Skoči na vsebino
ABS senzor
Napisano

Menjal na mazdi 6 pred cca 2 leti. Cena senzorja je bila Nem?kega 75 eur , ?e? da je originalen.

Cena zamenjave pa 50 eur. To je bilo 50 eur. vr?enih skozi okno, ko vidi? kako enostavno ga je zamenjati.

Uro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 karavan
Napisano

Vsakih 3000 km se mi v?gala lu?ka dpf, pelje? na servis vgasnejo in po 3000 km se zgodba ponovi. Po menjavi filtra se je zadeva uredila. Lahko bi rekel, da imam ve?inoma mestno vo?njo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 karavan
Napisano

Pozdravljeni. 

Imam 163KM GTA MAZDO 6. Te?ava z dpf filtrom pri meni je bila. Po zamenjavi filtra so te te?ave izginile. Druga?e pa so stro?ki vzdr?evanja isti kot pri ostalih modelih.

Uro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pokanje v volanu M6
Napisano

Pazit je treba, da se volanske ?tange ne zavrti v nobeno stran. Kajti v volanu je kabel, kateri skrbi za volanske komande, in ga je ravno dovolj za 2.5 obrata v levo in 2.5 obrata v desno, ?e pride do dodatnega zasuka se ta kabel pretrga. Ostalo pa prepu??am domi?ljici glede popravila in cene kosa.

Uro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 163GTA 2011
Napisano

Pozdravljeni.

Ko sem ?elel dati v avto navigacijo, so mi rekli, da to ni mogo?e, ker sta dva problema.

1. Bose sound, volanske komande nebi delale.

2. Software ki ga imajo letniki 2011.

Ne mislim na original mazdin navigaciski sistem, tem ve? kopijo ki jo lahko kupi? na Ebay-u.

Zanima me ?e ima kdo v taki mazdi navigacijo in ?e mi lahko po?lje link kje se jo da dobiti.

Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano

Torej zadeva se naredi tako.

PAZI!!!

Ko vzame? ven si zari?i to?no kako je bila prej, da bo? lahko dal zadevo skupaj nazaj kot je bila. Ne obra?aj ne levo ne desno, ker je v volanu flat cabel za volanske komande. Tega kabla je to?no za tri kroge kot je ?terca, ?e naredi? en obrat pri mazanju pre ve?, se ti potem ko sestavi? pri tretjem zasuku kabel otrga.

VERJEMI DA JE TOTALNA JEBA TA KABEL POPRAVIT!!!!!

Uro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6
Napisano

Imel se podobne te?ave. prvotno mi je mehanik rekel, da mi je ?la letev. Nova letev je bila za moj ?ep pre draga, zato sem poklical dva tipa, ki te letve obnavljajo. Oba sta na ?tajerskem koncu. Cena obnove letvje je skoraj ista novi. (HALO)!!

Probal sem poizvedet koliko je nova in naj ceneje sem jo dobi na http://www.silux.si/. Cene se ne spomnim, vendar je bila krepko cenej?a kot drugje. Poklical sem tudi na nekaj avto odpadov in v Novi Gorici je imel dve ?e sneti za 100 Eur. po komadu.

Ker mi ni dalo miru, sem peljal k drugemu mehaniku, ki pa je ugotovil, da je ?el stabilizator za 15 Eur.

Torej taka je bila moja izku?nja.

Uro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TSC lu?ka
Napisano

Pri vsakem v?igu, ra?unalnik pregleda sistem. ?e je napetost slaba pride do napake pri pregledu, ker za pregled potrebuje dolo?eno napetost. Ne govorim o voltih ampak o amperih.

Osebno sem imel tako te?avo, ki sem jo re?il z zamenjavo akumulatorja z novi. Torej posledica je lahko dotrajan akumulator zaradi starosti.

Probaj zamenjat ali pa vsaj dat pomerit stanje akumulatorja.

Uro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bose sistem nagaja M6
Napisano

Nekaj ne razumem. Na AVTO.NET-u je 18 razbitih mazd, od tega jih je 6 z BOSE sistemom.

Garantirano jih polovica ne ve, da je oja?evalec pod zicom. Kaj ni la?je poklicat na te naslove, ker so v Sloveniji, kot pa naro?at, kos iz ?irnega sveta.

Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kateri servis priporočate?
Napisano

Res je g. Marjan Majes ima moje pohvale tudi.

Ko sem peljal avto na servis, mi rekel, da bo avto v 2 urah gotov. To?no v 2 urah je bil, v nasprotnem primeru mi je bil pripravljen dati nadomestni avto.

Mogo?e to nekomu ne pomeni ni?, ampak ko je o?e peljal svojo CAPTIVO na Avto tehno Vis so rekli 2 uri iz teh 2 urah je ratalo 4.

Ko je po 2 urah prosil za nadomestno vozilo ga je serviser ZA?UDENO POGLEDAL. In ni dobil ni?.

Uro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2004 ro?na zavora
Napisano

Cilinder nazaj do konca, plo??ice gor., in zadevo sestavi?. Ne zateguj ro?ne, dokler nekaj krat ne pritisne?, pri v?ganem avtu pedal za ?lajf. To pa zato, da se cilinder pribli?a do konca in nato lahko zategne? ro?no.

Lahko pa si pomaga?, tudi z tem.

Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

MAZDA 6 2005
Napisano

Pozdravljen.

Imel sem isto te?avo na mazdi 6 2004. Torej po tistem, ko sem opazil, da mi klima slabo hladi sem jo dal ponovno nafilat. Po filanju mi je hladila dobro, ampak samo nekaj tednov, nato pa zopet ni?. Peljal sem avto k mehaniku v Postojni, ki se ukvarja z klimami. Ugotovil je, da mi je pu??alo na ventilu, ki je namenjen za dofilavanje. Kljub barvilu v plinu ni bilo videti nikjer obarvano, to pa zato ker je pu??alo tako po malem. Zamenjal mi je membrano v tem ventilu in ponovno nafilal ter vzel 80,00 eur. Potem je klima delala OK. ?e celo leto preden sem avto prodal.

Preden se je ugotovilo vzrok napake so mi rekli, da je mo?no:

- tipalo temperature,

- ?el kompresor.

- spu??al plin,

- napaka na ra?unalniku...

To je bila moja izku?nja upam da jo bo? re?il.

Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 2004 klima
Napisano

Pozdravljeni.

Zanima me kako ve?, da ti je crknu kompresor klime.

Danes ko je bilo toliko vro?e zunaj da sem potreboval klimo, je iz re? pihalo toplo, kljub temu da sem temperaturo

nastavil na 15 stopinj. Lani avgusta sem dopolnil plin v sistemu, pa bilo OK.

Ali je mo?no da je plin u?el ?ez zimo.

Kako lahko ugotovim, da je res ?el kompresor klime.

Zanima me po va?e, kaj bi lahko bilo.

Uro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?ava z webasto pri mazdi 6 2004
Napisano

Pred nekaj dnevi sem opazil, da mi webasto sploh ne dela. Torej kjub nizkim temperaturam se mi ne v?iga.

Vpra?anje?

1. Ali lahko kdo pove katera varovalka je za pogledat,

2. Ali je varno vozit brez webasta, ?e je itegriran v vozilo ?e tovarni?ko,

3. Bral sem, da je mogo?e tipalo za temperaturo vode.

Avto deluje normalno, in ali je to mogo?e pogojeno z lu?kami, ki mi svetijo.

Hvala Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?e pred ?asom so se mi te lu?ke pri?gale, zakar smo ugotovili da je bila kriva baterija. takrat ko so bile te lu?ke pri?gane. bil sem na dveh testerjih in ni pokazalo nobene napake. Zanima me ali moram priklopit na mazda servisu, ali pa lahko priklopi? na univerzalnem testerju.

Uro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozdravljeni.

?e nekaj ?asa, mi pri v?igu avta pri ni?jih temperaturah, nekaj poka v webastu. ?e opi?em dejansko te?avo. Webasto se mi v?iga samo pri niskih zunajih temperaturah, torej deluje pravilno, glede na letni ?as. Po parih sekundah, mi za?ne pokati v webastu, v?asih malo v?asih pa kar po?teno po?i. To se dogaja samo nekaj minut, in potem ne poka ve?, med vo?njo. To pokanje je vedno prisotno pri v?igu mrzlega avta.

Prosim za nasvet oziroma izku?nje nekoga, ki je tako te?avo ?e imel.

Uro?.

Danes so se mi pri?gale te tri lu?ke, in ob enem pa mi je nehalo pokanje v webastu. Ali je mo?no da je to pokanje povezano z ERG ventilom, in da je delovanje webasta pravilno. prosim ?e lahko svetujete, kaj bi lahko ?lo po zlu.

Uro?

post-1306-1361469967_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hvala za pomo?.

Avto je parkiran v gara?i. Torej na temperaturi 15 stopin, kjub temu mi pri v?igu nekaj krat po?i. Res je da sem tudi sam pomislil na avspuh, vendar ta zvok prihaja prav od tam kjer se nahaja webasto. Res je avto druga?e dela odli?no.

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Par lu?k
Napisano

Pozdravljen.

Jaz sem imel enako te?avo, kot ti. Po dveh priklopih na ra?unalnik, mi miso na?li nobene napake. slu?ajno sem bral na nem?kemu forumu v zvezi z to napako in zasledil, da je mo?nost teh lu?k slaba baterija. ker ra?unalnik pri vsakem v?igu pregleduje sistem in kar o?itno nima dovolj ?troma oz. amperov baterija se te lu?ke pri?gejo. Meni je tudi svetila lu?ka od abs. No torej jaz sem zamenjal baterijo in pri drugem v?igu so se mi lu?ke samodejno vgasnile.

To je moja izku?nja.

Uro?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Pozdravljeni.

?e nekaj ?asa, mi pri v?igu avta pri ni?jih temperaturah, nekaj poka v webastu. ?e opi?em dejansko te?avo. Webasto se mi v?iga samo pri niskih zunajih temperaturah, torej deluje pravilno, glede na letni ?as. Po parih sekundah, mi za?ne pokati v webastu, v?asih malo v?asih pa kar po?teno po?i. To se dogaja samo nekaj minut, in potem ne poka ve?, med vo?njo. To pokanje je vedno prisotno pri v?igu mrzlega avta.

Prosim za nasvet oziroma izku?nje nekoga, ki je tako te?avo ?e imel.

Uro?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.