Mojo novo ?estico rde?e barve je nekdo kresnil spredaj na parkingu.... Sem peljal na AC Cosmos na Celov?ko zrihtat preko zavarovalnice. So mi zamenjali odbija?, po?trihali v NULO... Je pa res, da poceni ni bilo. So mi pokazali ra?un:)
Verjamem , da ni bilo poceni. Sam sem bil tudi pri njih, dobil ponudbo (da te kap) , potem sem dobil opcijo, kjer so mi zrihtali za 1/4 Cosmosove cene in to dobro. Pa ?e so mi rekli na Cosmosu, da je cena s popustom .
V?eraj smo bili ?e pred propadom, jutri pa bomo naredili en velik korak naprej !
Glede na oglede in odgovore ka?e, da je takega mojstra res te?ko najti
Sam sem imel z enim kleparjem slabo izku?njo s kvaliteto opravljenega dela, poleg tega mi je pa ?e pokvaril senzor za vzvratno parkiranje, kljub temu, da sem ga na ta senzor opozoril. Za piko na i mi je najprej oponesel, da je senzor pri njemu delal, ko pa sem vztrajal, da je okvara nastala pri njemu, me je poslal k avtoelektri?arju. Da ne govorim o barvi, ki je vidno druga?na ter o spoju odbija?a in blatnika, ki je strigel pol centimetra. Skratka, katastrofa na celi ?rti.
V?eraj smo bili ?e pred propadom, jutri pa bomo naredili en velik korak naprej !
I??em dobrega li?arja/kleparja (in poceni ) za Mazdo 6. Najbr? bo treba menjat sprednji desni blatnik, mogo?e ?e kaj delat po pragu. ?e se da Lj ali okolica.
Aleksander
Pri mazdi 6 letnika 2005 so se mi za?eli pojavljati cvile?i zvoki . Zvok se pojavi, ko zavrtim volan skrajno v eno ali drugo stran in traja toliko ?asa, dokler dr?im volan v skrajni poziciji. Kak?na ideja, kaj je vzrok in kaj to pomeni za nadaljnjo vo?njo do servisa ter kak?ni so pribli?ni stro?ki za popravilo ?
LP Aleksander
Pri ?estici bencinar 1.8 imam pri cca 130kkm zelo trdo sklopko. Kak?na ideja, kaj bi lahko bilo in kaj se spla?a menjat. Baje je mo?nost menjave komplet sklopke, sam pa berem o nekem ko?u, ki naj bi bil obrabljen. Je mo?na menjava samo ko?a in koliko to stane ter ?e je to smiselno. Sklopka sicer dela b.p. , samo da je trda.
LP Aleksander
ma sn ?e podru 5 krat pa ni nikjer slabga stika sej itak ne more? n? falit sam tist konektor not utakne? pa je me pa ras zanima ?e je kdo imel kak?no ta?avo s tem xcarlinkom al pa ?e se da na samem radiu ro?no nastavit MONO/STEREO al ma to samo avtomatsko
al je mogo?e kje fora v kopiranju muske iz ra?unalnika na usb
Pri mojem xcarlinku je bilo potrebno narest en 'jumper' v radiu - po navodilih. Mogo?e pri tebi ne gre za isti primer.
Zadnje ?ase opa?am, da mi klima po nekaj kilometrih vo?nje sama preklaplja iz re?ima avtomatskega delovanja na 'pe?' na?in - eko. Pri tem navije ventilator skoraj do konca. To se ponavlja ve?krat, kljub temu, da ponovno pritisnem tipko za avtomatiko.
Kak?na ideja, ka bi lahko ?lo narobe ?
Servis je bil napovedan na 130k kar je bilo decembra, samo je po datumu ?ele marca, pa konec leta tako nisem imel ?asa avto dlje na servisu pustit, no zrihtali smo bremze januarja in dali skozi tehni?nega.. Zdaj pa me zanima kak?ni so servisi na 240.000? kak?ne posebnosti?
Avto je bencin 1.8, in dnevno prevozi 120 Km (brez pretirane uporabe pedala za gas, polovica poti je AC)
To je pa lepa ?tevilka. So bili ?e kak?ni drugi problemi z mazdo ?
V hteju sem kupil ?arnice, ki imajo ful dolgo rde?o ?ico (na ?alost pletenico, pb 30cm dolgo). ?ico je potrebno olupiti, olupiti je potrebno tudi ?rno bu?irko, ki prekriva spoj in del ?arnice. Nato odcvika? dve ?i?ki (od ?estih ki so v pletenici - druga?e je rahlo predebelo) in ovije? okrog originalnega nosilca. Natakne? barvno prevleko. Pa?e kot na original.
Pri monta?i pa je potrebno paziti na konektor od v?igalnika (kot je ?e avtor te teme opozoril). Finta je v tem, da potisne?
vti?nico do polovice ven (stisne? jezi?ek na vti?nici in gre zlahka). Potem lahko brez te?av zmontira? pokrov. Ko je pokrov zmontiran, potisne? vti?nico na svoje mesto.
Originalna velikost ?arnice je: premer 4mm, dol?ina 9mm.Zgleda pa tako, da je samo bu?ka in dve ?ici direkt ven.
Zdravo !
Ali obstoja kak?na fotka o tej pletenici. Jaz sem sicer spra?eval na HTE, pa sem dobil odgovor, da so neke pletenice, vendar pa so to ledice in ne navadne ?arnice.
LP Aleksander
?e prav vidim, so te ?arnice rde?e barve. Je ?e kdo posku?al vgradit kak?ne druge barve (recimo modre?) in kje se dobi kak?ne druge barve takih ?arnic ?
Sam jih sicer nimam,sam sem prebral par ?lankov tipov,ki jih uporabljajo.Stvar sicer super deluje edino ko je mal mo?nej?i de?,odpovedo na polni ?rti-se pravi ne delujejo.Tako,da se mora? sam odlo?it,ali je pri tebi dosti de?ja ali ne.
De?ja imam za moje pojme vedno preve?, ampak bolj me zanima, ?e v de?ju nasplo?no odpovedo vse vrste senzorjev, ali to velja za posamezne tipe (tisti , ki se uvrtajo v blatnik ?)
Aleksander
Glede na to, da mi je ratalo naslonit ?estico malo tr?e in je od tega ostala mala posledilca na odbija?u, sem razmi?ljal o parkirnem senzorju. Nekaj sem jih na?el, vendar me je vedno odvrnilo tisto potrebno vrtanje v odbija? in barvanje senzorjev, ki so obi?ajno ?rni.
Danes pa sem naletel na en senzor, ki se ga v bistvu nalepi na notranjo stran blatnika.
Smola vsekakor, ampak kakorkoli, avto je v garanciji in ni druge opcije kot servis. Najbr? pa ni klima, ker je v klimi plin, ki ob pu??anju izpari. Prej verjetno kak?na hladilna teko?ina. V vsakem primeru - servis .
Imam 2,5 leta staro ?estico in mi je ravno pred kratkim nehala delat klima. Na servisu so napolnili plin in ga obarvali, ?ez par dni pa sem ?el na kontrolo in so pregledal cel sistem klime. Na?li niso ni?, bi blo pa lahko mo?no, da so v fabriki nalil premalo (spodnja meja) plina . Zaenkrat dela b.p. sem pa ?e malo skepti?en, ?e je to taprav vzrok .
Imam kar ve?ji del vo?enj po obvoznici in se mi zdi, da nisem ravno zamoril ma?ine. Bom ?e poskusil z 100 maliganskim bencinom, da vidim, kaj bo. Sicer pa ima motor nekje 35.000 km. Ravno prav zlaufan. Samo malo me zajeb...
Pravzaprav nimajo idej! Spucali so loputo na sesalnem kolektorju, zamenjan je bil ?e vakumski regulator (se mi zdi) in to je to. Meni pa stvar ?e vedno ne ?tima in zgleda, da se bom prijel tiste variante s klemami na akumulatorju.
Po opravljenem servisu in porabljenem cca 1/2 novega tanka bencina ugotavljam, da se stvar ni spremenila na bolje. Kak?na ideja, v ?em bi bil vzrok za moje probleme
Opravil sem servis in tam so mi poleg rednega serivsa ponovno nalo?ili program. Po preverbi delovanja motorja mi je re?eno, da mazda deluje brez problemov. Ker pa sam ugotavljam, da je problem ?e vedno isti, se je pokazala mo?nost v samem bencinu. Res pa je, da sem pred pojavom tega problema tankal bencin. Sedaj ?akam, da pokurim tale tank in bom potem videl, ?e se bo zadeva izbolj?ala.
Me pa le zanima, ali se ne bi v primeru kak?ne slabe kvalitete bencina pojavljalo kak?no cukanje ali pa klenkanje ali kaj podobnega. Ima kdo kak?ne izku?nje s slabim bencinom??
Pojavil se mi je problem z odzivom motorja na pritisk stopalke za plin. Zelo po?asi se odziva na pritisk stopalke in tudi kadar jo spustim. Motor po?asi pridobi obrate in jih po?asi zgubi. Kak?na ideja, v ?em je napaka ?
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Verjamem , da ni bilo poceni. Sam sem bil tudi pri njih, dobil ponudbo (da te kap) , potem sem dobil opcijo, kjer so mi zrihtali za 1/4 Cosmosove cene in to dobro. Pa ?e so mi rekli na Cosmosu, da je cena s popustom .
Povezava za deljenje
Deli na druge strani