Skoči na vsebino
Mazda 3 2.0 cuka pri konstantni hitrosti
Napisano

Te?ava odpravljena. Menjal sve?ke, niso bile prave not, prej so bile ITR6F-13 zdaj pa sem dal not ITR5F-13. Pa tudi solenoid ventil za VICS je bil pokvarjen, tako da sem moral tudi tega menjat. ?udno samo to da mi ni vrglo ven lu?ke za napako na motorju(CEL). :angry:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

stari bo treba peljat mazdo na pregled na?emu DR.Simonu Pelku v Medvode  :prstgor: je pravi mojster.lp ale?  B)  :D

?e ne bo druzga bom res mogu it mal na izlet k Simonu ja

Kot so napisal,za probat bi ble druge sve?ke al pa o?istit omenjen throttle hody-po slovensko loputa. Lahko pa je tud samo senzor/potenciometer na loputi, ki potem napa?no informacijo javi ra?unalniku.

loputo sem pa ?e o?istil s ?istilom za fergazerje, je bila grozno zapacana. na ta potenciometer pa ?e po?tudiru nisem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

premal ti?i?   :P

Tudi meni se je to dogajalo.  Jaz sem spucal senzor pretoka zraka in je zadeva bila bolj?e.  Ni pa nikoli ?isto nehalo. Morda  izbol?a?  ?e tanka? kje drugje  ali kdaj pa kdaj  100 oktanskega nalije?.

:) ja tud to bi lahk blo

Saj tankam 100 oktanskega. Sem opazil da mi pr 95 oktanskem za kak procent ?e bolj cuka.

Sem bral da bi znala biti bencin pumpa al pa "throttle body" (ne vem kak se to re?e v sloven??ini). Ne vem kaj naj naredim, rad bi pa zrihtu ker mislim avto nek ?as met.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?e so bile menjane ?e ne pomeni da je ok. jaz bi vseeno za?el spet pri njih

?koda mi je metanja dnarja stran, bom probal dobiti ene in sprobal.

Luftmesser

Kaj pa kabli do sve?k... a slu?ajno kej poka kot bi prebijalo?

Nobene napake mi ne javlja, ?e bi bil luftmesser bi mi verjetno kazalo napako, ali pa tudi ne? Pokanja se ne sli?i tak da mislim da so kabli vredu.

Je pa zanimivo, ko pa pritisnem na gas pa tega cukanja ni ve?, samo ko se peljem z eno konstantno hitrostjo. Pa ni va?no al je to 50 ali 90 na uro.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zdravo.

Sem lastnik Mazde 3 2.0 GTA letnik 2005. Opa?am ?e nekaj ?asa, ?e se peljem s konstantno hitrostjo npr. 50 km na uro, da mi avto konstantno rahlo cuka.

Sve?ke so bile menjane 10.000 km nazaj. Prevo?enih imam 114.000 km. Zra?ni filter je bil menjan 4.000 km nazaj.

Vsaka informacija bi mi pri?la prav samo da odpravim to te?avo.

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Servis 323F - olje?
Napisano

Zdravo,

sem ponosen lastnik Mazde 323F 2.0 V6 (letnik 1997), katero ?e furam ?esto leto. Prevo?enih imam 150.000 kilometrov in sem opazil, da mi je pri menjavi olja za?ela kaditi (TOTAL QUARTZ 7000 10W40). To pa se naredi takrat ko se peljem navzdol, ko pridem pa na ravnino, mi pa tko modr pokadi, da je za znort.

A mi lahka svetujete kir olje bi dal not, da bi blo to mal bol? (Selenia, Motul - a bi dal not sintetiko al polsintetiko)?

Hvala za odgovore. :notworth:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Xenon kit
Napisano

Evo obljuba dela dolg. Moj saker se ?e 2 dni vozi okoli z Xenon lampami.Monta?a je bila zakomplicirana, ker pa? je bilo potrebno nekaj predelati in priredit novim ?arnicam.

Prilagam ?e slike. Z eno Xenon in eno originalno H1 ?arnico.

Kaj si pa mogu predelat oz. priredit? A ?arnica pa?e lepo not v fokus al se kej jebe? :ne vem: ?tudiru sm de bi kupu bixenon, torej dolge in kratke.

Hvala ti za odgovor.

lp mike

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

prvo razo?aranje nad 323F BJ 1.4
Napisano

Ja ampak konec koncev je pa ja bolje, da (naprimer Mazda) napi?e realno porabo v tovarni?ke podatke, kot pa kak?en Lupo 3L ali pa kak?no podobno preseravanje, ko ti v resnici nikoli ne uspe porabe spraviti na tovarni?ke podatke, ker so le ti bili stestirani v idelanih pogojih. Mazda te vsaj ne goljufa!

:bravo: Isto je pri nekaterih firmah, ko napi?ejo slab?e pospe?ke in kon?no ket sta v resnici. Nissan 350Z od valeta iz Avtomobilizem.com ima tako naprimer kar ob?utno bolj?e pospe?ke kot naj bi bili. Ampak, ?e se ne motim so ti podatki nekje (mogo?e UK) eden izmed faktorjev za zavarovanje.

Tako kot imajo dolo?eni avti manj?o mo? od optimalne zaradi zavarovanja v dolo?enih dr?avah. 2.0 V6 ima po Yavaryejevih besedah ravno zaradi tega tako butasto narejen kolektor, da so konji omejeni. Ali pa 1.8 V6, ki ravno ?e ujame ni?ji razred itd...

A mi lahka pove? kje je bilo napisano glede tega kolektorja za 2.0 V6.

Hvala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprednji odbija?
Napisano

Zdravo,

a mogo?e kdo ve koliko stane sprednji odbija? za Mazdo 323F, in ali je kak?na razlika med 1.5 in 2.0 razli?ico avtomobila.

Najlep?a hvala za odgovore. sramezljiv

lp mike

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

resetiranje cpu-ja ?!
Napisano

Ne se preve? obremenjevat. Reset ra?unalnika za vse mazde je enak, sname? negativno klemo iz akumulatorja in najmanj 30 sekund dr?i? no?no zavoro, potema samo natakne? klemo nazaj na akumulator in to je to.

Prebrano iz mazda service book.

A mi lahk kdo pove, al mora? met klju? v klju?avnici za v?gat ko to dela? al ne? Al mora? obrnit klju? kot da bi imel kontakt in potem pritisnit zavoro?

Hvala za odgovore.

LP

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.