Skoči na vsebino
" U?enje ?ob " problem
Napisano

Kolegi, Kolegice

Ob?asno sem, kot veleva navodilo v

http://www.cdn.dk/mazda6/tips.htm

kalibriral ?obe na Mazdi 6, GG, 2007 89Kw. Ob?utno je motor lep?e tekel, ti?e, mirneje....

V zadnjem obdobju (ca 2 meseca)  pa nikakor ne uspem spro?iti postopka.

Ali je mo?no, da .....pojma nimam, kaj bi lahko bilo krivo.

Lepo prosim za va?o pomo?, namige predloge, morda tudi asistenco.

Mi prosim opi?ete, kako bi to lahko ?e naredil?

Lp                       Active

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Injektorji Denso
Napisano

Kolegice, kolegi......

?e bi direktno primerjal Ar?onov Antigripp_ _te in Metabond Megasel Plus, kak?ne so razlike, prednosti ali slabosti enega in drugega...?

Ali tudi Antigrip.... o?isti ?obe?

Va?e izku?nje, pobude in predlogi....

LP       Active

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?epi za prag
Napisano

Pozdrav !

Najlep?a hvala za info. I??em pa ne najdem. Potrebujem to?ne te, ki so na pragu oz. s kazerimi je zaprt prag.

o4g-Ashamp.jpg

Slika je simboli?na.

t3g-Ashamp.jpg

Mogo?e kdo ve kak?en je pravilen angle?ki izraz za konkretno te ?epe?

LP

Kolega!

Kontaktiraj me na PM.

Nekje doma jih imam, ?e si ?e zainteresiran .....!

Lp         Active

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prednje pesto M6, GG, facelift
Napisano

Zdravo kolegi in kolegice!

Mislim, da ima M6, 2007 te?ave na sprednjem levem (voznikova stran) pestu.

Ali je pri katerem od ?lanov kluba ali pa bralcev tega foruma morda na voljo?

Menim, da je ob menjavi le?aja pri?lo do deformacije, disk pa le to samo ?e

pove?a, saj se ro?ica podalj?a.

Sporo?ite na ZS ali pa tn@amis.net

Lp             Active

:vesel:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kolegice in kolegi foruma?i!

Morda sodi v rubriko mali oglasi, vendar upam, da solidarnost in dober namen ni tuja Mazda Forumu Slovenija oz. ?lanom!

Imam problem na (M6, 2003-2007, FL) pokrovu ?arometa (spredaj), gre za ?rn ovalen pokrov?ek, z dvemi zati?i spodaj in "zaponko" zgoraj.

Zaponka je po?ila in odpadla, tako, da ovalni pokrov?ek ve? ne opravlja svoje naloge.

Je na voljo kje rabljen oz. na kak?en na?in ste to re?evali ?e se je komu to ?e zgodilo.

Trenutno sem pokrov utrdil z manj?o zagozdo, ki sem jo naslonil na ohi?je zra?nega filtra.

Se priporo?am za vsak dobronameren predlog, ponudbo, nasvet....

Lp          Active

PS:

Upam, da si predstavljate kaj je ta ovalen pokrov?ek, sicer bom poslikal in pripel foto....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 sprednji diski
Napisano

Mazdina precej ?ibka to?ka so dejansko zavore, tako da ?e ti jih bodo menjali pod garancijo, se ti vsekakor spla?a to izkoristit, da potem v nadaljevanju ne bo morebitnih te?av in sanacijah le-teh verjetno samopla?ni?ka. 

Ko omenja? Katrco - R4, a si prepri?an, da sploh ima diske? Ker njen sodobnih VW Hro?? ima namre? na vseh kolesih takoimenovane bobne. :)

Spo?tovani!

Saj ne da bi polemiziral, ampak tudi VW Hro?? je imel diske, seveda ne vsi modeli, ampak le "premium" model!

?e davnega 1967 je imel tip 1500 (verzija za Evropo) vgrajene spredaj diske in dvokro?ni zavorni sistem.

Lep pozdrav!                         Active

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

plati??a ET in ostalo
Napisano

Zanima me, kak?no toleranco lahko ?e vzamem pri ETju. Predpisane so ET 45, ogledane pa imam ET 42. to pomeni, da je plati??e za 3 mm bolj noter k sredini vozila umaknjeno kot pri ET 45, dr?i? To je verjetno ?e bolj?e, saj ti manj peska pragove, res pa da nekoliko zmanj?a ?irino kolotekov.

Drug problem je potem obseg sredinske luknje. Teh podatkov nikjer ne najdem....

Mnenja?

Gustav!

Spodaj je link, ki ti bo pomagal pri odlo?itvi.

Sam bo? videl kaj vse so parametri, na katere mora? paziti pri izbiri. ET je le eden izmed njih. Previdno, ?e kupuje? za nov avto. Ve?, zavarovalni?arji ti znajo ob morebitnem neljubem dogodku izpodbijat izpla?ilo, ?e ni avto opremljen s homologirano opremo.

Sre?no in LP              Active

http://www.willtheyfit.com/index.php?width=205&aspect=55&diameter=16&wheelwidth=7%2C5&offset=43&width2=195&aspect2=65&diameter2=15&wheelwidth2=6&offset2=45&Submit=Submit

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

ET platisc
Napisano

Drage Kolegice in Kolegi Foruma?i, Mirage in Zmaj!

Da ne bo preve? nenatan?nih odgovorov ?e na na?em Forumu, dodajam spodnji zapis.

Mirage:

S podatki, ki si jih navedel lahko na spodnjem linku ugotovi? obstje?e in novo stanje, ?e bo? vpisal podatke. Seveda mora? vedeti oz vpisati tudi dimenzijo pnevmatik.

Tudi grafi?no ti prika?e, kako vpliva na odmik od podvozja in roba blatnika ?irina pnevmatike, ?irina plati??a in ET!

http://www.willtheyfit.com/index.php?width=205&aspect=55&diameter=16&wheelwidth=7%2C5&offset=43&width2=195&aspect2=65&diameter2=15&wheelwidth2=6&offset2=45&Submit=Submit

Vse ostalo je kombinatorika!!!   Pazi na notranji odmik od podvozja, ne pretiravaj z zunanjim robom.

Saj ve?, ko je kaj narobe, vmes pose?e zavarovalnica in je "?lamastika" pri izpla?ilu.....

Predlagam, da lovi? zunanji rob z originalom!

Lep pozdrav,                 Active

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poklrov 15" jeklenih plati?? MAZDA
Napisano

Kolegi in kolegice, Zoom Zoom pozdrav!

Spra?ujem ?e je pri katerem od ?lanov (bralcev foruma) na voljo kolesni pokrov za 15" jekleno plati??e.

Gre za pokrov "stare Mazde 626" - do 2002.

Na plati??ih zimskih pnevmatik imam le tri pokrove, eden je ?el v  ...... ma Iztok Mlakar bi rekel: "Pustmo tisto stat!"

Skratka, ?e komu le?i tak pokrov se priporo?am.

Katalo?ka oznaka rezervnega dela GG2M 37 170

Za va?e cenjene informacije, ponudbe in predloge se ?e vnaprej zahvaljujem in vas prav lepo pozdravljam!

Zoom Zoom,       :ouje:          za starega Mazda Frenda pa zgolj Dobro jutro!!!

Active,              Tom

post-1745-0-83538500-1412070872_thumb.jpg

post-1745-0-99429000-1412070885_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kolesni le?aj M6 karavan
Napisano

Ali je normalno da pri M6 karavan 105 kW pri 175000 km crkne kolesni le?aj? ?e nekaj ?asa se, ko zavijam sli?i na desni strani, v?eraj pa sem bil na tehni?nem, kjer je potrdil mojo domnevo, da ima sprednji desni le?aj zrak.

Koliko stane nov le?aj in kako hitro je to potrebno zamenjat?

Kolega!

Mislim, da nisi dobil ?e odgovora, kje in kaj kupiti.

Ne bom delal reklame......zato ti bom povedal, kje in kaj sem kupil jaz!

SKF (mnogo ve?ja je verjetnost da je material "ta prav" kot pri ?ungalunga imenih),

Silux z brezpla?no dostavo,

+20? za menjavo (optike ni treba delat :aaaaa: ).

Jaz sem menjal pri ca 126.000!!!

LP                  Active

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lambda sonda problem Mazda 6 2009
Napisano

Zdravo kolegi!

Malo zgodovine na Mazdi 6, GG, 2007, diesel,......
Utripala je lu?ka za motor + zdrs.......nato pa v servisni program!
Na OBD je pokazalo da je odpovedala Lamda sonda.
Ker sem hotel sam zrihtati sem iz Anglije na hitro kupil lambdo DENSO DOX-0360, ki je popolni ekvivalent RF7N188G1!

To je lamda za M5 z dizelskim motorjem!

Utreza tudi RF7J188G1!!!

Pred menjavo na mojem ?e dvignjenem vozilu smo ugotovili napako na konektorju. Zamenjava sonde sploh ni bila potrebna :D !!!

Da sonda (nova, nerabljena, zapakirana) ne le?i doma jo ponudim kolegom iz foruma.

Administratorja prosim, da temo pusti v tej rubriki, saj je v moji ponudbi bolj tehni?na pomo? (podatki) kot pa ?elja po finan?nem efektu. Rad bi le pokril nabavne izdatke, zato o ceni ne bi pisal ni? oz. bi s zainteresiranim to dogovoril preko ZS. :bravo:

?e slike iz kataloga:
383769.jpg

383770.jpg

383771.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mislim, da je bilo ?e ve?krat omenjeno, da je v Novi Gorici nasproti OBIja mo?i?ek, ki jih obnavlja za sme?no nizko ceno. Vse amortizerje, tako tiste na kolesih kot tiste za vrata in ne vem kaj ?e vse...

Re: Sivka

Tantadruj.....ta ne bo pravi........je mo? povedu, da plinskih vzmeti pa ne popravlja......

Javim, ?e bo ?e kaj uporabnega.

Lp Active :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kolegi in Kolegice!

Kaj svetujete, gre za M6, GG, Sport...... Zadnja, 5 vrata ne stojijo ve? v zgornji legi ampak se zapirajo.....

Ali se to obnavlja, se kupi novo, predlagajte kje in po koliko, ?e smem prositi!

Hvala za va?e izku?nje in konstruktivne predloge!

Pa Veseli december VSEM!

Active

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Oznaka feltn za Mazdo6 (2009)
Napisano

Pozdravljeni, sem nov na forumu. Nabavil sem Mazdo6 l.2009. Avto ima gor lite feltne z gumami 215/50/17.

Odlo?il sem se, da bom dal gor zimske gume 205/60/16. Katero oznako 16 colskih feltn moram gledati?

Kolega!

Kadar jaz izbiram ali svetujem uporabim to ali pa kaj podobnega!

http://www.willtheyfit.com/index.php?width...p;Submit=Submit

Sre?no vo?njo!

Active

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Merilec temperatura izpu?nih plinov
Napisano

Kolegice in kolegi!

Med brskanjem po netu sem "na?al" merilec temperature izpu?nih plinov. Kaj menite, bi tole pomagalo spremljati cikel regeneracije DPF-ja?

http://www.aliexpress.com/item/hot-sell-7-.../673634883.html

Glede na algoritem, ki ga ima Mazda za ?i??enje saj (v izpu?nem taktu vbrizga dodatno gorivo da narastejo temperature v izpu?ni cevi in za?ge trde delce) bi po poje moralo pomagati spremljati stanje cikla!

Lep pozdrav, Active

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lu?ka ESP
Napisano

Kaj je kdo imel ?e podoben problem, je ta napaka povezana z ESP-jem???

Kolegi!

V izogib nategom ob nakupu rabljene mazde 3 ali 6, (tu je sprobano) obstaja mo?nost testa armature (?tevci, kazalci, lu?ke...)

Kako?

na tipki za preklop med ?tevcem kilometrov A in B na armaturki stisne? in isto?asno da? kontakt (ne ?tart motorja, samo kontakt!!!)

Na displeju se napi?e test in potem s pritiski nadaljuje? fazo po fazo.......!

Tudi do vklopa vseh lu?k v armaturi in potem vidi? kaj sveti in kaj je zatla?eno s tamponom!

Torej tiste s tamponom se ogni,.....na dale?!!

Upam, da bo moj nasvet re?il vsaj enega foruma?a in potunkal mnogo barab!

lp Active

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zamaknjena le?a xenon ?arometa
Napisano

Problem je slede?.

V levem ?arometu se mi je nekako zamaknila le?a ?arometa. To na cesti sicer ni mote?e. Tudi snop je normalen. Pa vendar me moti da se vidi da je le?a zamaknjena. Je ?e kdo imel tak problem in kak?na je najhitrej?a re?itev preden se lotim razdiranja okoli lu?i.

Objavljena slika

Pozdravljen!

Zgleda precej neugodno! Daj razpi?i se malo,kaj je bil pa vzrok za tak?en pome?ik japonske GG lepotice!

Moja mi samo hrbet greje, ?e jo na pravo mesto pritisnem (ha ha - gretje sede?ev) mi?ikala mi pa ?e ni (in upam, da tudi ne bo). Zato me pa zanima ali si kam zadel, brskal po motornem prostoru ali je ?lo v maloro iz ?istega mira!!!

Lp Active

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.