Skoči na vsebino
Problemi s stranskimi ogledali
Napisano (urejeno)

Pri moji M6 2019 sta obe ogledali pričeli štekati po dobrem letu. Mehanizem v obeh ogledalih so mi v BTC-ju v okviru garancije zamenjali. Od takrat poklopim ogledala samo v avtopralnici in ozkih parkiriščih - s tem sem število preklopov zmanjšal na minimu.

Popravljeno od molek
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Opravljanje rji podobnih pik na beli barvi
Napisano

Slab začetek, dover konec ... Pike, ki so zgledale kot "zračna rja" so bile zgleda organskega izvora (avto paarkiran dva dni pod drevesom) in dobro zapečene na vročem soncu. Pri avtoličarju sem dobil močno čistilo neznanega imena in hrapavo gobico, ki ne pušča sledi na laku, sem lahko velik del pik odstranil. Nekaterim sem moral pomagati nežno z nohtom. Havbna je zopet bela brez pik, strehe pa se še nisem lotil. 

To je moj prvi avto bele barve, prejšnja mazda je bila temna (malanca barva :)), zato takih pik verjetno nisem opazil.

Hvala za hiter odziv!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Opravljanje rji podobnih pik na beli barvi
Napisano

Pri dve leti stari mazdi 6 bele barve so se predvsem po havbi in strehi pojavile razmeroma gosto posejane pike,

ki po barvi spominjajo na rjo. Pranje v pralnici ni učinkovalo, z drgnjenjem pa lahko posamezno piko sicer odstranim.

Ali poleg poliranja obstaja kakšno čistilo, ki bi v tem primeru pomagalo?

Že v naprej hvala za pomoč.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Skripanje zavor
Napisano

Po menjavi prednjih diskov in zavornih plo??oc na M6 2008,

se pri ne?nem zaviranju pojavlja zoprno cviljenje, ki ga prej

ni bilo. Plo??ice naj bi bile original Mazdine. Ali je kak?en drug

na?in za odpravo cviljenja, kot zamenjava plo??ic z verjetno

"mehkej?imi"? Po zamenjavi imam prevo?enih 5000 km.

Hvala

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odstranitev betona s plo?evine
Napisano

Pri odstranjevanju mr?esa s plo?evine s teko?ino,

ki jo uporabljam tudi za odstranjevanje katrana in drevesne smole,

sem ugotovil da le-ta u?inkuje tudi na dele betona na plo?evini.

Beton je dobesedno razpadel in sem ga lahko spral z vodo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odstranitev betona s plo?evine
Napisano

kak?no je zavarovanje? KAsko, Kje?

Komplet kasko zavarovanje pri Triglavu.

Samo problem je v tem da avto ni star niti eno leto,

in o kak?nem barvanju ne bi rad razmi?ljal.

Ali res ne obstaja kak?en kemi?ni pripravek,

ki bi "vodo" zopet spravil v beton?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Daljinec samo odklepa
Napisano

Pozdravljeni

Imam Mazdo 6 SW letnik 2009.

Daljinec mi samo odklepa ne pa tudi zaklepa vozila. Preizkusil sem oba daljinca, zamenjal baterijo, na novo sprogramiral.

Ni? ne spremeni. samo odklepa in ni? drugega.

a je kdo imel ?e tako te?avo.

Na servisu pravijo da je ?el modul daljinskega zaklepanja in da je potreben nov ter oba daljinca.

hvala

Imel enake te?ave ?e po letu in pol. V garanciji zamenjali cel modul in klju?a. Od takrat

ni te?av. Zelo verjetno je to serijska napaka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

TSC lu?ka
Napisano

Imam prvo te?avo z mojo belko.. <_<

Po tem ko sem si cca 30 min svetu z avtom prek akumulatorja sem avto normalno v?gal in se mi je pri?gala lu?ka za tsc.. Sem probal odklopit aku za pol urce, vendar brez uspeha. ABS deluje bp. Ima kdo kak?no idejo? Sta to lo?ene enote? Sem bil prepri?an da abs in tsc upravla ista ?katla.. <_<

Pri moji M6 je bilo po odklopu in priklopu akumulatorja enako. Po prevo?enih nekaj 100 metrih je TSC lu?ka ugasnila.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlaga v zadnjih lu?eh
Napisano

sem imel avto v?eraj na servisu in so ugotovili, da sta bili luknjici zama?eni zato se je pojavil kondenz, o?istili luknjici, izpihali oziroma osu?ili kondenz in upam da bo sedaj v redu. Pohvala AC-Cosmos, ?i?ka brezpla?no.

Zadnjo lu? sem odmontiral in po natan?nem pregledu nisem na?el luknjic v obmo?ju, kjer se rosi.

?e je kdo to ?e ?istil, se priporo?am za pomo?.

Sem pa uspel zaroseni del posu?iti kar s fenom, kar pomeni da ta del ni nepredu?no zaprt.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlaga v zadnjih lu?eh
Napisano

sem imel avto v?eraj na servisu in so ugotovili, da sta bili luknjici zama?eni zato se je pojavil kondenz, o?istili luknjici, izpihali oziroma osu?ili kondenz in upam da bo sedaj v redu. Pohvala AC-Cosmos, ?i?ka brezpla?no.

Ali lahko do luknjic pride? brez demonta?e lu?i?

Imam namre? enak problem.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Daljinsko zaklepanje - ne zaklene
Napisano

Ce bi delala probleme enota za centralno zaklepanje, nebi nobeden kljuc odklepal. V tem primeru en kljuc dela normalno, drugi pa.ne odklepa...

Tudi v mojem primeru je bila te?ava najprej samo z enim klju?em. Zato sem menjal

baterijo, pa ni bilo ni? bolje. Nato so mi pod garancijo zamenjali oba klju?a. ?ez

en teden so bili zopet z enim klju?em enake te?ave. Zatem zamenjali enoto + klju?e,

in od takrat ni te?av. Tudi meni je tu logika odpovedala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Daljinsko zaklepanje - ne zaklene
Napisano

Problem imam z enim od klju?ev (tistim ki ga ima ?ena :rolleyes: ).

Avto lahko odklene? ne more? pa ga zaklenit. Ob pritisku na gumb se ne zgodi 0.

Ali je mo?no, da so slabe baterije ali je cel klju? ?el rakom :danzoman:

Klju? je tak - avto je pa M6 2009:

https://www.dropbox.com/s/46m2ethmn6de2dz/2...%2010.23.40.jpg

Zelo podobne te?ave s klju?i sem imel pri M6 - 2008. Menjal sem baterije, pa ni ni? pomagalo.

Na servisu zamenjali klju?, pa se je ?ez nekaj dni zgodba ponovila.

Te?ava je namre? bila v enoti za centralno zaklepanje, ki so mi jo ?e v garanciji zamenjali.

Od takrat (2009) do danes nobenih te?av ve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?ave z avtoradiom
Napisano

prosim za nasvet.Pri mazdi 6 1.8 te 2010 ,mi med vo?njo ugasne radio,takoj ko ugasne se mi nazaj pri?ge ,samo da so postaje vse zme?ane in jih moram vsaki? nastaviti ponovno.Ta prekinitev ne moti motorja,samo radio.ali je kdo imel podobne te?ave,in kako jih je re?il. hvala

Enako se je dogajalo ob?asno pri moji M6, 2008. Radijo je bil garancijsko zamenjan, ker naj bi bila to

kar pogosta te?ava pri M6. Od zamenjave naprej (2009) ni bilo nobenih te?av ve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 - te?ave z daljinskim zaklepanjem
Napisano

Menjana je bila baterija, probano z obema, z obema enako...na servisu so rekli, da je notranji oddajnik slab, pa da so reklamirali, ?e bo ?lo skozi (avto ni ve? v garanciji). Druga?e naj bi bil rezervni del 630?.

Imel se ga pa na servisu na Britofu pri Mo?niku.

LP, TomazO!!

Imel sem enke te?ave in na servisu v BTC-ju so mi ?e v garanciji zamenjali cel modul, ki je, ?e se ne

motim, del radija. Re?eno mi je bilo da gre za serijsko napako pri modelu Mazda 6, letnik 2008. Od takrat, to je bilo 2010, do danes nisem imel nobenih te?av ve?. Tudi baterije ?e nisem menjal.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pokanje sede?a M6
Napisano

mam isti problem, pa nimam ravno toliko kil kot vi sramezljiv ... poka-pokne pa mi samo ?e grem v kak ovinek preostro...

To?no tako. V?asih pokne tudi ko sedem na sede? (verjetno so Japonci la?ji od 80kg).
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.