Skoči na vsebino
rx-8 nakup
Napisano

Le pozdrav !

Bom kar tukaj nadaljeval da ne bo nove teme.

Po dolgem ?asu se spet spogledujem z mazdami in sicer RX-8. Odkrito povedano nimam ni? pojma o teh avtomobilih (motorjih) in ne vem na kaj moram pazati pri nakupu. Bil bi zelo vesel za kak?en nasvet in na?in kako se ta avto vzdr?uje (stro?ki itd)

Spogledujem se pa s temi ?e kdo ve kaj o njih kar na dan z besedo

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4937189&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4938336&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4903134&show=1

?e pa se bom odlo?il za nakup bi bil zeeeeloooooo vesel ?e bi ?el kdo z mano ki ima kaj pojma o teh avtih :rolleyes:

Lep dan ?e naprej, Grega

Druga?e je o tem avteku ?e kar nekaj tem na forumu,da se ne bomo tok ponavljal :)

Pametno je preveriti zgodovino servisov in pravilno uporabo avta, ker tale venkl je kar problemati?en ob napa?ni vo?nji in ravnanju z njim...posledi?no slej ko prej pride do menjave motorja in to okrog 100.000 prevo?enih <_< je bilo ?e ve?krat izre?eno,da se ne sme? kaj prehitro zaleteti v nakup kljub mamljivim nizkim cenam :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem z Mazdo 323F, 1.6i
Napisano

Jap,tut taki ?alabajzarji obstajajo :P Pol ne bi bli pa n? krivi k bi ti ma?ina zaribala :hudicek: (poznam primer,k so ?efu delal ta velik servis na audiju,pa so mu preve? jerman za?ponal; posledica: nakup novga motorja :S)

Fajn,da ti avto?ek tko dela kt more! Velik varnih km ti ?elim ?e naprej ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Olje na motorju
Napisano

?e nekaj ?asa se ubadam s tem problemom in nekako nimam idej,kako bi se ga re?il. ?e pred ?asom sem imel probleme z dihtngo na ventilni glavi,ki je bila fu? in je posledi?no olje iztekalo na vseh ?pranjah in luknjah! Po menjavi dihtnge sem ?el seveda na pranje motorja, vendar je ?e vedno na spodnjem delu motorja (torej blok,menjalnik in karter) precej zape?enga olja in je ?e vedno prisoten mote? vonj olja,ki prodre v kabino,da o vonju okol avta ne govorim! Sploh zdej,k so toplej?i dnevi pred nami,je ?e toliko bolj mote?e!

Dej me pa zanima, kako naj ??istim ?e spodnji del motorja in menjalnika in katere preparate priporo?ate? Nimam pa na razpolago kanala ali pa dvigala!

?e vnaprej hvala za odgovore!

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Modri dim
Napisano

Sej te ne :D Malo se ?e pozanimaj,naokol mal pokli? poj se pa odlo? kaj bo? storil v tej smeri! sam sem namre? to misel opustil,ko sem mel v mislih tudi menjavo teflonskih tesnil! A mam to smolo, da mam 16v glavo in enostavno ne dam tok denarja za popravilo,ki se ga nekateri izogibajo na velko! It's your call :danzoman:

Prav tako sem tudi opustil idejo o tistem famoznem motorju, k ga ma rendy zdej...ker pa? ne poznam nobenega tazga ?vouka, da bi to naredu za male pare in za svoj veselje, so se cene menjave motorja (+vse teko?ine in mazila,k pa?ejo not) gibale med 250 (poga?ar,vrhpolje)-400? (pelko) in v to ceno ni v?teta menjava jermenov in ostale ?are,?e se ?e glih podira vse skup ane? In plus kaka sklopka poj ?e za zraven <_< tko da za tak dinar si grem pa raj?i drugo ubost kokr da sem zme?em evr?ke :whatever:

Edit: tesnila za Z5 motor pridejo ca 90?

EDIT2: Nekaj je bilo ?e tukaj govora

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Modri dim
Napisano

Z delom vred te ne sme dra?je pridet kokr kak?nih 150 ?, odvisno pa? za kak?no ceno bo? mehankarja dobu! :ne vem:

Ja,malo morgen;za tako ceno te bo sam grdo pogledu pa reku,da zastonj pa nm delu...pri tem je pa ?e uredu,da ni 16v al pa?...k tefloni za tako ma?inerijo so kar blizu 100?+ ?e jih stakne? seveda kje...poj ma? pa ?e dva na?ina menjave: konkretno menjavo,k razstav ventilno glavo na prafaktorrje ali bolj simpl s specialnim orodjem za teflone,sam takih je mal <_<

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Modri dim
Napisano

Podoben primer sem mel tudi jaz, samo ne z mazdo ampak na ?kodilaku, k sm prav tako po klancu navzdol nekje v drugi prestavi imel isti simptom,k sm pr?u na ravnino,da je nekaj ?asa modro kadil,poj je blo pa vredu...lai?na logika: verjetno se v ventilni glavi pri vo?nji navzdol nabere olje na prednji strani motorja in ko 1x pripelje? na ravno se ta znivelira nazaj a ga nekaj posrka skozi ventile v delovni prostor...aj ges

Sej probaj ?e vsaj 1x ali 2x vozit po klancu navzdol,pa bo? videl, da se bo po vsej verjetnosti spet kadil :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem z Mazdo 323F 1,5i
Napisano

Danes dop/pop sem se oglasu na gama servisu, po?timal ?tantgas,da mau leu? laufa in odkrili vzrok "trokiranja" :D

Kabel prebija na 4-mu cilindru in ja, je sli?at, kot da iskra preskakuje...novi kablli ?e naro?eni (aftermarket; oriđinal tu ekspensiv :P), jutri zamenjam in poro?am, ?e bo kej bul? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Problem z Mazdo 323F 1,5i
Napisano

Mam zelo podoben problem, samo ne v taki raz?eznosti <_< Se mi to dogaja samo na trenutke in zaenkrat ?e nisem iskal izvor problema :( Tko da, kot je ?e uklopko omenil se loti sistema izlo?evanja; slej ko prej bo? pr?u do problema ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda V6 motor
Napisano

?e najmanj zajebancije bo? mel, ?e se bo? sam spravil narest DIY CAI :bravo: Ker dobro ohranjeno rabljeno robo bo? zlo te?ko kje na?el, oriiđinale je drag ko pes, fejkov pa tko la tko ni :rolleyes:

?e moja kratka izku?nja c CAI sistemom: zaradi dotrajanosti cevi in vle?enja fou? zraka, mi ni preostalo drugega kot to, da al novo kupm al pa si sam naredim CAI. No na sre?o sem staknil rabljeno, ki ni bila dolgo v uporabi (prometna al karkol je ?e blo narobe), z air-boxom in MAF senzorjem vred :jupiii: Me je pr?l ca. 60 ojrov :notworth:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

servo lahko kupi od konkurence,vodno ?rpalko pa pusti staro saj je pritrjena gor samo zaradi skupnega pogona

Mislim, da je to mal nesmiselno, da bi pu??al gor staro pumpo (slej ko prej jo bo hudi? vzel :hudicek: )...?e zgolj zarad stro?kov pri menjavi meni oboje in bo gmh :D Nobena stvar ni ve?na :bravo:

Obnavljati je pa bl tko tko no...stro?kovno gledano naj proba kje dobro ohranjeno dobit (tko sem jaz naredil na ?kodilaku) Itak je to po?etje prava loterija, al pa ?e se "izprsi" in da za novo ohoho evr?kov :glare:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 323F
Napisano

Na celov?ki al v btc-ju?

Bi verjetno ceneje ?ez pr?u,?e bi ga kermu "popoldanskemu" mehankarju pelju (kot npr. Pelko v medvodah) :D Sej zastopm, da se ti je res mudil s popravilom, sam v bodo?e raj?i mal naokoli pokli?i in se pozanimaj za ceno popravila :closedeyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gretje zadnjega stekla
Napisano

Hvala za ob?iren odgovor, tole pa se sli?i kar zahteven projekt,

bi te pa prosil da da? kak?no fotko ?arnice, da bom ?e prej vedel kaj kupiti in se ne bom vozil z razstavljnim avtom okoli.

Kon?no sem se spomnu in sm pofotku lu?ke :bravo: Sam sm mogu temo najdt,kje sem to omenju <_<

Objavljena slika

Objavljena slika

Objavljena slika

Mislim pa da bi ?la ?e tut mal mo?nej? (1,8W) not,sam nism hotu ekperimentirat. ?e za te tri sem dal mal ve? kot 5? :vskalo:

Upam,da sem ti kaj pomagal zdaj s tem :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.