Skoči na vsebino
Problemi s stranskimi ogledali
Napisano

Že dvakrat, ko sem bil v avtopralnici Petrol na Celovški, Lj., so se mi zunanja ogledala čisto obrnila pa čeprav sem jih imel poklopljena na Mazdi CX-30, se to še komu dogaja tam, se mi zdi da je zadeva preveč močna (krtače). Ima kdo kakšen drug predlog kam peljati v LJ na pranje, razen da operem avto sam doma. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lupljenje alu platišč Mazda
Napisano
dne 27. 3. 2022 ob 20:06 je Gregster napisal:

Men je ličar samo eno štrihu in je ista kot ostale. Sem prav primerjal in ni razlike.

Malo obujam to temo, na CX-30 sem malo podrsal ALU feltno ob visok robnik pa me zanima koliko časa je vse skupaj trajalo - delo in koliko časa si bil brez vozila, namreč rezervne feltne nimam.....in kateri ličar ti je to delal. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dilema glede homologacije...
Napisano

Ali je to res, da v primeru (npr. ob nakupu nove M3), ?e dobi? na vozilu pnevmatike 18 col in bi ?elel dodatno imeti zimske gume na lo?enih plati??ih 16 col, potrebno slednje homologirati oziroma sem jaz to narobe razumel ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vpoklici
Napisano

Tudi jaz danes dobil pismo - vpoklic od Mazde za mojo M6 letnik 11/2008. Nekaj v zvezi z napako na sopotnikovi zra?ni blazini. Prijavim na servis jutri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na Mazdi 6 11/2008 sem pred dnevi opazil, da se mi je na steklu na voznikovih vratih zgoraj zvila gumica (verjetno zaradi vro?ine in obrabe), ki tesni na notranjo stran vrat v vodilo. Sem poskusil, da bi gumico potegnil ven a mi ni uspelo. V kabini je to sli?ati kot neprijeten ?um v vi?ini u?es. Ali se je ?e kdo sre?al s tako te?avo in kako je le-to odpravil. Prilagam tudi dve slike. Slike so se mi prenesle vodoravno, glejte jih navpi?no.

post-1607-0-48814200-1534005529_thumb.jpg

post-1607-0-30346000-1534005547_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Volanska letev
Napisano

Po vsej vrjetnosti to nebo kriva volanska letev, ampak kaksen volanski koncnik, roka. Mislis na tisti famozni pok, katerega polovico mazdasev slisi in nihce ne najde resitve? Tudi sam sem v temu klubu :D. Podvozje 3x pregledano pri treh razlicnih serviserjih pa so vsi rekli, da ni nikjer zracnosti... Jest nekako sumim na zglob spodnje roke. Zanimivo je to, da imamo pri bajti isti avto, isti letnik z istimi kilometri le da je 2.0 motor pa nikoli ne duha ne sluha o kakrsnem koli poku.

Zanima me ali si bil tudi pri Pelkotu in kaj ti je on svetoval...?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Volanska letev
Napisano

No evo avto zrihtan,zamenjan zglob na desni roki in zamenjane in podmazane man?ete na volanski letvi, vsi nadle?ni zvoki od prej so izginili... Cena 85? z delom brez kakr?nega koli popusta!

Zanima me ali je to tudi resitev napake vpodvozju ko zapeljes npr. preko lezecih policajev in zaslisis pok v podvozju vozila ?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Verjetno bom moral tudi jaz kmalu peljati k Simonu na popravilo mojo M6 (letnik 11/2008). Opis napak:

- nedokon?ano zapiranje elektri?nega stekla na voznikovih vratih (netesnenje, sva enkrat ?e popravljala, pred dobrim letom in pol, pa se je zopet ponovilo),

- pok v podvozju vozila spredaj, ko se pelje ?ez grbine ali pri za?etku vzpenjanja v klanec (npr. izhod iz gara? Mercator Hipermarket): po dosedaj zbranih

odgovorih na forumu Mazda, naj bi bila napaka v:

- spodnja roka, gumica slaba ali

- menjava gumice na amortizerjih ali

- podmazati prednja amortizerja ali

- volanska letev - luft ali

- prednje roke - zra?nost v kuglah,

se opravi?ujem, ?e gre za podvojene opise napak, ker sem laik na tem podro?ju. Prosim za okvirno ceno popravil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo sva govorila danes po telefonu in je rekel da na?eloma on tega ne dela, mi je pa dal nasvet naj probam s Cet-om (za pomivanje posode) o?istit utor. Sicer pa ?e ne bo ?lo se bom obrnil na Simona (Pelko).

Tole sem sprobal ?ez vikend in ni pomagalo, ?umi ?e vedno.......

Vsak silikonski sprej (npr. Tekasol) ali kak?en poseben (avtomobilski) ?

http://www.tkk.si/si/izdelki/izdelki-glede-na-lastnosti/montiramo-in-tesnimo/tekasol/tekasol-silikonski-sprej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Cet.....?   ?ak a se ?ipa dejansko zatakne nekje proti vrhu(se vidi da nekako pride ?ipa do konca vodil)  al se ?ipa te?ko premika po vodilih? Sam vpra?am.

Ne zatakne se ne, tudi premika se normalno po vodilih, le malo pred vrhom gre ven iz vodil in nato do konca - kot bi naredil en obvod....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Na M6 (letnik 11/2008) se mi je v?eraj pojavila te?ava in sicer steklo na voznikovih vratih se mi ne zapre do konca (kot bi nekaj ti pred zaprtjem zablokiralo zaprtje do konca) pa ?e tudi gumb za zaprtje dr?im do konca zapiranja stekla. Steklo se sicer zapre a se sli?i ?um (ne zatesni do konca). Kako re?iti te?avo saj grem jutri na dopust.

Se opravi?ujem da sem pomotoma objavil temo na napa?nem delu foruma.

Po popravilu pri Pelkotu v letu 2016 se mi je ista zadeva pojavila znova. Kaj narediti ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.