mene zanima ?e slu?ajno kdo ve ?e ma 1.5 motor od BA in 1.6 mx5 enake izpu?ne kolektorje oziroma ?e pa?ejo kateri drugi gor. lahko tud od katerga druzga avta?
ko sem kupil avto so bili brisalci zanic, menjam za ?ampion- dela odli?no 2leti po dveh letih je brisalo ok samo ?kripal je. menjam za ?ampion spet mer za 2 leti potem mi kupi brisalce ati- kupi valeo- alaba roba imel sem jih gor 1/2 leta in ?e ni ve? brisalo tako kot je treba- menjal za ?ampion- sicer jih imam gor ?ele 1 mesec in zaenkrat delajo ?e super. ne uporabljam nobenega rainxyz
?e ni nekih extremnih ?irin, pol sploh ponavad ne gledajo, ?e se pa zgodi kak?na huda nesre?a in pri ugotavljanju krivd... se pa zna zakomplicirat, ?e nima? homologiranih gum na avtu
spoliraj in bo vse ok, sam ne takoj obupat ?e ne bo ?lo po 15s stran, probaj malo dlje drgnit, pa ?e ho?e? res lepo naredit vzemi ?obe stran(merkaj da jih ne polomi?)
jst mam pa zelo dobre izku?nje z polirpasto joli- tud ko pride na plastiko in gumo gre po 1-2 pranjih dol.
aja pa ?e to jst naj bi dal za mojo mazdo 140k sit za servis na 90k km. naredu sm slede?e, ?el sm na servis in si kupu material za ta servis, filtre (motor, zrak, gorivo) jermene (zobat, pa 3une k so kokr pas ne vem izraza kako se jim re?e) doma sem uzel v roke servisno knji?ico v roke in sem si na en list napisal kaj je potrebno narediti na ta servis. zamenjato olje v motorju, menjalniku za servo volan, bremzolje, to sm naredu seveda sm zamenjal tudi filtre. sve?ke...skratka vse po seznamu, dela ki jih nisem mogel opraviti sm jih pa dal na servis narediti, kot je preverjanje izrabljenosti ventilov (takrat ?e nisem imel podatkov), menjavo jermenov (tega tud ?e nisem vedu kako, zdej vem)in pa priklop na ra?unalnik.tudi to bi se sedaj sprau narest. razlog za podatke je Avto Data.
in nakoncu je pri?el stro?ekna servisu 47k sit +material ne vem ve? kolk in sem privar?eval kr veliko denarja na ta ra?un.
a je olje sinteti?no al pol sinteti?no ali mineralnio pi?e na embala?i. ?tevilke kot so 10w-40 ali 5w-30... ne povejo al je sinteti?en al kakr?enkoli ?e.
priznam da je velik + ?e imate steklena vrata da se vidi v servisno delavnico, da se vidi kaj se po?ne z avtom.
doma imamo tudi servis samo ne avtov ampak traktorjev, pa mi je blo na za?etku res mal nerodno da ti stranka gleda pod prste (ponavadi na terenu) ampak se kmal navadi?.
mare ti raj? probi dat not olje 5w -40 ne pa 5w 50 ker je 50 velik bol redk k se segreje na delavno temperaturo kokr pa 40 pa ti mogo?e zarad teha ropotajo ventil?ki
Fora v zavornem olju je ta da se v njega kondenzira vlaga in pol lahko zarjevijocilinder?ki in pol zablokirajo....
fora v dot 3 dot 4, dot 5 je v vreli??u teko?ine in ne v segrevanju. ko bremza? se sistem diski plo??ics in posredno tudi ?eljusti in vse okol bremz z zavorno teko?ino zelo segreje, tui je fora v dot 4, ali 5. seveda za normalno vo?njo je zadost dot 3 za mal bol cestno ?portno je pa dot 4 ?ist preve? zadovoljiv. razn ?e bi ne vem kolk predelal cel zavorni sistem in bi bremzal vsake pol min iz 150 na 60 al pa ?e huj pol bi pa res rabu dot 5.
tko priporo?am tud jst dot4 ker nikol ne ve? kje in kdaj bo? mogu nevem kolk ?asa bremzat.
za rablenega bo dal nekje od 50 pa do 80 k sit pa ne ve a mu bo delal en mesec al pol leta al pa 14 dni k pr teh mazdah to ?e kr rad crkuje. vsaj do letnika 97. se pravi da so na udaru modeli 94,95,96, za modele 97 naprej pa nevem, rekl so mi da naj nebi mel ve? te?av.
Pa ?e bo? ?e rableno kupoval mor? pogledat k majo eni 1 priklju?ek na frtajler eni pa 2 ne vem kerga ma?
frtajler te bo drago ko?tal, ne priporo?am pa starga kupovat, k starga ma?, in bi ti star hitro tud crknu. menda jih v avstriji popravljajo, ve? nebi vedu, to so mi povedal na gami.
moje mnenje o olju, kera kol mal bol znana znamka Castrol, valvoline, shell, pa ?e kak?en znan sam da je sinteti?en in 5w-40 pa je OK olje Osebno uporabljam Shell helix 5w-40 sam ?e ni pri?lo da menjave olja k prej sm pa TXT-ja not to?u pa mi je bil Tud ql
k takrat k da? sve?o vn je tist del tok odmaknjen da ne prebija, drga? pa
Pa to poglej
spuci sve?e dej notr pol zaverglej mal dl in vzem takloj sve?e vn in poglej a so suhe al mokre, ?e so mokre ne pride do v?iga bencina kar pomeni da ni taprave iskre oziroma prebija, ?e so suhe sve?e je pa nekaj na bencinu.
hja kaj pa to kdaj si nazadnje tankov? kak?na voda v benzu ?e to poglej: snem cevko za bencin in ga spusti malo v posodo in bo? vidu ?e je lep pol ni n? z bencinom narobe. aja pa takrat ko bo? staknu cevko ga mor? pol zaverglat ?e ho?e? da bo bencin prteku.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
al pa narebrena cev od filtra do ma?inke
Povezava za deljenje
Deli na druge strani