Skoči na vsebino
Gumijasta vratna tesnila
Napisano

Jaz uporabljam nek silikonski spraj iz Leclerja, cena komaj slabe 3 ?. :cheers:

Ja, silikonski spreji so najbolj?i in najbolj enostavni za uporabo. Naredi se vodoodbojen film in ne pu??a nobenih sledi, se ne ma?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

webasto
Napisano

Pozdravljeni,

Da ?e jaz dodam vpra?anje. Ko zalaufam avto (se vedno tudi odpeljem), se vpali ?e vebasto. Po 400m imam semafor in ko stojim, mi v kabino "uleti" vonj po izgoreni nafti. Je to normalno? Ker ko vozim tega vonja ni, pa tudi ?ez 800m pri drugem semaforju ni ve? vonja...

Pa a je tovarni?ki vebasto na faceliftani M6 143km mo?no navaditi na timer oziroma ?e bolje na daljinski v?ig? Pa koliko bi to pri?lo?

Hvala za odgovore!

M

Izpu?no cev bo? moral podalj?at, pa bi to moglo bit re?eno. Druga?e je pa to normalno, da se pri v?igu bolj zakadi, pozneje pa je manj dima.

Kako predelat webasto, pa ti lahko Jures pomaga, pa to si oglej http://www.mazda-si.net/index.php?showtopi...&hl=webasto

o?itno ?e me je za?el webasto nekaj zezat... ne zalaufa se pri ni?jih temperatura... smrdi enako kot da bi laufal ampak ni tistega zvoka od gorilca... mel ?e kdo kako podobno izku?njo?

Pri meni je bla cev od goriva nagri?ena in je gorivo cankalo na izpu?no cev in je seveda smrdelo in se kadilo, webasto pa ni laufal, ker je gorivo sploh ni pri?lo do njega.

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopi...&hl=webasto tukaj ma? navodila kako prit do webasta, pol pa daj direkten kontakt na pumpo in bo? videl kje je cev luknjasta.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup pickupa
Napisano

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj prosil za pomo?.

Je res kon?na hitrost B2200 125km/h?

Si kdo lasti na tem forumu katerega od pickup-ov?

Bi znalo bit, ker B2500 ma okoli 150km/h

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?i??enje felge
Napisano

Pri letnih ni trte mrte. Pri zimski pa ti zakon dopu??a -2 hitrostna razreda.

Zimske pnevmatike so tiste pnevmatike, ki imajo na boku proizvajal?evo oznako M+S ali M.S ali M&S, in morajo po velikosti in nosilnosti ustrezati pnevmatikam, ki so zapisane v izjavi o ustreznosti vozila (homologaciji) vpisane v rubriki »dovoljene pnevmatike«. Zimske pnevmatike so lahko ni?jega hitrostnega razreda (najve? za dva hitrostna razreda), kot je najni?ji predpisani s strani proizvajalca vozila za dovoljene pnevmatike vozila. Uporaba druga?nih pnevmatik je mogo?a le po dodatni odobritvi.

A ni tu debata o ?i??enju feln?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vozni?ka vrata se ne odprejo
Napisano

V ?etrtek se ho?em zadovoljno usest v avto po te?kem dnevu in se mi vozni?ka vrata niso hotla odpret. Ne od znotraj, ne od zunaj, ?e odklenem na klju?, daljinca, od znotraj itd., se vrata ne odprejo. Vrata sem imel tudi ?e narazen dana in nismo mogli ugotovit kaj je narobe.. Tisti zati?, ki zagrabi kavel na b stebri?ku se ne odmakne, da bi se vrata odprla pa ?e nardi? karkoli.. Oz. vmes nam je ratal da je deloval, potem pa se je vse z*ebalo nazaj, ko enkrat zaklene? vrata..

Kaka ideja oz. podobna izku?nja?

lp

Jaz jih nisem mogel zaklenit, pa smo mehanizem menjali, pa je blo OK

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba goriva-Mazda 6 diesel
Napisano

kolk vam kaj porabi mazdica zdej ko je bolj hladno?

meni zdej pije 0,3-0,4l ve? kot poleti... ca. 7l... mislim pa da je krivec tudi staro olje in filtri <_<

Meni pije pozimi enako, ali pa kak deci manj kot poleti.

Razlogi:

-o?je gume

-megla

-mokra cesta

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 zadnje zavore
Napisano

Meni je tudi blokirala,pa ni bil cilinder?ek.Samo tesnila in gumice smo zamenjali in nove ferode in gasa.

Cena za popravilo?Sitnica.mislim,da je bilo vse skupaj 80?.

Sprednje pa tresejo zaradi slabih ferod,ki postanejo trde kot beton in potem pa? mora ob sili nekaj vibrirat.

Jaz sem samo fliknil gor Ferodo,ki so zakon in od takrat ne trese niti malo.Pa nismo ni? ravnali,stru?ili ali podobno sranje delali na diskih.

Pri meni je tudi ena zablokirala, pa sem opazil ?e po par km in mi je mehanikar cilinder s?istil namazal, pri servisu pa ?e drugi cilinder - preventivno. Cena? ca. 50? za oba, mogo?e malo manj, so ?e ble neke druge stvari.

Poskusi najprej to varianto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Generalka - Mazda 6
Napisano

Jaz, ?e bi se moral odlo?at med drugim motorjem in generalko, bi se odlo?il za generalko, tudi ?e bi cena enega in drugega bila podobna.

Saj ne ve? kak?en motor dobi?, pri generalki pa ma? nove dele not in si vsaj v te stvari lahko siguren.

Pa tisti, ki ti to dela, ti mora garantirat, da je storitev dobro opravil.

Pri menjavi motorja pa se lahko mehanik zgovarja na slab motor.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jermenica za mazdo6
Napisano

Jermenico za alternator sem jaz moral menjat, pa ni bla ravno poceni. Vzel sem pa original.

Cene se pa ve? ne spomnim.

Je pa ta jermenica ?e ena od klasi?nih napak pri Mazdi - diesel seveda.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 klima
Napisano

Tudi meni je spustila cev, ki je bila pritrjena z ?eleznim nosilcem, pa mi je mehanikar menjal in med cev in ?elezni nosilec dal gumijasti trak, zdaj pa je mir ?e dve leti. Cena cevi je bila ca. 60?, delo pa nevem, ker je ?e bil takrat servis, pa je vse skupaj zra?unal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda5
Napisano

Nisem imel v mislih bencinarja, ampak dizla ki mu je treba spucat dolo?ene zadeve(cedilo) in pol je mir.

Zgoraj ma napisano, da je zamenjal tesnila ?ob in s?istil sito, tak da ..., po pravilih se mu to nebi smelo zgoditi, razen ?e majstri niso naredli tak kot je treba, ali pa je lahko kaj drugega narobe.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

VEBASTO
Napisano

?e je dovolj vro?ine se tudi diesel v?ge. Olje pa tudi, govorim iz izku?enj :)

Na webastovem auspuhu je zgleda ni.

Druga?e pa trenutno ne rabim dveh avtov, ker mam dopust in ogromno dela doma, tudi smu?anje je odpalo, ker ma sin gripo, pa se vozimo samo z jajco, mazda pa stoji, v torek pa gre na popravilo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.