Skoči na vsebino
M6 GH, lu?ka za osvetlitev prtlja?nika
Napisano

?ivjo vsem,

pri moji M6, GH letnik 2009 s 5. vrati se mi je pokvarilo stikalo za lu?ko, ki osvetljuje prtlja?nik.

Sicer je res, da ne sveti kaj dosti, ampak ?e vedno bolj?e kot ni?.

Sem ?e gledal po netu, kje bi to stikalo lahko dobil, vendar nisem ni? na?el. Na Mazzdinem servisu pa ?e nisem spra?eval. 

?e ima kdo kak?no idejo, kje to najti, ali pa mogo?e kak?no dobro aftermarket zadevo, ki bi svetila bolje, se priporo?am za informacijo.

hvala

lp

Lon?k

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poliranje oz. obnova ?arometov
Napisano

Tale moj sodelavec je "staknil hudo bolni?ko" - ga kar lep ?as ne bo v slu?bo. Koliko se pa mudi za tole?

Ni kak?ne res hude nuje.

bolj se gre za to, da desna lu? verjetno  slab?e sveti, kot bi morala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mislil sm mu dati polirat pa sm mu poslal sliko pa je reku da ?e ni tko hudo da se zaenkrat ne spalca denarja stran metat ma pa z kerami?nim premazom in polira nakonc pa ta premaz da ?ez ali lak sej mi je opisal kako to dela lahko ti pa najdem njegovo ?tevilko in ga pokli?e? za ceno ?e ti bo ustrezala

Poslano z mojega HUAWEI VNS-L21 z uporabo Tapatalk

Se videl, da je ta Sa?o iz Ptuja,

tako da ne vem, ?e se mi spla?a iti tja za en ?aromet

?e vedno i??em koga, ki je bli?je osrednji Slo.

p.s. tole sem na?el na netu:

https://avtostop.si/obnova-zarometov-za-vecjo-varnost-na-cesti/

ima kdo izku?nje z Avtostop?

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moj sodelavec se ukvarja s tem, lahko ga malo povpra?am. Je pa, no, torej, malo ?ir?a okolica Ljubljane (100 km) :whatever: .

?ivjo Slivka,

daj ga malo povpra?aj. Baje je nujen en UV premaz na koncu.

Sicer pa, vedno se da narediti kak?en dru?inski izlet..... ;-)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?ivjo fantje,

pri moji M6, letnik 2009 ?e nekaj ?asa opa?am, da mi je prednje desni ?aromet kar precej obledel.

A ima kdo izku?njo s poliranjem, obnovo ?arometov, oz. koga bi lahko priporo?ili v Lj ali okolici.

Hvala

lp

lon?k

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava xenon ?arnice
Napisano

lp tudi na moji 6tici bo potrebno menjat xenon ?arnice. in me zanima katere priporo?ate in kak?ne sploh pa?ejo v mojo mazdo. mazda 6 2008 2 generacija.

Ravno pred 1 tednom sem menjal ?arnice na moji M6, Gh, 2009.

Po ve? priporo?ilih sem vzel Osram Night braker in sem zelo zadovoljen

http://www.ebay.co.uk/itm/171731867514?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - menjalnik se zatika in sinhron skrta
Napisano

Kot je prej Dipcul napisal glede 1. lastnikov - kot ka?e, si eden redkih katerega informacije bi lahko imele te?o. ;)

Kako/kdaj so se pa pri tebi za?ele te?ave? Jaz imam ob?utek, da so tile menjalniki pa? bolj tako-tako narejeni.

Ko si menjal olje najbr? nisi dodal (na tem forumu velikokrat omenjenega) Metabond dodatka?

Te?ave, hmm, kak?no leto nazaj, mogo?e ?e kaj prej. Sem dostikrat pomislil, da kdaj slu?ajno ne stisnem sklopke dovolj, pa temu ni tako. dogaja se samo iz 1. v 2. prestavo.

Metabonda pa res nisem dodajal, temve? samo novo olje.

@freak: tut jst ne opazim razlike mrzla/topla ma?ina.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?ivjo,

meni se pri segretem problem sicer skoraj odpravi, vendar sem kar nabavil Motul G300. Predvidoma menjam konec tedna - seveda poro?am :prstgor: .

Upam na rezultat, kot je ?e bil omenjen na forumu in na UK forumu, katerega povezavo je nalimal Minimalac.

Danes zjutraj sem avto peljal na ACosmos (k li?arju) - trenutno je bil na voljo zgolj tisti, ki sprejema. Pravi, da to res ni prvi?, vendar se te?ave skoraj gotovo odpravijo z menjavo olja (?e posebej ker imam temu primerne km), kar je seveda tudi takoj ponudil :) -> cena je 20?/L.
Morda kaj ve? izvem, ko dobim avto nazaj.

Jaz sem menjal olje v menjalniku pred prib. pol leta, vendar ni ni? pomagalo pri zatikanju iz 1. v 2. Gre se pa za ro?ni menjalnik. trenutno imam prevo?enih 120k, prvi lastnik

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Premo?an akumulator?
Napisano

La?je ga bo ker se bo pri zagonu manj spraznil kot prej?nji, skratka alternator bo delal samo ?e za ?trom ki se porablja pri vo?nji, akumulator mu bo  najmanj?a obremenitev.

?e poraba bo padla !!!  :jupiii:  

Sam klinc ziher je te?ji, jebe? pol ?paranje z porabo. :blink:  :blink:

Te?ek je res kor pra*ica, ampak tut prej?nji ( originalni) je ful te?ek, ?eprav je malo manj?i

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Premo?an akumulator?
Napisano

kolik je bil prej?en? za bencinarja so res manj?i kot za dizle druga?e

?ivjo. ne vem koliko je bil prej?nji. je ?e original Panasonic in ni? ne pi?e na njemu, sem celega obrnil, pa nikjer ni?

Bu?e, alternator zjebe? samo ?e z enim v?gamim avtom v?iga? drugega, tam je preobremenitev in zjebe alternator. Sedaj bo tvoj alternator MANJ obremenjen kot je bil prej predno ti je prej?nji crknil.

Ti samo teraj, priznam pa da je zelo veliko Ah kot za bencinarja, jaz imam samo 50 Ah.

PA ?e nekaj PREMO?NI akumulatorji NE obstajajo, obstajajo samo pre?ibki in zani? akumulatorji.

?ivjo,

hvala za tole info.  Se pravi bo alternator lepo dofilal akumulator?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Premo?an akumulator?
Napisano

?ivjo vsem,

v?eraj mi je po 6 letih poslu?nosti izdihnil akumulator na M6 , 2.5 bencin, letnik 2009.

V Leclercu sem nabavil akumulator 77Ah, 770A, priklju?il in dela brez te?av.

Kolega mi je omenil, da naj bi bil akumulator premo?an, kar bi lahko privedlo do odpovedi alternatorja.

Ali kdo ve kako je s tem in ?e je ta akumulator res premo?an za mojo M6.

hvala vsem za odgovore

lp

lon?k

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 GH, Polica prtlja?nika ropota
Napisano

Sem probal s to peno in jo nalepil na plati?ni nosilec police. po ob?utku se mi je zdelo bolj?e, ko pa sem ?el testni krog, sem ?e vedno opazil tresenje. Malo bolj?e je sicer bilo. Nekako imam ob?utek, da trese polica na sredini, med sede?ema, ?eprav ne more nikamor udarjat. Tam na sredini pa tudi ne morem ni?esar podlo?iti.

Kupi magari tisto peno (samolepilno) oz. tesnilo za okno, ki ga nalima? okoli in v utor kjer to sede notri nalimaj ko??ek te pene..pa bo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Res nih?e nima nobene ideje, razen nove police seveda.

hvala

?ivjo in pozdrav vsem skupaj.

Imam te?avo s polico prtlja?nika pri Mazdi 6 GH, sport model.

Zati?i sami so ok in tudi polica sama lepo sede v te zati?e, ampak zadnji mesec pa opa?am, da se polica, na strani proti zadnjim sede?em (raven del), nenormalno trese med vo?njo in ful ropota, da je ?e prav zoprno. 

Ima mogo?e kdo kak?no idejo kako to re?iti.

Hvala vsem,

Lon?k

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

?ivjo in pozdrav vsem skupaj.

Imam te?avo s polico prtlja?nika pri Mazdi 6 GH, sport model.

Zati?i sami so ok in tudi polica sama lepo sede v te zati?e, ampak zadnji mesec pa opa?am, da se polica, na strani proti zadnjim sede?em (raven del), nenormalno trese med vo?njo in ful ropota, da je ?e prav zoprno. 

Ima mogo?e kdo kak?no idejo kako to re?iti.

Hvala vsem,

Lon?k

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 II - Rjavenje podvozja
Napisano

Pozdravljen,

Kako si zadovoljen z za??ito in koliko ?asa traja, oz kak?na je pogostost obnavljanja?

Kak?na je blibli?na cena te za??ite

Na podlagi lastnih izku?enj ti priporo?am naslednjo zadevo;

Tri Krone d.o.o http://www.tri-krone.si/

(Protikorozijska za??ita vozil)

?lani MK pa imamo ?e naslednji ugodnosti:

* 10% Popusta na storitev protikorozijske za??ite vozil po KROWN postopku

* 10% Popusta na prodajne artikle - spreje in olje KROWN

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 II - Rjavenje podvozja
Napisano

Lep pozdrav fantje,

Moja skoraj 4 leta stara M6 II ?e ka?e precej?nje rjavenje podvozja, zato sem razmi?ljal o dodatni za??iti.

Ima kdo kaj izku?enj, nasvetov glede za??ite podvozja, pragov, izpu?nega sistema. Baje naj bi dinitrol za??ita bila dokaj u?inkovita. ?e kdo pozna koga v LJ ali okolici, ki to dobro in u?inkovito naredi, se priporo?am za informacijo.

Hvala in lp

Lon?k

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zamrznjene? ?obe za ?i??enje stekla
Napisano

Hvala za hiter odgovor.

Bi bilo dost, da avto za par ur zapeljem nekam v gara?no hi?o v BTC ali bi blo treba kak?no toplej?o gara?o?

lp

najprej ?e ima? mo?nost!!!

Zapelji avto nekam v toplej?i prostor. Odtajej hudi?a :) potem pa najprej preveri varovalke ker lahko da ti je odkurlo ?e je motor zamrznil ;) potem pa naprej!

Tako bi se lotil jaz!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zamrznjene? ?obe za ?i??enje stekla
Napisano

Pozdravljeni,

imam M6 GH s xenon ?arometi, v?eraj sem se vozil z avtom in mi je med vo?njo za?ela ?oba za ?i??enje ?arometov ?udno delati, ?eprav imam teko?ine dovolj (zimske, do -40). Ko sem ustavil avto, sem opazil, da mi je pri sprednjem ?arometu pokrov?ek za pranje ?arometov ostal zunaj. Na?prical sem ga s teko?ino proti zmrzovanju klju?avnic, vendar ni ni? pomagalo. dolil sem tudi zimsko teko?ino za ?ipe, ampak ni? ne pomaga.

Problem je, da mi teko?ino ne ?prica niti na ?ipe

Ima mogo?e kdo kak?en nasvet kako to popravilit ali bo treba iti na servis.

hvala vsem

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon ?arnice M6
Napisano

Ja, model vem da je D2S.

Barva me zanima, ja, kajti ko pogledam lu?i od spredaj so precej "modrikaste", ?eprav naj bi originalni xenoni imeli 4200K in bili beli. Ravno zato me zanima kak?na je barva originalnih. verjetno res 5000K

Model je D2S.

Svetilnost je v lumnih, tebe verjetno zanima barva ki je v K(kelvinih), serijsko je 4300K ali pa 5000K.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.