Men je glih dons razlagu en sef na mazda servisi kako je s tem k morjo narocvat baje pr dolocenih dobavitlih in majo ze uni visoke cene pol je pa posledicno tut olje tolk drago ker marza pa more bit.
A ja pa tega sefa osebno poznam sem mu tut povedu da jaz dobim olje po 9? L pol mi je pa to razlozu. :ne vem:
meni so na servisu dvakrat dali 5w40. Pa tudi predpisano je (kolikor vem) 5W40. Tudi, ?e gre? na online kataloge razli?nih proizvajalcev olj, ti vr?e vn za ta motor 5W40. Poleg tega se pa ?e obnese najbolje-vsaj pri meni...
Men pise v knjigi 5w30 in nic druzga sam jaz mam italijansko mazdo mogoce majo ke drgac :ne vem:
Ja 'vsi ?ponarji' ?e ne pomeni tudi hidravli?nega napenjalca. Vem, sem jaz tudi spra?eval. Ko sem pa vpra?al, a je hidravli?ni napenjalec tudi zraven, je pa vsak rekel..aja to pa ni. To je pa ?e 150? z ddv zraven..
Jaz ne vem bom pa se enkrat vprasu pa bom sporocu :ne vem:
Sm pozanimal se
?ef v te trgovini je reku da je sprasvov za garnituro komplet z jermeni pa sponarji bo pa v ponedeljek vprasal kaj ta set vsebuje.
Je pa reku da je vrjetno vse notri ker za druge avte so taki seti menj kot 90? se mu zdi da je ta set kr drag zato misle da je vse v njemu tut hidravlicn sponar?
Danes so sem dobil klic iz trgovine z avto deli za mazdo 6 diesel letnok 2004 me pride vse komplet 250? in to z semeringom na glavni gredi ki mi malo olje pusca!
Gre se za Hyundai Getz 1.1... Tko da pretirano dobre gume ne rab... Na avtocesti ni in tut ne bo nikol... 12.000km do zdej od 2006 leta... Tka da znucal se jih tut ne bo...
Jaz bi vzel med temi uniroyal ,sem jih mel ze par let nazaj na prvem avtu pa so enkratne za dez in po suhem!
c'mon no ... pri vseh teh cenah za rezervne dele ti je 18? velik - sploh po tem, da bo?sam na olju to v enem letu not dobu. O ostali morebitni ?kodi, ki ti ta menjava lahko prepre?i pa raje sploh ne bi govoril.
Kje bi pa lahko kupu te podlozke za mazdo razen na servisi?
Pa je ?e kdo zasledil kje uradno razlago od Mazde zakaj ra?unalnik tako "nap*zduje"? Verjetno nimamo samo mi s tem te?av. Se da to kako zhrihtati, ne mislim s tistim, ko nastavi? pol pa ne shrani nastavitev...
Jaz sm nastavu s tistim na +15 pa je mal bols pa shranjen je tut ustal ze cirka 1 let to pa vem ker sem januarja menu aku pa sem pol pogledu pa je blo se kr na +15! :ne vem:
Jap, to bo dr?alo, prijatelj je naredu veliki servis pri privat mehaniku xxx z vsemi original deli kupljeni na mazda servisu,pa ?e karter dol snel, o?istil cedilce oljne pumpe in je za vse skupaj dal 480?
Aja, olje je s sabo prnesu...
?e par km, pa grem tudi jaz na veliki servis k njemu in bom poro?al....
Na Mazdin servis pa nikoli ve? od kar so mi zara?unali olje Mobil1 po 19,50?, to?enega iz soda 200l , ki stane popolnoma isto z dostavo vred 9,80? za liter!
Jeb.? digitalno servisno knjigo, saj avto itak ni ve? v garanciji, pa ne spla?a se ga prodat ker dobi? za njega nekaj drobi?a.....
Se dobr da si me spomnu to mu morm jaz tut takrat rec da spuca tist cedil v karterji! Hvala
Evo glih kar sem fotra pelu po avto k enem lokalnem serviserju ki ma servis!
Pa sem ga vprasu ce se da nardit pr nemu tavelik servis za mazdo 6 letnik 2004 disel je reku da ni problema!
Pol sem ga pa vprasu za ceno kaka bi bila je reku del je 100? materijal pa tam nekje 250? in to z vodno pumpo sem ga se posebi vprasu ce jo tut mena! Jaz ne morm verjet kake cene glede na uradni servis!
Potem takem ce bi bili deli tut tam 300? bi bil servis 400?
Vec bom pa lahka povedu kasnej k bom dal k njemu naredit servis! To bo kar u kratkem ker ze mal zamujam glede na kilometre!
?ist tko OFF TOPIC, a uni preklopni klju?i z ebay, to je za kaj? Pa daljinca lahko tud amater premesti v ohi?je?
Jaz sm ga dobu od enga iz foruma sem ze pozabu kdo je bil se more bit nekje tema!
Drgac je pa cist simpl prestavu sm sam transponder v ta kljuc iz ebaya in dalinca isto ga dal izrezat za 7? in pali ko urca ze kr neki cajta brez problema!
Ne ni treba mas na vrhu ohisja za filter tak gumb ki je pumpca pa potem s tistem napumpas nafto! Saj pri moji mazdi 6 letnik 2004 je tako! Pa preden avto potem vzges dej eneparkrat kontakt pa ga vzem brez da bi avto zalaufu da se pumpa slis pol ga pa kamot zalaufi! Tko so pr men naredili pri menjavi filtrov! Ce sem kaj narobe napisal bojo ze drugi popravli sam tako je mehanik pri meni naredil pa je vse vzgalo brez problema
Lep pozdrav mam en majnsi problem sicer gre za citroen xsaro od mojega brata ki jo je pred kratkim kupil! In sicer ko sem gledal pod pokrov motorja sem opazil da se ena cev od klime skoraj tisci avspuha tam kjer pride iz motorja tam nekje 1cm je prostora vmes!
Mislim da zna bit taka vrocina za cev kar problem da je ne prezge Zanimam me ce obstaja kaj taksnega da bi lahko cev povil da bi bila saj mal zascitena pred vrocino! Ce zelite lahko dam tudi kako sliko gor! Hvala
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Men je glih dons razlagu en sef na mazda servisi kako je s tem k morjo narocvat baje pr dolocenih dobavitlih in majo ze uni visoke cene pol je pa posledicno tut olje tolk drago ker marza pa more bit.
A ja pa tega sefa osebno poznam sem mu tut povedu da jaz dobim olje po 9? L pol mi je pa to razlozu. :ne vem:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani