol leta.

:ne vem:

LP Toma?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zra?nost ventilov
Napisano

?ivjo...

Mi lahko kdo pove na koliko se nastavi zra?nost pri 1.5 motorju l.99. Avto ima 97000km pa bilo verjetno dobro mal po?telat....

Hvala...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis 1.5 (Z5-?)motorja na 90.000
Napisano

V Gama Centru te bi vse skupi (filtri, jermen, napenjalci) pri?lo okoli 26000 sit, vodna pumpa pa se okoli 17000

Sj smo tam nekje...Lahko zve? kolk bi pr?lo vse skupaj z delom? :unsure:

Mogo?e pa nebi blo dost razlike, pa ?e ?tempel in garancijo bi mel.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servis 1.5 (Z5-?)motorja na 90.000
Napisano

oj!!!

TOK :(

to pride z delom vred!!!

Povpra?aj za dele v sostrem(IST avtodeli,A-net v ?i?ki)

Ponavadi se menja jermen en ?ponar in drsnik,vodna pumpa,olje filtri in to je to!!!

pride pa jermen in ?ponarja ukol 25kSIT(raje preveri)

Brez vodne pumpe + sve?ke, olje, filtri,ole menjalnika+jermena in ?ponarj... :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DiZeL jA, dIzEl Ne
Napisano

Mene pa res neki zanima in sicer zakaj v serijske avtomobile skoraj ne vgrajujejo turbo bencinskih motorjev?

Ne vem zdele mi spomin se?e samo do VAGa, Volva, Micke, Subaruj?ka, Mazde, pa ?e kdo... ampak tole je sorazmerno mali procent glede na proizvajalce turbodieslov, kjer komaj najde? nekoga, ki ga ne ponuja (Subaru, Daewoo, super ?portniki).

Raje se namesto turbobencinarjev odlo?ajo za ve?je prostornine motorjev oz. Mercedes celo za kompresor. Kje je vzrok, da recimo ni v prodaji turba?a z recimo 1.4 litra prostornine? Popravte me, ?e se motim ampak po moje je glavni vzrok v vi?jih temperaturah turbine pri bencinarjih kot pri dieslih , kar posledi?no pri napa?ni uporabi (uga?anje pregretega motorja/turbine) pomeni veliko mo?nost okvare.

Tole nisem napisal, da bi si spet ti?e merili ampak me resno zanima, ?e kdo ve vzroke za take odlo?itve, ker men bi bilo full zanimivo imet motor?ek 1.2 z recimo 130-140 konji?ki :D

Sej ga bo? lahko kupu....mislim da ?e letos golf V 1.3 160km(prbli?ne cifre)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

daljinsko centralno 323f 99
Napisano

?ivjo...

Pri avtu sem dobil samo en daljinc (ne vem ?e je original, je kvadraten in posebej). Ker avto uporabljava oba s punco ?elim 2 daljinca. Se dobi duplikat ?e je original? Mal mi je hecno da mi tip ki montera te zadeve zahteva 25k za dva nova. Cena je ista kot ?e sploh ne bi mel motor?kov. Kaj ne mora sam sprejemnika zamenat?

?e kdo ve za pametno re?itev prosim.....

Lepe praznike vsem....

LP

Toma?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

service manual za mazde
Napisano

vuk, hvala res, sm ne vem ?e mi bo mail to potegnu....?voh linija pa to...

kaj pa ?e te prosm da mi po?lje? samo del o tipu sve?k ter predpisanem luftu, olju...

Se bova neko za kak?no pivce zmenila :blink:

mail ti po?ljem po PM

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.